Prejsť na obsah

Návšteva primátora mesta v nemocnici v Žiari nad Hronom

Nemocnica v Žiari nad Hronom sa snaží aktívne zlepšovať služby svojim pacientom nielen kvalitne poskytovanou zdravotnou starostlivosťou, ale snaží sa aj zútulniť nemocničné prostredie, aby sa pacient cítil komfortne a bezpečne.   Primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal prijal pozvanie a navštívil nemocnicu dňa 9.8.2017. Riaditeľom nemocnice Branislavom Jaďuďom mu boli predstavené aktuálne zmeny…

24.08.2017

Nemocnica v Žiari nad Hronom sa snaží aktívne zlepšovať služby svojim pacientom nielen kvalitne poskytovanou zdravotnou starostlivosťou, ale snaží sa aj zútulniť nemocničné prostredie, aby sa pacient cítil komfortne a bezpečne.

 

Primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal prijal pozvanie a navštívil nemocnicu dňa 9.8.2017. Riaditeľom nemocnice Branislavom Jaďuďom mu boli predstavené aktuálne zmeny v nemocnici a priblížený život a vízie nemocnice v poskytovaní zdravotnej starostlivosti pre občanov nášho regiónu.

Nemocnica v Žiari nad Hronom za posledné obdobie urobila niekoľko pozitívnych zmien. V rámci modernizácie technického vybavenia nemocnice sa zakúpil nový špičkový RTG prístroj, čím sa otvorili nové možnosti v rádiodiagnostike a dosiahla sa maximálna bezpečnosť pri expozícii tak pre pacientov, ako aj pre obsluhujúci personál.

Zrekonštruovali sa priestory gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Cieľom tejto rekonštrukcie bolo najmä zvýšiť celkový komfort a bezpečie rodičiek. Pre mamičky sú k dispozícii dve nové nadštandardné izby so samostatným sociálnym zariadením. Ako novinku nemocnica zaviedla psychofyzickú predpôrodnú prípravu pre budúce mamičky v Materskom centre Úlik v Žiari nad Hronom, ktorého priestory nám na tento účel ponúklo mesto a v ktorých sa budúce mamičky cítia naozaj veľmi dobre.

Na pediatrickom oddelení sa vytvorila nadštandardná izba so sociálnym zariadením, kde môže malý pacient tráviť čas s rodičom v priestoroch, ktoré evokujú domáce prostredie.

Ako pozitívnu zmenu vnímajú pacienti kompletne zrekonštruovanú ambulanciu cievnej chirurgie, zrekonštruované SONO vyšetrovne a sociálne zariadenia na internom oddelení.

Veľkým prínosom pri operáciách je nový operačný stôl s možnosťou artroskopických výkonov, ktorý je v našich podmienkach, vzhľadom na jeho nosnosť až do 350 kg, považovaný za unikát.

Žiarska nemocnica vo svojom areáli zaviedla regulované parkovanie a boli vybudované nové parkovacie plochy v areáli.

Lekári žiarskej nemocnice majú záujem na pravidelnej báze prezentovať a diskutovať o rôznych ochoreniach, hlave na témy, o ktoré majú záujem samotní občania. Úvodnou témou diskusného fóra v „Mestskej obývačke“ bola Celiakia a iné ochorenia spojené s alergiou na lepok, pod vedením námestníčky nemocnice MUDr. Renáty Szépeovej, PhD., ktorá je zároveň aj detský gastroenterológ.

Veľmi nás teší, že medzi mestom a našou nemocnicou je takáto priateľská komunikácia, čoho príkladom sú spomínané aktivity, ako je umožnenie pracovať s budúcimi mamičkami v Úliku, a takisto možnosť diskutovať v „Mestskej obývačke“ na rôzne témy s našimi fundovanými lekármi, kde sa môžu občania podeliť so svojim problémami.“, doplnil riaditeľ nemocnice Branislav Jaďuď.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 05.05.2023 | Aktuality

    Deň hygieny rúk v nemocnici Žiar nad Hronom

    Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie sa až 80 % infekcií šíri špinavými rukami. Čisté ruky sú základom zdravia. Práve preto sme pri dňešnej príležitosti dňa hygieny v žiarskej nemocnici edukovali správnu a účinnú techniku dezinfekcie rúk návštevníkov zdravotníckeho zariadenia. Vďaka nej pomáhajú chrániť nielen seba, ale aj ostatných. Návštevníci si mohli skontrolovať správnosť dezinfekcie rúk pod…
  • 31.03.2020 | Blog

    Ako ochrániť deti pred prenosom COVID-19?

    Aby ste deti uchránili pred prenosom ochorenia COVID-19, mali by ste ich častejšie upozorňovať na preventívne odporúčania, až sa z nich stanú postupne správne návyky.   Prvým dôležitým krokom, ako ochrániť svoje dieťa pred nákazou, je naučiť ho dodržiavať  správnu techniku hygieny rúk. Dieťa by si malo umývať rúk 20 až 30 sekúnd s mydlom…
  • 22.05.2017 | Aktuality

    Psychofyzická príprava na pôrod

    Milé mamičky, v našej pôrodnici v Žiari nad Hronom Vám ponúkame psychofyzickú prípravu na pôrod, aby sme Vás na tento nádherný okamih príchodu Vášho bábätka čo najlepšie pripravili.   Tím gynekologicko-pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia Vás prevedie druhým a tretím trimestrom gravidity tak, aby ste boli psychicky pozitívne naladené a v dobrej fyzickej kondícii pred blížiacim…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)