Prejsť na obsah

Do práce na bicykli 2017

Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. sa tento rok po druhý krát zapojila do štvrtého ročníka celonárodnej súťaže „Do práce na bicykli 2017″, s vlastným dvojčlenným tímom v zložení sestry Júlie Horváthovej z Gastroenterologickej ambulancie a sanitára Tomáša Forró z Interného oddelenia. Cieľom súťaže je motivovať ľudí, aby čo najviac využívali bicykel ako…

22.06.2017

Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. sa tento rok po druhý krát zapojila do štvrtého ročníka celonárodnej súťaže „Do práce na bicykli 2017″, s vlastným dvojčlenným tímom v zložení sestry Júlie Horváthovej z Gastroenterologickej ambulancie a sanitára Tomáša Forró z Interného oddelenia.

Cieľom súťaže je motivovať ľudí, aby čo najviac využívali bicykel ako každodennú formu dopravy do zamestnania. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade.

Tím GAGA Svet zdravia – NsP Galanta sa celkovo umiestnil na 1131. mieste z 2566 tímov z celého Slovenska. Aj zásluhou nášho tímu dosiahla celá Galanta vynikajúce výsledky a to v nasledovných parametroch. Priemer najazdených km / obyvateľ – 1,23 km, ušetrených CO2 (kg) – 88,65 kg CO2, počet najazdených km – 354,61 km a celkový počet jázd – 66.

Spomínaná sestra Júlia Horváthová sa dokonca umiestnila v rámci Galanty na prvom mieste v kategórii jednotlivcov s 322,09 najazdenými kilometrami a v rámci celého Slovenska sa umiestnila na 842. mieste z celkového počtu účastníkov 8532. Hlavným cieľom kampane je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Vyhlasovateľom súťaže je: Národný cyklokoordinátor Peter Klučka, Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Tohtoročnou tvárou kampane je Peter Sagan.

Vyhodnotenie súťaže s kultúrnym programom sa uskutočnilo 16. júna 2017 pred budovou Mestského úradu Galanta o 17:00 hod., aj za prítomnosti zástupcov nemocnice, ktorí účastníkom zablahoželali k dosiahnutým výsledkom, odovzdali im vecné dary a popriali veľa ďalších šťastných kilometrov. Blahoželáme!

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 16.07.2019 | Aktuality

    Staráme sa o zdravie zamestnancov

    Leto je obdobie tepla, slnka a dovoleniek a hlavne v tomto čase je veľmi dôležité dodržiavať pitný režim a príjem dostatočného množstva vitamínov. Spoločnosť Svet zdravia sa rozhodla poďakovať sa svojim zamestnancom v Nemocnici Galanta, ktorí aj napriek teplotám musia plnohodnotne vykonávať svoju prácu, zdravým darčekom. Hlavné sestry dostali pre svoje oddelenia balenie šumivých multivitamínov Dr. Max s minerálmi.
  • 19.10.2016 | Aktuality

    Starších si uctili aj v nemocnici v Banskej Štiavnici

    Jedna ľudová múdrosť hovorí, že človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hre s deťmi do rokov, keď on bol mladý, ale aj vtedy, keď ho ľudia majú radi. S radosťou a potešením…
  • 03.08.2022 | Blog

    Problémy pri dojčení? 7 polôh a riešení, ako si poradiť

    Dojčenie je síce prirodzené, no treba sa ho naučiť. Ktoré hlavné zásady treba dodržať, aby šlo ako po masle? Kým si nájdete vlastnú rutinu a najlepší spôsob, môžete sa inšpirovať radami iných mám a tímom odborníkov z novorodeneckých oddelení zo siete pôrodníc Sveta Zdravia. Neexistuje správna poloha, len tá, ktorá bude najviac vyhovovať vám a…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)