Prejsť na obsah

Deň úcty k starším v nemocnici Banská Štiavnica

Jeseň je naozaj krásne obdobie. Nádherný čas, kedy sú stromy okolitých lesov odeté do pestrofarebných šiat a v diaľave sa už belejú končiare vrchov. Všetko je jasné, priezračné a čisté. Ostré slnečné lúče prerážajú chladné závany vetra a hladia naše tváre. Jeseň je nezabudnuteľná aj preto, že v jednom zo svojich mesiacov nám pripomína jednu…

06.11.2017

Jeseň je naozaj krásne obdobie. Nádherný čas, kedy sú stromy okolitých lesov odeté do pestrofarebných šiat a v diaľave sa už belejú končiare vrchov. Všetko je jasné, priezračné a čisté. Ostré slnečné lúče prerážajú chladné závany vetra a hladia naše tváre. Jeseň je nezabudnuteľná aj preto, že v jednom zo svojich mesiacov nám pripomína jednu z najvzácnejších ľudských cností – úctu, ktorá môže byť zrodená len v duši človeka.

 

„Jeseň života“ je etapa v živote každého človeka, v ktorej sa ukazuje celoživotná múdrosť. Láska a úprimnosť k sebe a okoliu, radosť z práce a diela, ktoré vytvoril počas celého života. Toto dielo potom prenecháva a odovzdáva svojim potomkom, deťom.

Sme radi, že pri príležitosti „Dňa úcty k starším“ sme už po druhýkrát mohli pozvať našich pacientov oddelenia dlhodobo chorých a domu ošetrovateľskej starostlivosti Všeobecnej nemocnice v Banskej Štiavnici na milú slávnosť a prejaviť im naše úprimné uznanie.

Kultúrny program utkaný pesničkami, hudbou, príjemným slovom a malým pohostením sa konal v spolupráci s deťmi z Materskej školy Drieňová v Banskej Štiavnici, so skvelým hudobníkom a spevákom pánom Rudolfom Hauzerom, s našimi dobrovoľníčkami a personálom nemocnice. Pozvanie prijali a slovom prispeli aj riaditeľ nemocnice Branislav Jaďuď, zástupkyňa riaditeľa Mária Ivanová, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Eva Valentová  a primátorka mesta Banská Štiavnica Nadežda Babjaková.

Podujatie sa konalo pod záštitou projektu „ Krajší deň“, v ktorom pracujú naše dobrovoľníčky. Tieto milé dámy sa nezištne a s láskou venujú našim starším pacientom vo svojom voľnom čase. Úprimne im ďakujeme za ich ochotu, pomocnú ruku a ich veľkú pomoc a čas, ktorý venujú našim pacientom. Aj ich pričinením sú pre našich pacientov dni krajšie, bohatšie a pripomínajúce rodinnú pohodu. Počas tohto príjemného podujatia sme si mohli zaspomínať na dni mladosti a tešiť sa z dosiahnutého, z každodenných radostí, zo svojich blízkych, z krásneho dňa, z úsmevu, zo všetkých tých maličkostí, ktoré robia svet krajším.

Všetko na svete môže človek zastaviť, každý pohyb, každý nepokoj, čo však nezastaví, nespomalí, je čas.

Čas plynie ako rieka nášho života. Míňa sa deň za dňom, rok za rokom, ale vo vzácnych chvíľach, akou bol aj tento deň, sme radi, že sme sa spoločne na okamih zastavili.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 25.04.2018 | Aktuality

    Dunajskostredský deň ošetrovateľstva

    Pozývame vás na III. ročník konferencie, ktorá sa uskutoční 24. mája v dunajskostredskom Mestskom kultúrnom stredisku.   Viac informácií o programe konferencie: Program (SK) Program (HU)
  • 04.05.2020 | Blog

    Starajú sa o Vaše zdravie – MUDr. Radovan Barila, PhD.

    Michalovce sú okresné mesto, v ktorom sa nachádzajú dve nemocnice. Psychiatrická nemocnica Michalovce, n.o., poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom postihnutých psychickými chorobami a poruchami. Druhá, ktorá v dnešnej podobe funguje od jesene 2017, Nemocnica novej generácie, je všeobecná nemocnica a poskytuje široký záber zdravotnej starostlivosti o pacientov. MUDr. Radovan Barila, PhD. prednosta onkologického centra Nemocnica Svet…
  • 04.05.2022 | Aktuality

    Jarná brigáda v nemocnici Rimavská Sobota

    Príjemné jarné počasie využili zamestnanci Všeobecnej nemocnice Rimavská Sobota na zrealizovanie brigády. A tak sme sa konečne po dvoch rokoch stretli pri okopávaní, sadení kvetov, strihaní kríkov, natieraní lavičiek a upratovaní. Po brigáde nás čakalo občerstvenie v podobe chutného guľáša. Veríme, že aj takýmto spôsobom vieme spríjemniť neraz ťaživú náladu pacientov v nemocnici.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)