Prejsť na obsah

Detské oddelenie v rožňavskej nemocnici sa vyfarbilo

Maliari sa v nemocnici Svet zdravia v Rožňave doslova vybláznili. Farebné obrázky zvieratiek, kvetov či veselých postavičiek odteraz zdobia nemocničné steny. Združenie Osmijanko sa spolu so zdravotnou poisťovňou Dôvera postaralo o kompletnú farebnú premenu detského oddelenia. Detské oddelenie v Rožňave maliari zdokonaľovali viac ako tri týždne. Renovovali a natierali steny a zdobili ich farebnými kresbami.…

23.09.2014

Maliari sa v nemocnici Svet zdravia v Rožňave doslova vybláznili. Farebné obrázky zvieratiek, kvetov či veselých postavičiek odteraz zdobia nemocničné steny. Združenie Osmijanko sa spolu so zdravotnou poisťovňou Dôvera postaralo o kompletnú farebnú premenu detského oddelenia.

Detské oddelenie v Rožňave maliari zdokonaľovali viac ako tri týždne. Renovovali a natierali steny a zdobili ich farebnými kresbami. Práce bolo viac ako dosť. Išlo doteraz o najväčšie detské oddelenie, ktoré prešlo rukami majstrov.

008.JPG

„Som presvedčená, že deťom pestrofarebné obrázky vyčaria úsmev na tvári. Pre nás je najväčšou odmenou, keď vidíme, ako deti  zabudnú na to, že sú v nemocnici. Spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera každoročne zrenovujeme viacero priestorov v detských oddeleniach. Našou snahou je, aby postupne v každej nemocnici mali na nás pamiatku v podobe veselých maľoviek alebo detských izieb,“ povedala Jana Pecsérke-Kubranská, riaditeľka združenia Osmijanko.

Novo vymaľované priestory si symbolickým prestrihnutím stuhy prevzali zamestnanci a vedenie nemocnice. Už tradične na odovzdaní nechýbali ani klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors. Práve pri nich sa hospitalizované deti naplno uvoľnili a schuti zasmiali.

„Som veľmi šťastný, že detské oddelenie v Rožňave úplne zmenilo svoju tvár a atmosféru. Našou snahou je pre detského pacienta vytvoriť čo najpríjemnejšie prostredie, ktoré ho dokáže odpútať od „choroby“, od starostí, obáv a strachu. A myslím, že sa to v plnom rozsahu podarilo “ povedal Dušan Suchý, riaditeľ nemocnice.

„Máme radosť z každého nového projektu renovácie, z každého oddelenia, ktoré sa zmení k lepšiemu vďaka nám. Vieme, že pacientom pohľad na útulné prostredie pomáha vyrovnať sa so svojou hospitalizáciou rýchlejšie. V spolupráci so združením Osmijanko pre detských pacientov plánujeme zrealizovať ešte mnoho pekných projektov,“ zhodnotil Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

031.JPG

Projekt renovácie detských oddelení sa realizuje vďaka viac ako sedemročnej spolupráci združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera. Spoločnými silami sa podarilo zrekonštruovať priestory už v takmer 30 nemocniciach. Tento rok to boli nemocnice v Bojniciach, Starej Ľubovni a v Žiari nad Hronom.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 19.03.2021 | Blog

    Ako zvládnuť frustráciu a vyčerpanie?

    Ak fungujete na stodesať percent a napriek tomu máte pocity viny a zlyhania, práve vtedy vzniká priestor na frustráciu a negatívne následky na psychike. Existujú mnohé spôsoby a možnosti, ktoré väčšine ľudí dokážu priniesť úľavu a pomoc. Pokiaľ o tom čo sa vo vás odohráva nehovoríte, odnášate si nahromadené emócie spojené s vyčerpanosťou domov a…
  • 14.11.2014 | Aktuality

    Partizánska nemocnica zvyšuje kvalitu intenzívnej zdravotnej starostlivosti

    Svet zdravia dnes oficiálne prezentoval svoje nové oddelenie multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OMIS). To predstavuje organizačné zoskupenie jednotiek intenzívnej starostlivosti (JIS) oddelení vnútorného lekárstva, neurológie a chirurgie spolu s oddelením anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). OMIS vybudovali v bývalých priestoroch OAIM. V nemocnici Partizánske nainštalovali centrálny monitorovací systém, kompletne zrekonštruovali interiér a boli vykonané dispozičné zmeny…
  • 18.09.2019 | Aktuality

    Úspešná operácia zraneného futbalistu

    Víťazstvo prvoligového klubu MFK Zemplín nad Trenčínom poznamenalo ťažké zranenie stredopoliara Matej Trusu.   Dvojnásobná zlomenina predkolenia vyzerala už na prvý pohľad veľmi škaredo, ale vďaka rýchlemu prevozu do NNG Michalovce, profesionálnemu prístupu personálu a následnej operácií pod vedením MUDr. Tkáča sa môžeme tešiť zo skvelého výsledku tohto zákroku. Mateja už tri dni po operácii…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)