Prejsť na obsah

Praktický nácvik protiepidemických opatrení v galantskej nemocnici

Dňa 12.6.2017 o 10.00 hod. sa na Oddelení centrálneho príjmu Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša Svet zdravia Galanta, podľa rozhodnutia útvaru krízového riadenia a hospodárskej mobilizácie, po schválení štatutárnym zástupcom nemocnice, konal praktický nácvik určený pre príjem osoby podozrivej z vysoko nebezpečnej nákazy. K praktickému nácviku boli prizvaní aj zástupcovia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, nemocničný…

22.06.2017

Dňa 12.6.2017 o 10.00 hod. sa na Oddelení centrálneho príjmu Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša Svet zdravia Galanta, podľa rozhodnutia útvaru krízového riadenia a hospodárskej mobilizácie, po schválení štatutárnym zástupcom nemocnice, konal praktický nácvik určený pre príjem osoby podozrivej z vysoko nebezpečnej nákazy.

K praktickému nácviku boli prizvaní aj zástupcovia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, nemocničný epidemiológ i zástupcovia vedenia nemocnice. Zamestnanci centrálneho príjmu tak uskutočňovali v poradí druhý praktický nácvik, boli pripravení, pracovisko centrálneho príjmu má vybudovanú izolačnú miestnosť prepojenú s filtračnou miestnosťou, disponuje zjednodušeným metodickým pokynom na príjem takejto osoby s kontaktmi, využíva tzv. jednorazové „ebola“ balíky a vysokými návlekmi na obuv, dezinfekčnými prostriedkami, rukavicami i uzatvárateľnou plastovou nádobou.

Takáto pripravenosť nemocnice prispieva k okamžitému bezproblémovému vyšetreniu rizikového pacienta a zdravotnícki pracovníci môžu bez vlastného ohrozenia osobu spoľahlivo vyšetriť, všetko však s plnou vážnosťou i opatrnosťou, pretože pred vysoko nebezpečnou nákazou treba mať vysoký rešpekt. Priebeh praktického nácviku pozostával z príjmu osoby podozrivej z vysoko nebezpečnej nákazy, jej izolácie v izolačnej miestnosti, správneho obliekania, dezinfekcie, vyzliekania a odloženia osobných ochranných pracovných prostriedkov zdravotníckeho personálu, dekontaminácie izolačnej, filtračnej miestnosti a celého Oddelenia centrálneho príjmu.

Praktický nácvik prispel k vyššej pripravenosti zdravotníckeho personálu na takúto krízovú situáciu, avšak znova vyplynuli nové podnety a otázky, ktoré sa objavia práve pri praktickom nácviku. Zamestnanci a zúčastnení ocenili praktický nácvik a patrí im veľké poďakovanie za spoluprácu a súčinnosť.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 14.06.2019 | Aktuality

    MDD v nemocnici v Rimavskej Sobote

    Krásny slnečný deň plný hudby bol predzvesťou milej akcie. Druhý júnový týždeň sme v našej nemocnici oslávili deň detí. Navštívili nás hasiči a policajti, ktorí okrem rôznych služobných vozidiel poukazovali naším najmenším výstroje a výzbroje. Policajti  predviedli aj ukážku s cvičeným služobným psíkom. Detičky sa mohli povoziť na koníkovi, mali k dispozícii nafukovací hrad, kreatívny kútik a  maľovanie…
  • 29.04.2022 | Blog

    Mentálna anorexia začína nenápadne

    Denne počúvame, aká nezdravá je nadváha a aký dôležitý je zdravý životný štýl. No prehnaný záujem o štíhlu líniu, stravu a pohyb môže signalizovať veľmi vážny problém – mentálnu anorexiu. Snaha o telo bez tukových vankúšikov, vyváženú stravu a športovanie je takmer to najlepšie, čo môžeme všetci pre svoje zdravie urobiť. Ale len do chvíle, kým sa z toho…
  • 04.04.2024 | Aktuality

    Deň lekárov v nemocnici Penta Hospitals Michalovce

    V michalovskej nemocnici sme si pri príležitosti Medzinárodného dňa lekárov uctili prácu našich lekárov a poďakovali im za ich obetavosť a profesionalitu. Tento rok si pripomenulo svoje výročie 16 lekárov pričom medzi oslávencami nechýbali ani jubilanti, ktorí v tomto roku oslávili okrúhle pracovné jubileá ako napríklad 40, 45 a 50 odpracovaných rokov. Ďakujeme všetkým lekárom za ich úsilie a za to, že každý deň pomáhajú pacientom!

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)