Prejsť na obsah

Deň s laktačnou poradkyňou v dunajskostredskej pôrodnici

Ako správne dojčiť novorodenca a čo robiť, ak nastanú problémy – aj to sa mamičky dozvedia už v stredu 1. augusta v Nemocnici Svet zdravia Dunajská Streda. Pri príležitosti Svetového týždňa dojčenia pre nich totiž nemocnica pripravila deň s laktačnou poradkyňou. Medzi 8:00 a 15:00 h sa tak mamičky budú môcť opýtať odborného personálu novorodeneckého…

30.07.2018

Ako správne dojčiť novorodenca a čo robiť, ak nastanú problémy – aj to sa mamičky dozvedia už v stredu 1. augusta v Nemocnici Svet zdravia Dunajská Streda. Pri príležitosti Svetového týždňa dojčenia pre nich totiž nemocnica pripravila deň s laktačnou poradkyňou. Medzi 8:00 a 15:00 h sa tak mamičky budú môcť opýtať odborného personálu novorodeneckého oddelenia na všetko, čo o dojčení potrebujú vedieť i konzultovať svoje problémy.

„Po pôrode sa najmä mladé mamičky doma často stretávajú s rôznymi neočakávaným problémami s dojčením, s ktorými nemajú ešte skúsenosti. Pri príležitosti Svetového týždňa dojčenia sme sa im preto rozhodli trochu uľahčiť prvé týždne s bábätkom a vôbec po prvýkrát organizujeme deň s laktačnou poradkyňou. Je to zároveň priestor, kedy aj mamičky môžu vzájomne zdieľať svoje skúsenosti a rady,“ povedala riaditeľka Nemocnice Svet zdravia Dunajská Streda Sylvia Bock.

Mamičkám sa bude v stredu venovať laktačná poradkyňa Iveta Morvayová. Povie im viac o najčastejších problémoch, ktoré sa počas dojčenia môžu vyskytnúť a poradí, ako ich správne riešiť. Mamičkám vysvetlí, prečo sa novorodenec odmieta prisať k prsníku, kedy ho treba prikrmovať, poradí o možnostiach alternatívneho spôsobu kŕmenia, ako vyriešiť zapálený a bolestivý prsník či málo mlieka. Zároveň mamičkám ukáže rôzne pomôcky, ktoré sa pri dojčení používajú a ony si ich budú môcť aj vyskúšať.

„Budeme radi, ak prídu aj mamičky, ktoré si napríklad len nie sú isté, či postupujú pri dojčení a riešení prípadných problémov správne a informácie si chcú overiť. Naša laktačná poradkyňa im poskytne odbornú podporu a pokúsi sa poradiť s rôznymi konkrétnymi problémami, ktoré mamičky trápia,“ dodala riaditeľka.

Deň s laktačnou poradkyňou sa uskutoční medzi 8:00 a 15:00 h v edukačnej miestnosti pre kurz predpôrodnej prípravy v dunajskostredskej nemocnici na druhom poschodí. Mamičky dostanú od nemocnice aj malý darček pre svoje bábätko.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 14.08.2014 | Aktuality

    Starým lavičkám odzvonilo už aj v Michalovciach

    Regionálne nemocnice Svet zdravia spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera pokračujú v generálnej výmene lavičiek vo všetkých 12 nemocniciach siete. Celkovo tak v čakárňach pribudne takmer 1200 lavičiek s vyše 4100 pohodlnými miestami na sedenie. Projekt nových lavičiek vznikol na základe iniciatívy Pekná nemocnica. V rámci nej mali všetci zamestnanci možnosť navrhnúť zlepšenia, ako by bolo možné skrášliť a zútulniť priestory…
  • 10.03.2021 | Aktuality

    Novým generálnym riaditeľom siete ProCare a Svet zdravia sa stal Radoslav Čuha

    Vo vedení najväčšej súkromnej siete polikliník ProCare a nemocníc Svet zdravia nastali personálne zmeny. Po vyše troch rokoch sa z pozície generálneho riaditeľa rozhodol odísť Vladimír Dvorový. Vedením spoločnosti bol poverený doterajší medicínsky riaditeľ Radoslav Čuha.   „V prvom rade by som rád poďakoval Vladimírovi Dvorovému za výrazný osobný prínos pri úspešnej transformácii našich nemocníc…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)