Prejsť na obsah

Nemocnica Galanta zaškolila príslušníkov mestskej polície do práce s defibrilátorom

Prednedávnom sa galantská nemocnica spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera podieľala na dobročinnej myšlienke, a síce zaobstaraní automatického externého defibrilátora pre hliadky Mestskej polície Galanta, čím sa v meste i jeho priľahlom okolí zvýši dostupnosť tohto život zachraňujúceho zariadenia, ktorého rozmach zaznamenáva nie len svet, ale aj naše Slovensko. Pri tejto príležitosti sa Nemocnica s poliklinikou…

18.07.2016

Prednedávnom sa galantská nemocnica spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera podieľala na dobročinnej myšlienke, a síce zaobstaraní automatického externého defibrilátora pre hliadky Mestskej polície Galanta, čím sa v meste i jeho priľahlom okolí zvýši dostupnosť tohto život zachraňujúceho zariadenia, ktorého rozmach zaznamenáva nie len svet, ale aj naše Slovensko.

Pri tejto príležitosti sa Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. podujala spoločne s dodávateľom zariadenia zaškoliť príslušníkov Mestskej polície Galanta na užívanie samotného prístroja.

MP GA01.JPG

Školenie prebehlo 15. júla 2016 v dopoludňajších hodinách, v priestoroch samotnej polície pod vedením náčelníka Miroslava Grella. Odbornú stránku školenia garantoval a súčasne vykonal námestník riaditeľa nemocnice pre úsek ošetrovateľskej starostlivosti, PhDr. Martin Ballay, MPH, ktorý v minulosti pôsobil dlhé roky v oblasti prednemocničnej neodkladnej zdravotnej starostlivosti, konkrétne v záchrannej zdravotnej službe.

Technickú stránku školenia vykonala Ing. Paulína Haasová, zástupca dodávateľa, spoločnosti PharmaCare Slovakia, s. r. o.

MP GA04.JPG

Školenie prebehlo na veľmi profesionálnej úrovni a pokrylo nie len oblasť samotnej defibrilácie, ale aj celej kardiopulmonálnej resuscitácie, spoločne s nácvikom.

Spolupráca všetkých zainteresovaných bola skutočne príkladná a profesionálna, preto všetkým zúčastneným patrí úprimná vďaka za ich iniciatívu, ktorá v budúcnosti možno dokáže zachrániť ľudské životy v tých najťažších chvíľach priamo v teréne.

MP GA02.JPG

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 30.10.2019 | Aktuality

    Trebišov povedal NIE RAKOVINE

    V trebišovskej nemocnici sa uskutočnil osvetový deň na podporu boja proti rakovine prsníka a zvýšenie povedomia u žien o možnosti samovyšetrenia prsníkov. Toto podujatie sa organizovalo v spolupráci s alianciou NIE RAKOVINE, ktoré celý mesiac október venuje ženám a ich vzdelávaniu v samovyšetrení prsníkov a zvyšovaniu ich záujmu o vlastné zdravie. Samovyšetrovanie prsníkov Neoddeliteľnou súčasťou podujatia bola aj diskusia s onkológmi z trebišovskej…
  • 04.11.2019 | Aktuality

    Plot v humenskej nemocnici stráži sova

    V rámci celoslovenského týždňa dobrovoľníctva Dobrovoľnícke centrum Krajší deň Humenné pripravilo pre kreatívnych ľudí zaujímavú výzvu s názvom „Namaľuj plot ako Picasso“.   Cieľom aktivity bolo skrášliť murovaný plot v areáli humenskej nemocnice. O realizáciu projektu sa výrazne zaslúžilo aj vedenie nemocnice, ktoré aktivitu podporilo a zabezpečilo farby. Na vytvorení návrhu spolupracovali výtvarná pedagogička Liana Gógová…
  • 27.07.2017 | Blog

    Vhodné a nevhodné pohyby pre chrbticu

    Nie každý pohyb, ktorý vykonáme, je dobrý pre našu chrbticu. Absolútne nevhodné pre chrbticu sú všetky prudké a švihové pohyby.   Pohyby, ktoré najviac zaťažujú chrbticu Rotačné pohyby spojené so záťažou vo zvislej osi chrbtice najviac zaťažujú medzistavcovú platničku. Tieto pohyby zabezpečujú krčná a hrudná chrbtica. Pričom krížová by mala ostať stabilná a pevná ako oporný pilier…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)