Prejsť na obsah

Tri za zdravé prsia vo svidníckej nemocnici

V nemocnici Svidník a vo všetkých nemocniciach spoločnosti Svet zdravia v mesiaci október prebieha kampaň zameraná na včasnú prevenciu ochorení prsníkov. Nepreceňujte svoje zdravie Aktuálne je najčastejšou komunikovanou témou pandémia ochorenia COVID -19, pritom aj ochorenia prsníkov, sú žiaľ, rovnako závažné. Rakovina prsníka patrí k najčastejším typom rakoviny u žien, no zároveň najlepšie liečiteľným, pokiaľ…

16.10.2020

V nemocnici Svidník a vo všetkých nemocniciach spoločnosti Svet zdravia v mesiaci október prebieha kampaň zameraná na včasnú prevenciu ochorení prsníkov.

Nepreceňujte svoje zdravie

Aktuálne je najčastejšou komunikovanou témou pandémia ochorenia COVID -19, pritom aj ochorenia prsníkov, sú žiaľ, rovnako závažné. Rakovina prsníka patrí k najčastejším typom rakoviny u žien, no zároveň najlepšie liečiteľným, pokiaľ je včas zachytená. Pre ženy sú rovnako dôležité aj preventívne gynekologické prehliadky, aby mali istotu, že im na krčku maternice nerastie nádor.

Samodiagnostika za zdravé prsia

Prevencia je najúčinnejší začiatok liečby. Preto sme sa rozhodli upozorniť a zároveň edukovať verejnosť o dôležitosti samodiagnostiky. Kampaň nesie názov 3 (prsty) za zdravé prsia. Trojka je v tejto kampani symbolická hneď niekoľko krát: pri vyšetrení používame bruška troch prostredných prstov, odporúča sa samovyšetrovať prsia aspoň jeden krát za tri mesiace, ideálne tretí deň po menštruácii. V rámci Medzinárodného dňa zdravých prsníkov, ktorý je 15. októbra, zamestnanci nemocnice Svidník upozornili na dôležitosť prevencie tým, že sa do práce, ale aj v práci obliekli do ružového, prípadne celý deň mali na svojej hrudi symbolicky ružovú stužku. Viac informácii k tejto téme si môžete nájsť na webovej podstránke venovanej samovyšetrovaniu prsníkov.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 06.05.2020 | Aktuality

    Pre zdravotníkov v prvej línii: Každý deň iné ovocie a riaditeľ v zladenej košeli

    V pondelok banány, v utorok hrušky, v stredu pomaranče, ktoré donesie riaditeľ v košeli zladenej s farbou ovocia.   Takto to vyzerá počas týchto dvoch týždňov na COVID pracovisku v humenskej nemocnici.  Vedenie nemocnice sa totiž rozhodlo podporiť zdravotníkov v prvej línii pri príležitosti Svetového dňa bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ktorý bol 28. apríla. „V týchto dňoch si…
  • 25.04.2024 | Aktuality

    Darčeky pre najmenších

    Nemocnica Rožňava ďakuje pani Zuzane Snítilej za milý darček – háčkované chobotničky pre našich najmenších pacientov na novorodeneckom oddelení. Vaša štedrosť a starostlivosť nás veľmi potešila. Ďakujeme všetkým za lásku a podporu, ktorú prejavujete našim najmenším pacientom.
  • 05.02.2024 | Aktuality

    Dar od spoločnosti COOP Jednota

    Nadácia COOP Jednota venovala peňažný dar vo výške 10.000 €  Nemocnici s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, konkrétne Urologickej ambulancii.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)