Prejsť na obsah

Dom ošetrovateľskej starostlivosti nemocnice v Banskej Štiavnici získal ocenenie Oddelenie roka 2016

Oddelenie roka, toto ocenenie získal Dom ošetrovateľskej starostlivosti (DOS) nemocnice v Banskej Štiavnici za rok 2016. Od 1. mája tohto roka Dom ošetrovateľskej starostlivosti disponuje 20 lôžkami. Ošetrovateľskú starostlivosť sa snažíme poskytovať čo najväčšiemu počtu klientov, ktorí majú o takýto typ ošetrovateľskej starostlivosti záujem. Od júna je oddelenie v nových zrekonštruovaných priestoroch, s hygienickým štandardom…

14.07.2016

Oddelenie roka, toto ocenenie získal Dom ošetrovateľskej starostlivosti (DOS) nemocnice v Banskej Štiavnici za rok 2016.

Od 1. mája tohto roka Dom ošetrovateľskej starostlivosti disponuje 20 lôžkami. Ošetrovateľskú starostlivosť sa snažíme poskytovať čo najväčšiemu počtu klientov, ktorí majú o takýto typ ošetrovateľskej starostlivosti záujem. Od júna je oddelenie v nových zrekonštruovaných priestoroch, s hygienickým štandardom pre klientov. V priestoroch, kde je umiestnený Dom ošetrovateľskej starostlivosti sa nachádza aj oddelenie dlhodobo chorých, čo umožní vzájomnú spoluprácu.

20160701_134245.jpg

Za pomoci fyzioterapeutov a sociálnej sestry chceme spoločnou prácou tohto kolektívu vytvoriť ešte lepšie podmienky pre našich klientov. Umiestneným klientom sa poskytuje ošetrovateľská starostlivosť aj dva mesiace. Preto z pobytu klientov na našom oddelení  vytvoriť „náhradný druhý domov“ je pre nás dôležitou prioritou.

20160627_152915.jpg

Novinkou je aj pôsobenie 6 dobrovoľníčok, ktoré nezištne pomáhajú spríjemniť chvíle klientov.  Ochotne načúvajú ich životným a často zaujímavým osudom. V dnešnej dobe, kedy  peniaze znamenajú pre nás veľa, príde niekomu nepochopiteľné, že svoj voľný čas  darujú v  prospech niekoho neznámeho. V spoločenskej miestnosti sa s klientami venujú rôznym ručným prácam –  ergoterapii.

20160526_140235.jpg

Prechádzkou mimo oddelenia sú pomocou pre klientov hlavne v letných mesiacoch, kedy si môžu užívať slnečné lúče. V spoločnom kruhu zaznie aj tichá modlitba. Odmenou pre dobrovoľníka je predovšetkým dobrý pocit z pomoci tým, ktorí to najviac  potrebujú.

20160627_152421.jpg

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 24.04.2019 | Blog

    Ako naučiť dvojročné dieťa spať celú noc?

    Spánok je pre detský vývoj dôležitý hneď z niekoľkých dôvodov. Počas spánku dochádza k regenerácii organizmu, posilňuje sa detská imunita, zároveň sa tiež vyplavuje rastový hormón zodpovedný za zdravý rast a tvorbu svalovej hmoty. Kvalitný spánok je dôležitý aj pre dobrú náladu dieťaťa. Dieťa samozrejme nemôžeme prinútiť, aby prespalo celú noc. Dá sa mu pomôcť,…
  • 16.03.2018 | Aktuality

    Sladké srdiečka pre prvodarcov

    Empatia patrí k jedným zo základných znakov ľudskosti, a touto vlastnosťou sa vyznačuje aj pani Marieta Koščíková, ktorá sa postarala o milé prekvapenie v podobe sladkého perníkového srdiečka. Tieto srdiečka boli rozdávané prvodarcom v trebišovskej nemocnici na hematologicko-transfúznom oddelení. Pani Koščíková patrí k pravidelným darom krvi a pri príležitosti preberania Jánskeho plakety, chcela povzbudiť prvodarcov v tejto nezištnej aktivite.
  • 01.07.2019 | Aktuality

    Vranovská nemocnica dostala pre novorodencov monitory dychu

    Dvadsať monitorov dychu za celkovo 1600 eur dnes dostalo od Nadácie Križovatka Novorodenecké oddelenie Nemocnice Svet zdravia Vranov nad Topľou. Monitory kontrolujú dýchanie dieťaťa a varujú v prípade jeho ohrozenia. Nadácia chce takto pomôcť predchádzať Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS). Mamičkám monitory nemocnica aj zapožičiava domov. „Monitory dychu nám pomáhajú kontrolovať dýchanie najmä predčasne narodených…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)