Prejsť na obsah

Nemocnica v Partizánskom zvyšuje odbornosť neurológov

Nemocnica s poliklinikou v Partizánskom pripravila odborný seminár pre neurológov, čím prispela k zvýšeniu ich odbornosti. Vo štvrtok 6. júna 2013 sa uskutočnil neurologický seminár, ktorého odborným garantom bol MUDr. Kamil Koleják, PhD, prednosta Neurochirurgickej kliniky FN v Nitre. Hlavnými témami  boli cievne a nádorové ochorenia mozgu, kraniocerebrálne poranenia a degeneratívne ochorenia chrbtice. Neurochirurgia sa zaoberá komplexnou diagnostikou a…

13.06.2013

Nemocnica s poliklinikou v Partizánskom pripravila odborný seminár pre neurológov, čím prispela k zvýšeniu ich odbornosti.

Vo štvrtok 6. júna 2013 sa uskutočnil neurologický seminár, ktorého odborným garantom bol MUDr. Kamil Koleják, PhD, prednosta Neurochirurgickej kliniky FN v Nitre. Hlavnými témami  boli cievne a nádorové ochorenia mozgu, kraniocerebrálne poranenia a degeneratívne ochorenia chrbtice.

Neurochirurgia sa zaoberá komplexnou diagnostikou a chirurgickým liečením ochorení nervovej sústavy vrátane lebky a chrbtice ako aj iných ochorení, ktoré možno ovplyvniť chirurgickým výkonom.

Kraniocerebrálne poranenia  je pojem označujúci úrazy lebky a mozgu.  Tie môžu mať za následok smrť alebo ťažké trvalé poškodenie človeka. V súčasnosti predstavujú významný problém vzhľadom na neustále sa zvyšujúcu početnosť, medicínsku náročnosť a napokon i spoločensko-ekonomické dôsledky.

„Seminár poskytuje priestor na výmenu odborných a praktických skúseností,“  povedal námestník pre liečebno – preventívnu starostlivosť MUDr. Gabriel Krbúšik.

Podujatie bolo organizované v spolupráci so Slovenskou lekárskou spoločnosťou, Spolkom lekárov Topoľčany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Slovenskou lekárskou komorou.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 11.01.2018 | Aktuality

    Vo vranovskej nemocnici sa vlani narodilo najviac detí od roku 2000

    Spolu 1015 detí počas minulého roka priviedli na svet lekári vo vranovskej pôrodnici. Hranicu tisíc pôrodov pritom naposledy prekročili v roku 2000. Šesť mamičiek si z nemocnice Svet zdravia Vranov nad Topľou domov odnieslo dvojičky.   „Máme dobrú spoluprácu s obvodnými gynekológmi, rozšírili sme kurzy predpôrodnej prípravy, zvýšili počet nadštandardných lôžok, poskytujeme laktačné poradenstvo a…
  • 07.08.2020 | Aktuality

    Ambulancia cestovnej medicíny

    Aké očkovania absolvovať pred cestou do tropických krajín, kedy preventívne nasadiť antimalariká a na čo všetko si dať pozor počas pobytu v trópoch?   Už viac ako dva roky v nemocnici Svet zdravia Michalovce našim pacientom radíme, ako zvládnuť dovolenky či pracovné cesty v tropických krajinách v zdraví a naplno si tak vychutnať chvíle oddychu. Počas…
  • 28.12.2015 | Aktuality

    Dunajskostredská nemocnica vybudovala nové nadštandardné izby

    Nemocnica Svet zdravia Dunajská Streda s finančnou pomocou zdravotnej poisťovne Dôvera vybudovala dve nové VIP izby pre pacientov chirurgického a gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Tieto nadštandardné VIP izby predstavujú najvyššiu úroveň komfortu nemocníc Svet zdravia (celkovo je ich v sieti vybudovaných 37). Samozrejmosťou je samostatné sociálne zariadenie, atraktívny interiér, LCD televízor a maximálne súkromie. Štandardný poplatok je…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)