Prejsť na obsah

Praktický nácvik VNN v galantskej nemocnici na Urgentnom príjme

Vo štvrtok 10. októbra o 10 hodine sa uskutočnilo po 10 krát praktické cvičenie zamerané na príjem pacienta s možným podozrením na vysoko nebezpečnú nákazu (VNN) ,,Ebola“ cestovateľská anamnéza.

11.10.2024

VNN je rýchlo šíriaca infekčná nákaza, ktorá predstavuje významné zdravotné riziko, môže mať závažný verejný a zdravotný dopad, preto je realizovanie teoretických a praktických cvičení v zdravotníckych zariadeniach v súlade s požiadavkami praxe veľmi významné.

K účasti na praktickom cvičení boli prizvaní zamestnanci odboru krízového riadenia a krízového manažmentu Ministerstva zdravotníctva, zástupcovia Samostatného odboru krízového riadenia zdravotníctva Trnavského kraja, záchranári Záchrannej zdravotnej služby Bratislava.

Bola predvedená praktická ukážka príjmu osoby s podozrením na možný výskyt vysoko nebezpečnej nákazy na Urgentnom príjme. Počas vykonaného nácviku sa precvičoval postup obliekania a vyzliekania ochranných pracovných pomôcok a komunikácia s Infektologickou klinikou v Bratislave. Nácvik bol ukončený správnou dekontamináciou oblečenia, pomôcok a oddelenia Urgentného príjmu. V tomto cvičení zástupcovia Záchrannej zdravotnej služby hovorili o ich úlohách, vybavenosti OOPP na VNN. Predviedli praktickú ukážku bezpečného izolovaného transportu s využitím ochrannej protichemickej a biologickej súpravy a transportného izolačného prostriedku ,, biovak“, do ktorého figurantku naložili a transportovali.

V závere bol praktický nácvik pozitívne hodnotený ako profesionálny s autentickým prístupom. Spoločne sme ukázali, že sme jeden tím, a že zodpovednosť a tímová práca má  v našej spoločnosti reálne hodnoty.

Všetkým zúčastneným patrí veľké poďakovanie za spoluprácu a súčinnosť.

Pozrite si fotky z praktického nácviku VNN.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 30.05.2019 | Aktuality

    Svetový deň zdravia v trebišovskej nemocnici

    Pri príležitosti Svetového dňa hygieny rúk bola v trebišovskej nemocnici vzácna návšteva – predškoláci z Materskej školy Pri polícii v Trebišove, ktorí sa prišli dozvedieť, ako sa majú rúčky správne umývať.     Čisté rúčky sú základom pevného zdravia. Aj touto formou sme sa snažili u detí odbúrať strach z lekárov a nemocničného prostredia. Pomocou maku a orechov…
  • 28.12.2022 | Aktuality

    Súťaž vo varení kapustnice

    Vianočné sviatky na Slovensku sú bohaté na tradície, recepty a zvyky. Jedným z tradičných jedál je aj domáca kapustnica s mäsom. Táto hustá polievka patrí medzi obľúbené jedlá malých aj veľkých. Na sviatočnom stole v mnohých rodinách jednoducho nesmie chýbať. Dňa 21.12.2022 sa v meste Žiar nad Hronom uskutočnila súťaž vo varení kapustnice, do ktorej…
  • 16.01.2020 | Aktuality

    Michalovská nemocnica oslavuje druhé narodeniny

    Nemocnica novej generácie Svet zdravia Michalovce, ktorá privítala prvých pacientov v decembri 2017, oslavuje svoje druhé narodeniny. Za prvé dva roky svojej prevádzky v nej hospitalizovali 37-tisíc pacientov, lekári uskutočnili vyše 14-tisíc operácií a centrálna prípravovňa liekov vydala asi 570-tisíc kusov tabliet. Medziročne operačné výkony za rok 2018 (6625) a 2019 (7927) narástli o takmer 20 percent. V nemocnici tiež…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.