Prejsť na obsah

14. IMUNOHEMATOLOGICKÝ A HEMATOLOGICKÝ SEMINÁR A 3. TRANSFÚZIOLOGICKÝ DEŇ.

Vo Vranove nad Topľou sa uskutočnil v dňoch 3. - 4. 10. 2024 v priestoroch hotela Patriot už 14. IMUNOHEMATOLOGICKÝ A HEMATOLOGICKÝ SEMINÁR a 3. TRANSFÚZIOLOGICKÝ DEŇ, ktorý sa koná pre všetky kategórie zamestnancov  (lekár, sestra, laborant) hematologicko-transfúziologických oddelení celej siete nemocníc Penta Hospitals.

10.10.2024

V odbornom programe jednotlivé prezentácie informovali o procesoch spracovania krvi a príprave krvných prípravkov, ako aj o stave centralizácie spracovania krvi.

V spracovateľskom centre v Galante, ktorá spracováva krv z Dunajskej Stredy, Topoľčian, Rimavskej Soboty a nemocnice Bory, začali s prípravou trombocytov kryokonzerváciou, čo významne predĺži čas exspirácie pre trombocytové prípravky.

Časť prezentácii sa venovala spolupráci a využitiu procesov z prípravy transfúznych liekov pri liečbe pacientov-liečebné venepunkcie, amniopath. V časti kazuistík boli odprezentovaní pacienti s raritnými diagnózami a komplikovaným priebehom ochorenia, ktoré sme dokázali v rámci siete zvládnuť.

Priebeh podujatia  oživila edukačná prezentácia zahraničného hosťa z UHKT Praha MUDr. M. Pisačku. Pre účastníkov  podujatia bola  pripravená návšteva priehrady Domaša, spojená s prechádzkou a slávnostnou večerou.

Seminár splnil očakávania účastníkov ako aj organizátorov .

Všetci sa tešíme na stretnutie na 15.ročníku seminára, v roku 2025 . 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 01.04.2023 | Aktuality

    Deň lekárov v nemocnici Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica

    Byť lekárom je povolanie, ktoré si zaslúži veľké uznanie. 30.03. je medzinárodne oslavovaný, ako Deň lekárov. Pri tejto príležitosti sme poďakovali našim lekárom v nemocnici Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica za ich každodennú náročnú prácu, ktorú vkladajú do liečby svojich pacientov. Okrem toho sme pogratulovali aj pracovným jubilantom. MUDr. Petrovi Benickému za odpracovaných krásnych…
  • 07.10.2022 | Aktuality

    Život jej zachránila náhoda

    Dnes apeluje na všetky ženy, aby samovyšetrenie prsníkov nepodceňovali. Pacientke Liane sa život obrátil naruby pred tromi rokmi. Úplnou náhodou si pri vyzliekaní v prsníku nahmatala hrčku. Lekári potvrdili rakovinu prsníka v treťom štádiu. Nasledovala operácia, chemoterapie, ožiare a hormonálna liečba. Dnes už Liana opäť žije svoj bežný život. O čosi silnejšia, skúsenejšia a uvedomelejšia…
  • 21.02.2020 | Aktuality

    Valentínske darovanie krvi v Trebišove

    Valentínsky piatok sa niesol v Trebišove v duchu pomoci druhým. Na hematologicko- transfúznom oddelení sa zišlo takmer 50 darcov, ktorí prišli nezištne darovať to najcennejšie, svoju krv.   Sme im nesmierne vďační, že sa rozdávajú aj pre druhých. Krv je skutočne najvzácnejšou tekutinou. Vedia o tom svoje zdravotníci z oddelení, kde transfúzia krvi je neoddeliteľnou súčasťou poskytnutia komplexnej zdravotnej…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.