Prejsť na obsah

Konferencia pediatrov a neonatológov

Lekárky a sestry oddelenia pediatrie a neonatológie michalovskej nemocnice sa dňa 10. 6. 2017 zúčastnili 7. konferencie pediatrov a neonatológov v hoteli Lindner Bratislava. Konferenciu organizovala spoločnosť ProCare a Svet zdravia a jej účastníkov prišiel osobne pozdraviť aj generálny riaditeľ pán Marek Duban, ktorý svojím príhovorom upriamil pozornosť na špecifické odbory, akými pediatria a neonatológia…

10.07.2017

Lekárky a sestry oddelenia pediatrie a neonatológie michalovskej nemocnice sa dňa 10. 6. 2017 zúčastnili 7. konferencie pediatrov a neonatológov v hoteli Lindner Bratislava.

Konferenciu organizovala spoločnosť ProCare a Svet zdravia a jej účastníkov prišiel osobne pozdraviť aj generálny riaditeľ pán Marek Duban, ktorý svojím príhovorom upriamil pozornosť na špecifické odbory, akými pediatria a neonatológia určite sú.

Obidva odbory sprevádzajú detského pacienta už od narodenia aj v tých najzraniteľnejších obdobiach života a vyžadujú si pri ošetrovaní veľkú dávku lásky, etiky, humanizmu a empatie.

Výber tém bol inšpirovaný ich osobnými a praktickými skúsenosťami.

7061.jpg

Pozornosť bola venovaná napríklad aj trochu kontroverznej téme očkovania – čo sú fakty a čo mýty očkovania. Prítomných určite zaujali aj témy ako: cudzie telesá ako úskalie detskej hry, etika v ošetrovaní parazitárnych ochorení u detí či edukácia adolescenta s obezitou.

Veľmi zaujímavou bola formou kazuistiky prezentovaná téma o veľmi vzácnom nervovo-svalovom dedičnom ochorení, akým je Pompeho choroba. Ide o vrodenú absenciu alebo výrazný nedostatok enzýmu alfa-glukozidázy. Celosvetový register Pompeho choroby spustili v roku 2009 v Centre pre neuromuskulárne ochorenie v spolupráci s II. detskou klinikou DFNsP v Bratislave a spoločnosťou Genzyme Europe. V registri je v súčasnosti evidovaných asi 3000 pacientov. Na Slovensku bolo toto ochorenie doteraz diagnostikované celkom 10 pacientom – šiestim dospelým, dvom starším deťom a dvom deťom v dojčenskom veku.

Práve jedno dieťa vo veku 8 mesiacov bolo hospitalizované na pediatrickom oddelení michalovskej nemocnice a následne mu bolo diagnostikované toto ojedinelé ochorenie. V súčasnosti má toto dieťa 4 roky a chodí pravidelne na substitučnú liečbu v dvojtýždňových intervaloch. Liečbu znáša veľmi dobre. Jeho psychomotorický vývoj je primeraný veku a malý pacient rastie na radosť svojim rodičom i zamestnancom pediatrického oddelenia michalovskej nemocnice, ktorým už za ten čas prirástol k srdcu.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 28.05.2019 | Aktuality

    Vranovský deň ošetrovateľstva

    Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier sa vo Vranove nad Topľou konal dňa 23.5.2019 jubilejný XV. ročník Vranovského dňa ošetrovateľstva. Konferencia s medzinárodnou účasťou sa niesla v téme: „Budúcnosť ošetrovateľstva tvoríme dnes“. Organizátori si uvedomujú dôležitosť a potrebu meniť systémy, procesy a posúvať ošetrovateľstva každým dňom k vyššej kvalite, efektivite v prospech bezpečnosti pacienta. Cieľom konferencie…
  • 19.12.2016 | Aktuality

    Využite na fyziatricko-rehabilitačnom oddelení ProCare Prešov množstvo procedúr zameraných pre dospelých a deti

    Vyšetrenie je zamerané na vyhodnotenie, diagnostiku, liečbu, prevenciu a odporúčanie konkrétnych procedúr vykonávaných kvalifikovaným tímom. FBLR oddeleni polikliniky ProCare Prešov poskytuje komplexnú liečebno-preventívnu starostlivosť pre ambulantných pacientov zameranú predovšetkým na ochorenia pohybového aparátu, nervového a cievneho systému, poúrazových a pooperačných stavov u dospelých a detí. Vstupné vyšetrenie  sa realizuje na FRO ambulancii po objednaní sa u ambulantnej sestry. Vyšetrenie je zamerané na…
  • 15.03.2018 | Aktuality

    Rýchlejšie pripojenie na internet v galantskej nemocnici

    V decembri 2016 sprístupnil Svet zdravia v galantskej nemocnici, bezdrôtové internetové pripojenie pre svojich pacientov a návštevníkov. Aj keď táto služba nesúvisí bezprostredne s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, stala sa obľúbenou pre všetkých, ktorí sa v nemocnici pohybujú. Rýchlosť internetového pripojenia však dlhodobo nedosahovala kvalitu, na akú sme v dnešnej, modernej dobe zvyknutí, čo sa odzrkadľovalo…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)