Prejsť na obsah

Posedenie pri stromčeku v nemocnici Banská Štiavnica

Čas vianočných sviatkov je čas pohody a čas, kedy sa stretávajú rodiny, blízky. Zastavíme sa a užívame si kruh našej rodiny. Naše príbytky si vyzdobíme stromčekom a vianočnou výzdobou. V nemocnici v Banskej Štiavnici sa  ani počas sviatkov  nezastaví pracovný ruch a nie všetci pacienti môžu byť v kruhu svojej rodiny. Preto sme dňa 21.12.2016   v jedálni nemocnice   našim pacientom vytvorili vianočnú atmosféru.…

19.01.2017

Čas vianočných sviatkov je čas pohody a čas, kedy sa stretávajú rodiny, blízky. Zastavíme sa a užívame si kruh našej rodiny. Naše príbytky si vyzdobíme stromčekom a vianočnou výzdobou.

V nemocnici v Banskej Štiavnici sa  ani počas sviatkov  nezastaví pracovný ruch a nie všetci pacienti môžu byť v kruhu svojej rodiny. Preto sme dňa 21.12.2016   v jedálni nemocnice   našim pacientom vytvorili vianočnú atmosféru. Ozdobený stromček, na stole vianočné pečivo a tóny  Tichá noc svätá noc.

DSCN0143.JPG

Znova za spolupráce Súkromnej materskej  škôlky Guliver a našich dobrovoľníkov, si deti pripravili krásne stvárnenie jasličiek aj troch kráľov. Spolu s p. učiteľkami nám všetkým – pacientom ale aj personálu, pripravili nádherný zážitok.

Prišli aj dobrovoľníci, ktorý vystúpili  pre pacientov , ktorý nemohli  opustiť oddelenie.
Harmonikár nás sprevádzal na harmonike a aj chodbou oddelenia sa rozliehali vianočné pesničky  aj modlitbička, o čo sa postarali dobrovoľníčky.

Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a postarali o priebeh týchto prekrásnych chvíľ, kde sme si vytvorili jednu veľkú rodinu.

DSCN0137.JPG

Ukončil sa rok 2016 . V našej nemocnici v Banskej Štiavnici, sme v ňom spustili projekt dobrovoľníctva Krajší deň.  Kde chceme vytvoriť našim pacientom, čo najlepšie strávený čas v nemocničnom prostredí, kde sa cítia často osamelí. Vlastnou iniciatívou sa nám prihlásili dobrovoľníčky, ktoré spríjemňujú chvíle našim pacientom,  pravidelnou dochádzkou. Jedenkrát v týždni,  venujú hodinu pacientom. Je to aj jednorazová  pomocou, vystúpením, maľbou do našej spoločenskej miestnosti, aj inou nezištnou pomocou pacientom. Niekedy stačí teplé slovo, v lete vychádzka do záhrady. Každý kto má záujem zapojiť sa do projektu Krajší deň, nás nájde na stránke www.krajsi-den.sk, alebo na  t. č. 0911 155 334 .

Ďakujeme  ľudom s veľkým srdcom, myslíme, že sú všade okolo nás.

DSCN0144.JPG

DSCN0112.JPG

DSCN0118.JPG

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 23.04.2019 | Aktuality

    Beh Galantou 2019

    Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. sa tento rok po druhýkrát zapojila do tradičného mestského podujatia s nadregionálnym charakterom a síce do 37. ročníka Behu Galantou – Behu oslobodenia, pri príležitosti 782. výročia založenia mesta. Podujatie sa konalo v sobotu 13. apríla 2019 a bolo zaradené medzi top 10 bežeckých podujatí na Slovensku.…
  • 16.12.2021 | Aktuality

    Rozlúčka s dlhoročnými zamestnancami psychiatrického oddelenia rimavskosobotskej nemocnice

    V piatok 10.12.2021 nám bolo veľkou cťou rozlúčiť sa a popriať všetko dobré p. Plesivcsákovej Helene, ktorá vo Všeobecnej nemocnici Rimavská Sobota pracuje od 1.7.1995 na pozícii sanitárka na psychiatrickom oddelení.   Vedenie nemocnice sa poďakovalo za dlhoročnú obetavú prácu aj sestre psychiatrického oddelenia p. Poliakovej Márii, ktorá neúnavne vykonáva povolanie sestry od 1.7.1977. Obom dámam prajeme…
  • 28.12.2015 | Aktuality

    Galantská nemocnica vybudovala nové nadštandardné izby

    Nemocnica Svet zdravia Galanta s finančnou pomocou zdravotnej poisťovne Dôvera vybudovala dve nové VIP izby pre pacientov detského a gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Tieto nadštandardné VIP izby predstavujú najvyššiu úroveň komfortu nemocníc Svet zdravia (celkovo je ich v sieti vybudovaných 37). Samozrejmosťou je samostatné sociálne zariadenie, atraktívny interiér, LCD televízor a maximálne súkromie. Štandardný poplatok je 20…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)