Prejsť na obsah

Svidnícka nemocnica zvýšila dostupnosť hematologického vyšetrenia, rozšírila priestory

Vzhľadom na nárast pacientov vyžadujúcich hematologické ambulantné vyšetrenie Nemocnica Svet zdravia Svidník rozšírila priestory hematologickej ambulancie.  Nové priestorovo samostatné pracovisko bolo zriadené v poliklinickom bloku C. Hematologická ambulancia vo Svidníku je pacientom k dispozícii v utorok, stredu a piatok od 7.00 do 15.30 hod. Personálne je zastúpená lekárkou MUDr. Máriou Kandrovou a sestrou Mgr. Danielou Pirščovou. Objednať sa na vyšetrenie pacienti môžu na…

10.06.2020

Vzhľadom na nárast pacientov vyžadujúcich hematologické ambulantné vyšetrenie Nemocnica Svet zdravia Svidník rozšírila priestory hematologickej ambulancie. 

Nové priestorovo samostatné pracovisko bolo zriadené v poliklinickom bloku C.

Hematologická ambulancia vo Svidníku je pacientom k dispozícii v utorok, stredu a piatok od 7.00 do 15.30 hod. Personálne je zastúpená lekárkou MUDr. Máriou Kandrovou a sestrou Mgr. Danielou Pirščovou.

Objednať sa na vyšetrenie pacienti môžu na telefónnom čísle 054/7860 555.

Hematologická ambulancia poskytuje špecializovanú a komplexnú zdravotnú starostlivosť

V odbore hematológia a transfuziológia zabezpečuje ambulancia špecializovanú a komplexnú starostlivosť o chorých s chorobami krvi, krvotvorných orgánov.

Jej činnosť zahŕňa:

  • diagnostiku a liečbu málokrvnosti
  • liečbu porúch metabolizmu Fe (železa), vitamínu B12, folátov
  • liečbu ochorenia bielych krviniek
  • liečbu ochorenia trombocytového systému
  • liečbu krvácavých a trombofilných stavov
  • podávanie hemoterapie priamo v ambulancii
  • vykonávanie punkcie kostnej drene, trepanobiopsie
  • liečbu imunohematologických problémov u chorých s autoumunitnými a alomunitnými poruchami

Naďalej ostáva pre pacientov k dispozícii aj pôvodná hematologická a onkologická ambulancia s lekárkou MUDr. Erikou Hnatovou.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 26.10.2022 | Aktuality

    Nadácia Križovatka darovala 10 ks monitorov nemocnici Svet Zdravia Partizánske

    Nemocnica na okraji mesta Partizánske dostala od Nadácie Križovatka 10 kusov monitorov dychu pre novorodencov značky Babysense. Gynekologickému oddeleniu tak pribudli ďalšie zariadenia na zabezpečenie pokojného pobytu matiek a detí v nemocnici. Prístroje sa dávajú po narodení do postieľok a zaznamenávajú pohyb hrudníka bábätkám. Vďaka ním sa predchádza náhlemu úmrtiu dojčiat. Z nových monitorov sa nemocnica veľmi…
  • 27.05.2021 | Aktuality

    Kňazi v žiarskej nemocnici dobrovoľne odpracovali vyše 1300 hodín

    Vedenie nemocnice poďakovala dobrovoľníkom, ktorí pomáhajú v žiarskej nemocnici v boji proti chorobe covid-19. Od 15. januára tohto roku začali pomáhať v nemocnici šiesti kňazi. Vo februári sa tento počet zvýšil na desať. Kňazi každý deň pomáhali s administratívou v mobilnom odberovom mieste pri antigénovom testovaní občanov, na triážnom pracovisku pred nemocnicou s manažovaním pacientov a tak isto svoju pomocnú ruku…
  • 26.03.2024 | Aktuality

    Deň lekárov v humenskej nemocnici

    30. marec si každoročne pripomíname ako Deň lekárov. V humenskej nemocnici sme tento sviatok oslávili o niečo skôr a v slávnostnej atmosfére sme si pripomenuli dôležitosť a význam tohto povolania, ktoré je zároveň aj poslaním. Vedenie nemocnice sa poďakovalo za každodennú neúnavnú a obetavú prácu lekárov a rovnako ocenilo kolegyne, ktoré v tomto roku dosiahli svoje okrúhle pracovné jubileum.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)