Prejsť na obsah

Lekárska služba prvej pomoci sa mení na ambulantnú pohotovostnú službu

Zákonom č. 257/2017 Z. z. bol novelizovaný zákon č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Táto novela ruší lekársku službu prvej pomoci a zavádza ambulantnú pohotovostnú službu v čase od 16. do 22. hodiny v pracovných dňoch a v čase od 7. do 22. hodiny v dňoch pracovného pokoja.…

21.06.2018

Zákonom č. 257/2017 Z. z. bol novelizovaný zákon č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Táto novela ruší lekársku službu prvej pomoci a zavádza ambulantnú pohotovostnú službu v čase od 16. do 22. hodiny v pracovných dňoch a v čase od 7. do 22. hodiny v dňoch pracovného pokoja.

V tejto súvislosti Vám vedenie nemocnice Svetu Zdravia vo  Svidníku oznamuje, že od 01.07.2018 dochádza k týmto zmenám:

  • zmena miesta výkonu ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast. Táto ambulantná pohotovostná služba bude vykonávaná iba v mieste výkonu nemocnica Svidník a to v priestore centrálneho príjmu (hlavný vstup pre sanitné vozidlá, vedľa ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých). LSPP pre deti a dorast v mieste výkonu Stropkov k 01.07. 2018 zaniká.
  • ambulantná pohotovostná služba pre dospelých bude prevádzkovaná iba v mieste výkonu činností vo Svidníku, v priestore centrálneho príjmu, ako doposiaľ, pričom výkon LSPP pre dospelých v mieste výkonu Stropkov k 01.07.2018 zaniká.

Momentálne nemocnica Svidník nemá vybudovaný urgentný príjem ale prevádzkuje tvz. ústavnú pohotovostnú službu v odbore vnútorné lekárstvo (interné), chirurgia, gynekológia a pôrodníctvo,  pediatria. Tieto ústavné pohotovostné služby po 22:00 hod. budú plne k dispozícii záchranným službám a samozrejme pôrody budú prijímané bez obmedzenia.

Ambulantná pohotovostná služba má slúžiť pri náhlej zmene zdravotného stavu osoby, ktorá bezprostredne neohrozuje jej život, alebo niektorú zo základných životných funkcií. Ambulantná pohotovostná služba bude vlastne dopĺňať  ordinačné hodiny všeobecných praktických lekárov.

Občan, ktorý bude pociťovať nejaké zhoršenie svojho zdravotného stavu po 22. hodine má samozrejme možnosť zavolať na operačné stredisko, a operačné stredisko podľa toho aké príznaky ten pacient uvedie, rozhodne, že či použije a pošle k nemu napríklad rýchlu zdravotnú a rýchlu lekársku pomoc, alebo či pacientovi vysvetlí, že môže ráno ísť za svojim všeobecným lekárom.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 13.05.2020 | Aktuality

    Deň sestier v michalovskej nemocnici

    V našej nemocnici sme popriali len to najlepšie sestrám a pôrodným asistentkám pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a tiež Medzinárodného dňa pôrodných asistentiek (ktorý bol oficiálne 5. mája).   Gratulácia prebiehala v príjemnom duchu a sestrám sme odovzdali aj malú pozornosť v podobe odznaku, ktorý, ako dúfame, sa stane aj súčasťou ich rovnošiat. Priestory nemocnice…
  • 08.01.2019 | Blog

    Kedy sa odporúča včasný odber plodovej vody?

    Včasná amniocentéza (odber plodovej vody) sa vykonáva zriedka a v špecifických prípadoch na rozdiel od klasickej v 15. až v 20 týždni gravidity a vtedy sú k dispozícii aj výsledky Tripple testu.   Od včasnej amniocentézy (11. – 14. týždeň) sa upúšťa pre vyššie riziko komplikácií ako krvácanie, potrat. Plodová voda získaná včasnou amniocentézou sa…
  • 16.03.2020 | Aktuality

    Spišskonovoveská nemocnica sa stala najlepšou všeobecnou nemocnicou na Slovensku, rozhodli pacienti

    Nemocnica Svet zdravia Spišská Nová Ves sa stala podľa hodnotenia pacientov najlepšou nemocnicou v kategórii všeobecných nemocníc. Vyplýva to z prieskumu zdravotnej poisťovne Dôvera, ktorá aj tento rok zostavila pacientsky rebríček zdravotníckych zariadení na základe spokojnosti jej poistencov. Viac ako 6500 pacientov, ktorí sa v minulom roku liečili v niektorej zo slovenských nemocníc, Dôvere poslalo…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)