Prejsť na obsah

Nemocnica v Dunajskej Strede má nové fyziatricko-rehabilitačné oddelenie

Nemocnica Svet zdravia Dunajská Streda dnes oficiálne uviedla do prevádzky novú ambulantnú časť fyziatricko-rehabilitačného oddelenia. To bolo vybudované v nových priestoroch poliklinickej časti nemocnice. Nové zázemie poskytuje pacientom oveľa komfortnejšie prostredie s dôrazom na ich súkromie. Moderné prístrojové vybavenie má zabezpečiť kvalitnejšiu liečbu, ktorá bude navyše vďaka nim odteraz pre pacientov pocitovo príjemnejšia. Ako prví…

16.12.2016

Nemocnica Svet zdravia Dunajská Streda dnes oficiálne uviedla do prevádzky novú ambulantnú časť fyziatricko-rehabilitačného oddelenia. To bolo vybudované v nových priestoroch poliklinickej časti nemocnice. Nové zázemie poskytuje pacientom oveľa komfortnejšie prostredie s dôrazom na ich súkromie. Moderné prístrojové vybavenie má zabezpečiť kvalitnejšiu liečbu, ktorá bude navyše vďaka nim odteraz pre pacientov pocitovo príjemnejšia. Ako prví rehabilitáciu v nových priestoroch vyskúšali futbalisti prvoligového mužstva DAC Dunajská Streda. Nemocnica má v budúcnosti v pláne zameriavať sa aj na rozvoj športovej medicíny. Celkové investície do nového oddelenia si vyžiadali takmer 80 000 eur. Svet zdravia v roku 2016 preinvestoval v nemocnici celkovo 2,6 milióna eur. 

Ambulantná časť fyziatricko-rehabilitačného oddelenia bola doteraz umiestnená v suteréne. Oddelenie nemalo dostatok denného svetla, zápasilo s vlhkosťou a so zlým odvetrávaním. Presunutie do nových priestorov na prvom poschodí v poliklinickej časť tieto problémy konečne vyriešilo.

2016-12-16-SZ-DS-Nove FRO-rehabilitacia.jpg

„Oddelenie je v nových priestoroch krásne presvetlené. Jeho interiér sme sa snažili spraviť tak, aby na pacientov pôsobil oveľa príjemnejšie a estetickejšie. Zamestnanci a pacienti súčasne získali priestory, ktoré kladú dôraz už aj na vyššiu mieru komfortu a súkromia,“ vysvetlila Zita Ženišová, riaditeľka Nemocnice Svet zdravia Dunajská Streda.

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie poskytuje komplexnú terapeutickú starostlivosť pre pacientov poúrazových a pooperačných stavov všetkých vekových skupín. Na dennej báze to predstavuje v priemere 80 pacientov a až 200 poskytnutých procedúr.

2016-12-16-SZ-DS-Nove FRO-DAC-kapitan Lubomír Michalík.jpg

„V nových priestoroch máme oveľa lepšie zázemie. Nachádzajú sa v nich tri miestnosti na elektroliečbu, magnetoterapiu a na sonografiu. Štyri telocvične vrátane jednej pre detských pacientov umožňujú individuálnejší prístup. Dve samotné miestnosti sú určené na podávanie masážnych terapií a jedna na teploliečbu s novou parafínovou vaňou. Vďaka novému materiálno-technickému vybaveniu poskytneme kvalitnejšiu liečbu, ktorá bude k pacientom tolerantnejšia, čiže pocitovo príjemnejšia,“ doplnila MUDr. Eva Königsmarková, primárka fyziatricko-rehabilitačného oddelenia.

2016-12-16-SZ-DS-Nove FRO-detska telocvicna.jpg

Je známe, že dunajskostredská nemocnica má špičkové ortopedické oddelenie nadregionálneho významu. Perspektívne sa uvažuje práve o rozvoji zdravotnej starostlivosti aj na úrovni športovej medicíny.

„Kvalitná fyzioterapia a rehabilitácia sú nevyhnutným predpokladom úspešného návratu do aktívneho života po úraze alebo po operácii. V tejto nemocnici je veľmi silné zázemie vo všetkých chirurgických odboroch vrátane ortopédie a traumatológie. Radi by sme túto pozíciu ešte posilnili o výkony pre vrcholových športovcov, ktorých v Dunajskej Strede bude pravdepodobne v blízkej budúcnosti po dobudovaní športovej akadémie futbalového klubu DAC oveľa viac,“ spresnil MUDr. Róbert Hill, medicínsky riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia.

2016-12-16-SZ-DS-Nove FRO-DAC-Zoltán Kontár.jpg

2016-12-16-SZ-DS-Nove FRO-futbalisti DAC.jpg
2016-12-16-SZ-DS-Nove FRO-cely tim.jpg

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 22.05.2017 | Aktuality

    Najlepším medikom roka 2017 je Filip Olekšák z Levoče

    Odbornú súťaž pre študentov 5. a 6. ročníkov všetkých lekárskych fakúlt vyhlásila spoločne s partnermi sieť nemocníc Svet zdravia. Väčšina finalistov súťaže študentov medicíny plánuje ostať pôsobiť v slovenských nemocniciach. Víťazom tretieho ročníka súťaže Medik roka 2017 sa stal 24-ročný Filip Olekšák z Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine. Budúci lekári v odbore všeobecné lekárstvo…
  • 13.11.2017 | Aktuality

    Pozývame vás na 2. Vianočnú handmade burzu výrobkov pacientov

    Vážení pacienti, návštevníci nemocnice i široká verejnosť   psychiatrické oddelenie a psychiatrická liečebňa NsP Trebišov, a.s. Vás srdečne pozýva na 2. Vianočnú handmade burzu výrobkov pacientov, ktorá sa bude konať 06.12.2017 od 10:00 – 14:00 hod. v priestoroch recepcie. Tešíme sa na Vašu podporu a účasť!  
  • 24.07.2023 | Aktuality

    Deň otvorených dverí na gynekologicko – pôrodníckom oddelení

    Dňa 18.7.2023 sa v Galantskej nemocnici sa na gynekologicko – pôrodníckom oddelení konal deň otvorených dverí. Budúcim mamičkám a sprevádzajúcim osobám sme ukázali priestory nášho oddelenia, vrátane ambulancie a pôrodných boxov. Dostali informácie o predpôrodnej starostlivosti, čo robiť počas pôrodu a v popôrodnom období. Za skvelo zorganizovanú prehliadku ďakujeme  manažérkam dennej zmeny Mgr. Martine Tóthovej,…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)