Prejsť na obsah
Upravte si svoje stravovanie

ProCare Fit menu

Každý máme svoje výzvy. Tou našou je vaše zdravie. Vďaka ProCare Fit menu urobíte ďalší krok na ceste za svojím zdravím.

Službu si môžete aktivovať na privátnom call centre.

Vylepšite svoje stravovacie návyky už dnes

  • Individuálne zostavený jedálniček s podrobnými receptami prípravy v elektronickej forme.
  • Personalizované odporúčania stravovacieho a pitného režimu.
  • Kompletná zdravotná a osobná anamnéza ako podklad pre vypracovanie Fit Menu.

Pred zostavením stravovacieho plánu posúdime váš aktuálny zdravotný stav. Stravovací plán je schválený odborníkmi v oblasti preventívnej a športovej dietoterapie.

Skladba Fit menu je zostavená s ohľadom na vaše preferencie v stravovaní, intolerancie a cieľ, ktorý chcete zmenou stravovania dosiahnuť (napr. úprava telesnej hmotnosti).
V stravovacom pláne máte na výber z množstva receptov v rámci jednotlivých častí dňa, pričom každý z receptov obsahuje približne rovnaké množstvo energie a makronutrientov (sacharidy, tuky, bielkoviny). Z tohoto dôvodu si môžete pre dané jedlo dňa zvoliť ktorýkoľvek z receptov a vždy bude vyhovovať vášmu cieľu a individuálnym špecifikám.

ProCare FIT Menu s ONLY AJVN

Ahojte, volám sa Ivana, ale možno ma poznáte na sociálnych sieťach pod prezývkou Only Ajvn. Už dlhodobejšie sa aktívne venujem behu, k čomu, samozrejme, patrí aj zdravý životný štýl. Vyskúšala som pre vás pripraviť podľa ProCare Fit menu niekoľko receptov.

Ovsená kaša s ovocím

Raňajky

Čas prípravy: 5 min
Ingrediencie:

  • 3 a ¾ PL ovsené vločky
  • rôzne druhy semiačok
  • ½ PL škorice
  • 1 bieleho jogurtu
  • ½ PL sezamový olej
  • 9 g hrozienka, figy, banán alebo jablko

 

Postup: Mleté ovsené vločky zalejeme v miske vriacou vodou, zamiešame a počkáme kým napučia. Do napučaných vločiek primiešame škoricu, jogurt, semiačka. Ak chceme ozvláštniť chuť, môžeme pridať aj sezamový olej. Nakoniec pridáme niekoľko hrozienok na osladenie, prípadne fíg alebo nakrájané jablko či banán.

Mrkvovo-batátový krém s tofu a krutónmi

Obed

Čas prípravy: 30 min
Ingrediencie:

  • 1 ks mrkva
  • 10 g šošovica
  • 1 ks batátov (sladké zemiaky)
  • 4 a ¾ PL smotana na varenie bezlaktózová
  • ½ balenia tofu biele
  • ¾ krajcu celozrnného alebo ražného chlebu
  • 1 ks bobkový list
  • Soľ, čierne korenie

 

Postup: Mrkvu a batát zalejeme horúcou vodou a spolu so soľou, bobkovým listok a čiernym korením dáme variť. Po 10 minútach pridáme šošovicu. Povaríme ešte 5 minút. Odstavíme, nalejeme smotanu, vytiahnime bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom. Na malé kocky nakrájané tofu a chlieb opražíme a pridáme do krému.

Fazuľovo-kukuričné fašírky

Večera

Čas prípravy: 20 min
Ingrediencie:
Fašírky:

  • 55 g fazuľa biela
  • 35 g kukurica z konzervy
  • 1 miska objem špenátu alebo poľníčka
  • 15 g sušené paradajky v oleji
  • 1 ks vajce
  • 3 PL špaldová celozrnná hrubá múka
  • ¼ ks paprika červená (18.75 g)
  • olivový olej, soľ, korenie

Dressing:

  • 2 a ½ PL jogurt biely
  • 1 ks cesnak
  • pažitka alebo bylinky
  • soľ, korenie

 

Postup: Všetky ingrediencie okrem olivového oleja nahrubo rozmixujte. Zo zmesi vytvarujeme fašírky a opražíme na olivovom oleji, kým nezhnednú. Jogurt vymiešame so soľou, cesnakom a bylinkami. Podávajte s poľníčkom a dressingom.

Konzultácie a poradenstvo

Pre konzultácie a poradenstvo pre pacientov s problémami so stravovaním pri rôznych zdravotných ťažkostiach, pri nadváhe, v tehotenstve, pri dojčení, či rekreačnom športe sa môžete obrátiť na:

LEKÁRSKU PORADŇU PREVENTÍVNEJ A LIEČEBNEJ VÝŽIVY

MUDr. Alexandra Frolkovičová

Viac informácií: https://pentahospitals.sk/ambulancia/lekarska-poradna-preventivnej-a-liecebnej-vyzivy-procare-vlcie-hrdlo/

Ordinačné hodiny: utorok, streda od 8.00 do 13.00 hod. v ProCare Vlčie hrdlo, Vlčie hrdlo 49, Bratislava

Rezervujte si termín cez call centrum 0907 888 999 alebo na čísle +421 2 5859 7525.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.