Prejsť na obsah

Svetový deň hygieny rúk v Nemocnici Galanta

Svetový deň hygieny rúk, sme si v Nemocnici Galanta pripomenuli trošku inak ako po iné roky. S nemocničnou epidemiologičkou Mgr. Oľgou Jónásovou sme sa rozhodli navštíviť MŠ 8. mája v Šali a hravou formou detičky poučiť o tom, ako si správne umývať ruky. Dôležité je totiž s dobrými návykmi začať už od detstva, aby pri…

05.05.2023

Svetový deň hygieny rúk, sme si v Nemocnici Galanta pripomenuli trošku inak ako po iné roky. S nemocničnou epidemiologičkou Mgr. Oľgou Jónásovou sme sa rozhodli navštíviť MŠ 8. mája v Šali a hravou formou detičky poučiť o tom, ako si správne umývať ruky. Dôležité je totiž s dobrými návykmi začať už od detstva, aby pri nástupe na základnú školu a pri príchode do nového kolektívu deti predišli rôznym chorobám, ktorých pôvodcom sú práve špinavé ruky.

Deti pozorne počúvali prednášku, predškoláci boli veľmi šikovní, dokonca si pripravili pre nás aj básničku o čistých rukách. V edukácii sme pokračovali aj na pôde nemocnice. Pre kolegov a laickú verejnosť si epidemiologička pripravila aj malú prednášku a ukážky správnej dezinfekcie rúk pod UV lampou.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 07.03.2023 | Aktuality

    Maratón dobrej vôle

    25.02.2023 sa v hoteli Karpatia v Humennom konal už 21-ty Maratón dobrej vôle. Charitatívna akcia spojila šikovné ruky, ktoré celý deň háčkovali a plietli deky. Na tých najmenších myslela Mgr. Mária Vaľová, vedúca Odboru správy Zariadenia pre seniorov v Humennom, ktorá pre novorodenecké oddelenie sprostredkovala sadu diek a čiapočiek. Zo srdca ďakujeme.
  • 31.01.2022 | Blog

    Pacientovi vytvárame bezpečný priestor

    Prečítajte si rozhovor so všeobecnou lekárkou a psychoterapeutkou MUDr. Alexandrou Frolkovičovou, ktorá sa vo svojej praxi sústreďuje na využívanie prirodzených prístupov k prevencii a liečbe ochorení. V rozhovore sa dozviete, čo je to psychoterapia, aký je rozdiel medzi psychológom, psychiatrom a psychoterapeutom, ale aj to, pre koho je takýto typ vyšetrenia vhodný. Ste lekár a psychoterapeut.…
  • 06.04.2023 | Aktuality

    Dobrovoľníci z Krajšieho opäť rozžiarili tváre našich pacientov

    Dobrovoľníci z Krajšieho dňa v Rimavskej Sobote opäť neúnavne pracovali ako včielky. Ich šikovné ruky tentokrát zhotovili veľkonočnú výzdobu pre pacientov interného oddelenia. Tradičné maľované kraslice a zajace v košíkoch rozžiarili tváre našich pacientov. Rozlúčili sme sa s prianím pekných sviatkov a hlavne veľa zdravia každému.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)