Prejsť na obsah

Galantská nemocnica pomôže Nitre so starostlivosťou o pacientov s ochorením COVID-19

Sieť Svet zdravia sa dnes dohodla s Ministerstvom zdravotníctva, že od tohto štvrtka (7.1.2021) bude galantská nemocnica poskytovať zdravotnú starostlivosť iba pre pacientov s ochorením COVID-19.   Prechod do „červeného“ režimu má výrazným spôsobom pomôcť kritickej situácii v nitrianskej fakultnej nemocnici. Nová COVID kapacita bude predstavovať spolu 110 lôžok, z toho 10 s umelou pľúcnou ventiláciou a 80 s priamym prívodom kyslíka.…

04.01.2021

Sieť Svet zdravia sa dnes dohodla s Ministerstvom zdravotníctva, že od tohto štvrtka (7.1.2021) bude galantská nemocnica poskytovať zdravotnú starostlivosť iba pre pacientov s ochorením COVID-19.

 

Prechod do „červeného“ režimu má výrazným spôsobom pomôcť kritickej situácii v nitrianskej fakultnej nemocnici.

Nová COVID kapacita bude predstavovať spolu 110 lôžok, z toho 10 s umelou pľúcnou ventiláciou a 80 s priamym prívodom kyslíka. Doteraz mala nemocnica reprofilizovaných 65 COVID lôžok s aktuálne 59 pacientami.

Súčasťou spoločnej dohody je prevoz približne 70 pacientov, ktorí sú dnes v Galante hospitalizovaní s inými diagnózami, do nemocníc v Trnave, Nitre, Topoľčanoch, Nových Zámkoch a v Bratislave.

Nemocnica bude mať aj po štvrtku v prevádzke:

  • urgentný príjem pre všetkých pacientov,
  • detské oddelenie s pohotovosťou a
  • bude zabezpečovať pôrody v akútnom režime.

Plánované gynekologicko-pôrodnícke zákroky prevezme nemocnica v Nových Zámkoch.

Okrem toho sa aj táto nemocnica Sveta zdravia pripravuje na spustenie vakcinačného programu pre svojich zdravotníkov už v priebehu tohto týždňa. 

„Galantská nemocnica pomôže nitrianskej nemocnici napriek tomu, že má stále vysoký počet zdravotníkov v domácej liečbe alebo karanténe. Veríme, že okolité nemocnice sa v tomto dočasnom krízovom období zase dobre postarajú o našich pacientov z rozsiahleho galantského regiónu,“zdôraznil Vladimír Dvorový, generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia. Spádová oblasť okresu Galanta predstavuje takmer 100 tisíc obyvateľov.

 Okrem galantskej nemocnice prijala COVID pacientov z Nitry aj nemocnica Svet zdravia v Topoľčanoch. V rámci svojich možností to bolo za posledných 5 dní spolu 6 pacientov.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 14.12.2021 | Blog

    Dychové cvičenia po prekonaní ťažšieho covidu

    Covid už prekonali viacerí z nás. Ak patríte k tým, ktorí pre COVID-19 dokonca skončili v nemocnici, skúste sa denne venovať týmto dychovým cvičeniam. Pomôžu vám vrátiť sa k plnohodnotnému životu Myslite na dýchanie Základom dychovej gymnastiky je uvedomiť si svoje vlastné dýchanie – nádych nosom a výdych ústami. Je dôležité, aby ste si udržiavali a postupne…
  • 24.05.2023 | Aktuality

    Vedúca sestra svidníckej nemocnice získala ocenenie Biele srdce

    Vedúca sestra so špecializáciou ambulantných úsekov Nemocnice Svet zdravia Svidník Mária Keselicová získala ocenenie Biele srdce. Ocenenie každoročne udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. Biele srdce je celosvetový symbol sestier. Jeho tvar je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Biela farba zas symbolizuje prelínanie…
  • 06.12.2021 | Aktuality

    Mikuláš na pediatrickom oddelení v Michalovciach

    V Nemocnici Svet zdravia Michalovce pripravili zdravotníci pre našich malých pacientov a ich mamičky malé prekvapenie. V spolupráci s dobrovoľníckym centrom nachystali balíčky plné sladkostí a malí pacienti tak aspoň na chvíľu pozabudli na svoj pobyt v nemocnici.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)