Prejsť na obsah

Ružový október v Nemocnici Svet zdravia Dunajská Streda

Mesiac október sa nesie v znamení boja proti rakovine prsníka, nazývaný aj ako RUŽOVÝ OKTÓBER. Ide o celosvetovú kampaň na zvýšenie povedomia o tomto ochorení. Ružová farba symbolizuje nutnosť preventívnych kontrol u lekára a samo vyšetrenia. Zároveň ide o symbol solidarity k ženám, ktoré týmto ochorením trpia. Prevencia proti rakovine prsníka Aj v Nemocnici Svet zdravia…

17.10.2022

Mesiac október sa nesie v znamení boja proti rakovine prsníka, nazývaný aj ako RUŽOVÝ OKTÓBER. Ide o celosvetovú kampaň na zvýšenie povedomia o tomto ochorení.

Ružová farba symbolizuje nutnosť preventívnych kontrol u lekára a samo vyšetrenia. Zároveň ide o symbol solidarity k ženám, ktoré týmto ochorením trpia.

Prevencia proti rakovine prsníka

Aj v Nemocnici Svet zdravia v Dunajskej Strede zamestnanci prejavili svoju  solidaritu, oblečením alebo doplnkom v ružovej farbe. V areáli vstupnej haly študentky Strednej zdravotnej školy rozdávali letáky, aby týmto spôsobom pripomenuli ženám, potrebu starostlivosti o seba a pravidelnú prevenciu. V rádiologických ambulanciách so SONO a mamografickým vyšetrením, pacientky dostali symbolický darček v podobe tašky s logom „ Som za prevenciu “.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 24.01.2022 | Aktuality

    Dar pre novorodenecké oddelenie vranovskej nemocnice

    Novorodenecké oddelenie nemocnice vo Vranove nad Topľou dostalo do daru výbavu pre novorodencov v podobe zavinovačiek, podbradníkov a detských body. Týmto vyslovujeme veľké ďakujem predajni Dieťa a ja za tieto dary, aj za pravidelnú podporu pre toto oddelenie.
  • 24.01.2023 | Aktuality

    Od operácie chrbtice až po maratónsky beh

    Silný príbeh pána Juraja Slavkovského je dôkazom toho, že nádej a odhodlanie nás nemá opúšťať. Celý priebeh jeho cesty z operačného stola až po maratónsky beh si môžete prečítať v inšpiratívnom rozhovore, kde sa dozviete, ako pán Slavkovský dobehol so svojou diagnózou až do úspešného konca. Juraj Slavkovský je taktiež dlhoročný darca krvi a plazmy odmenený diamantovou plaketou…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)