Prejsť na obsah

Vranovská nemocnica má pre pacientov s koronavírusom vyčlenených zatiaľ 40 lôžok

Nemocnice siete Svet zdravia, vrátane vranovskej nemocnice, po vyhlásení núdzového stavu pre lôžkové zdravotnícke zariadenia aktivovali svoje pandemické plány a reprofilizovali vybrané časti lôžkových oddelení na COVID oddelenia.   „Ide o takzvané červené zóny lôžkových častí oddelení, ktoré slúžia na hospitalizáciu pacienta s podozrením na koronavírus. Pacient je v tejto izolovanej časti oddelenia hospitalizovaný do okamihu finálneho výsledku…

08.04.2020

Nemocnice siete Svet zdravia, vrátane vranovskej nemocnice, po vyhlásení núdzového stavu pre lôžkové zdravotnícke zariadenia aktivovali svoje pandemické plány a reprofilizovali vybrané časti lôžkových oddelení na COVID oddelenia.

 

„Ide o takzvané červené zóny lôžkových častí oddelení, ktoré slúžia na hospitalizáciu pacienta s podozrením na koronavírus. Pacient je v tejto izolovanej časti oddelenia hospitalizovaný do okamihu finálneho výsledku testovania. Keďže naše všeobecné nemocnice sa stále musia postarať aj o neinfekčných pacientov, napríklad po cievnej mozgovej príhode či úraze, v maximálne možnej miere ich musíme oddeliť od rizikových pacientov,“ vysvetľuje medicínsky riaditeľ siete nemocníc a siete polikliník ProCare Svet zdravia Róbert Hill.

 

Na COVID oddeleniach môžu byť umiestnení aj pacienti s podozrením na koronavírus, ktorí vyžadujú poskytnutie akútnej zdravotnej starostlivosti z dôvodov nesúvisiacich s koronavírusom. Je im tam poskytnutá kompletná zdravotná starostlivosť.

V súčasnosti je pacient po potvrdení pozitivity na ochorenie COVID-19 transportovaný na najbližšie pracovisko infektológie alebo v prípade ľahkého priebehu ochorenia do domáceho liečenia. Ak budú kapacity týchto pracovísk naplnené, bude pacient hospitalizovaný na COVID oddelení aj vranovskej nemocnice.

COVID oddelenie vranovskej nemocnice sa nachádza v internom pavilóne, ktorý je celý vyhradený pre tento účel. Nemocnica vyčlenila v prvej fáze 40 lôžok. V prípade potreby je možné počet lôžok zvýšiť.

Pred vranovskou nemocnicou je v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva vo Vranove nad Topľou od minulého týždňa zriadené mobilné odberové miesto pre testovanie pacientov na COVID-19. Zdravotníci vranovskej nemocnice realizujú výtery z hrdla a nosa indikovaným pacientom, ktorých na otestovanie určí RÚVZ. Testovanie zatiaľ prebieha v režime dvakrát týždenne. Dosiaľ bolo zrealizovaných 23 odberov, výsledky testov u nikoho ochorenie nepotvrdili.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 08.03.2024 | Aktuality

    MDŽ v nemocnici Michalovce

    Naši dobrovoľníci, chlapci zo SZŠ obdarovávali naše pacientky na geriatrií a gynekológií. Ušitá srdiečka dobrovoľníčkami z Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach takto potešili naše pacientky. Na Onkológií naša dlhoročná dobrovoľníčka Beátka rozdávala ruže , dar z TESCO Michalovce.
  • 12.02.2019 | Aktuality

    Žiarska nemocnica dostala pre novorodencov monitory dychu

    Desať monitorov dychu dostalo od Nadácie Križovatka Novorodenecké oddelenie Nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom. Monitory kontrolujú dýchanie dieťaťa a varujú v prípade jeho ohrozenia. Nadácia chce takto pomôcť predchádzať Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS). Mamičky si zo žiarskej nemocnice môžu monitor požičať aj domov.   „Monitory dychu kontrolujú dýchanie novorodenca a ak nastane jeho náhla…
  • 03.07.2023 | Aktuality

    Pripravte sa na pokojný pôrod

    Úspešnou a vydarenou akciou pre budúce mamičky sa môže pochváliť rimavskosobotská nemocnica, ktorá v utorok 27.6 pripravila odborný program s diskusiou a priblížila tak najdôležitejší deň každej mamičky. Ako sa pripraviť na pokojný pôrod Po úvodných slovách p. primára MUDr. Ondreja Balca si budúce mamičky vypočuli témy ako „Príznaky začínajúceho pôrodu“ a „Psychofyzická príprava na…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)