Prejsť na obsah

Regionálna konferencia lekárov z gynekologických a pediatrických odborov

Humenská nemocnica, pod záštitou poslankyne Národnej rady a primátorky mesta Humenné, PhDr. Jany Vaľovej, organizovala Regionálnu konferenciu gynekológov, neonatológov a pediatrov košického a prešovského kraja. Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, Neonatologické a Pediatrické oddelenie humenskej nemocnice boli hostiteľmi seminára odborníkov z odboru gynekológia, neonatológia a pediatria. Seminár o perinatálnej, materskej, dojčeneckej a detskej úmrtnosti v Prešovskom a Košickom…

13.06.2013

Humenská nemocnica, pod záštitou poslankyne Národnej rady a primátorky mesta Humenné, PhDr. Jany Vaľovej, organizovala Regionálnu konferenciu gynekológov, neonatológov a pediatrov košického a prešovského kraja.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, Neonatologické a Pediatrické oddelenie humenskej nemocnice boli hostiteľmi seminára odborníkov z odboru gynekológia, neonatológia a pediatria. Seminár o perinatálnej, materskej, dojčeneckej a detskej úmrtnosti v Prešovskom a Košickom samosprávnom kraji sa uskutočňuje každoročne už desaťročia. Vždy sa robí v inom okrese. Krajskí odborníci rozoberajú témy týkajúce sa starostlivosti o matku a dieťa vo svojich krajoch za predchádzajúci rok.

Garantom a hostiteľom humenského workshopu bol primár gynekologicko-pôrodníckého oddelenia v Nemocnici s poliklinikou A. Leňa Humenné, n.o., MUDr. Tibor Focko.

Ako uviedol MUDr. Tibor Focko, „predmetom rozborov sú štatistické ukazovatele kvality poskytovania zdravotníckej starostlivosti v týchto odboroch v jednotlivých zdravotníckych zariadeniach a v krajoch ako celku za predchádzajúci rok. Výstupom sú prijaté závery a opatrenia na skvalitnenie ďalšej starostlivosti v jednotlivých odboroch“.

Cieľom podujatia bolo vymeniť si aktuálne poznatky k vybraným témam, identifikovať problémy a prezentovať návrhy ich riešení.

Aktívnu účasť na podujatí potvrdili MUDr. Jozef Adam, PhD. (gynekológia a pôrodníctvo), Doc. MUDr. Peter Urdzík, PhD. (gynekológia a pôrodníctvo), MUDr. Peter Krcho, PhD. (neonatológia), MUDr. Ján Kovaľ, PhD. (pediatria) a Doc. MUDr. Milan Kuchta (pediatria).

Akcia sa uskutočinla vo štvrtok 18. apríla 2013 v hoteli Karpatia v Humennom.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 28.10.2020 | Aktuality

    Zdravotníci z našich nemocníc a polikliník pomôžu štátu a zapoja sa do celoplošného testovania na COVID-19

    Zdravotníci najväčšej siete súkromných nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare sa zapoja do víkendového celoplošného testovania obyvateľstva antigénovými testami.   „Regionálne či fakultné nemocnice, súkromné alebo štátne, všetci sme súčasťou slovenského zdravotníctva a všetci sa snažíme postarať o pacienta najlepšie ako vieme. Najmä v tomto náročnom období by sme mali spolupracovať oveľa viac, ako inokedy. Aj preto sme…
  • 15.02.2021 | Aktuality

    Keď sú dvaja šťastní, krv dostane tretí

    Tohtoročné motto darcovskej akcie sa nieslo v duchu piesne Vaša Patejdla – Poďme spolu lietať. Jej cieľom bolo, aby sa zamilované dvojice spojili pre dobrú vec a pomohli tak niekomu tretiemu.   Páry, ktoré prišli darovať krv od nás dostali originálne červené rúška pre dvojice a po odbere dostal navyše každý darca od nemocnice sladkú…
  • 08.03.2022 | Aktuality

    V nemocnici Svidník si pripomenuli silu ženy

    8.marec – Medzinárodný deň žien, sviatok, ktorý je symbolom rovnoprávnosti žien, ich sily, vytrvalosti, odhodlania. Práve ženy tvoria najväčšiu časť zamestnancov nemocnice Svidník. Cez lekárky, sestry, sanitárky, ošetrovateľsky, upratovačky, administratívne pracovníčky, kuchárky, to všetko sú výnimočné ženy, ktoré tvoria srdce nemocnice Svidník pre svoj pracovný kolektív, pre svoje rodiny, ale najmä pre svojich pacientov. Ich…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)