Prejsť na obsah

Nábor praktických sestier zo Strednej zdravotníckej školy v Dunajskej Strede 

12. februára 2024 sa uskutočnil nábor maturantov Strednej zdravotníckej školy v Dunajskej Strede (SZŠ) do Nemocnice s poliklinikou Dunajská Streda. Nábor prebiehal pod vedením námestníčky OŠE PhDr. Henriety Földesovej, MBA a HR koordinátorky Mgr. Kristíny Slobodu. 

15.02.2024

Počas náboru bol prezentovaný projekt Letná škola, ktorý v NsP Dunajská Streda beží už od roku 2016. Cieľom projektu je oboznámiť študentov SZŠ s prácou v nemocnici na  rôznych oddeleniach . Študenti sa tak môžu dozvedieť viac o uplatnení praktických sestier v zdravotníctve a o tom, aké nároky a požiadavky sú kladené na prácu v zdravotníckom zariadení. 

Po prezentácii projektu prebiehala otvorená diskusia, v ktorej sa študenti mohli pýtať na rôzne otázky týkajúce sa práce v NsP . Zaujímali sa najmä o prácu na jednotlivých oddeleniach a o možnosti zamestnania sa po skončení štúdia. 

Osem študentov už vedelo, že chcú po maturite študovať odbor ošetrovateľstvo na vysokej škole. Plánujú študovať dennou – kombinovanou formou  a zároveň pracovať v našom zariadení . 

Nábor maturantov je súčasťou stratégie nemocnice v  Dunajskej Strede  hľadať nových zamestnancov z interných zdrojov.  Nemocnica sa tak   snaží riešiť problém nedostatku sestier a zároveň podporovať mladých ľudí z regiónu. 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 09.05.2018 | Aktuality

    Zamestnanecká brigáda 2018 v galantskej nemocnici

    Na jar 2018 zahájila galantská nemocnica rekonštrukciu fasády hlavnej budovy, vrátane jej tepelnej izolácie, pričom neustále pokračuje výmena okien a vnútorná rekonštrukcia objektu. Stavebné práce sprevádzajú nemocnicu tretím rokom od poslednej zmeny akcionára.   Technické práce majú vplyv nielen na organizáciu práce v rámci nemocnice, ale aj na jej okolie, ktoré často trpí záťažou zo stavebného…
  • 29.11.2017 | Aktuality

    Návšteva študentov základnej školy v galantskej nemocnici

    Dňa 28. novembra 2017, navštívili za účelom prehliadky, galantskú nemocnicu, žiaci ôsmeho a deviateho ročníka Základnej školy Dávida Mészárosa z neďalekej Veľkej Mače, v sprievode svojich pedagógov.   Účelom návštevy bolo rozšírenie vedomostí žiakov o práci v zdravotníckom zariadení, nakoľko si čoskoro zvolia svoje budúce povolania, prostredníctvom štúdií na stredných školách. Vybraní žiaci, ktorí prejavili potenciálny záujem…
  • 27.05.2021 | Aktuality

    Kňazi v žiarskej nemocnici dobrovoľne odpracovali vyše 1300 hodín

    Vedenie nemocnice poďakovala dobrovoľníkom, ktorí pomáhajú v žiarskej nemocnici v boji proti chorobe covid-19. Od 15. januára tohto roku začali pomáhať v nemocnici šiesti kňazi. Vo februári sa tento počet zvýšil na desať. Kňazi každý deň pomáhali s administratívou v mobilnom odberovom mieste pri antigénovom testovaní občanov, na triážnom pracovisku pred nemocnicou s manažovaním pacientov a tak isto svoju pomocnú ruku…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)