Prejsť na obsah

Galantská nemocnica otvorila novú rádiológiu za 1 milión eur

Nový počítačový tomograf ako prvý vyskúšal majster sveta v boxe Tomi Kid Kovács Galanta 13. decembra 2016 Rádiologické oddelenie v Nemocnici Svet zdravia Galanta prešlo od leta tohto roka významnou zmenou. Celé bolo zrekonštruované a vybavené najmodernejšou diagnostickou technikou. V rámci oddelenia bolo vybudované nové pracovisko počítačovej tomografie, digitálneho röntgenu a sonografie. Vďaka tomu rádiologickí pracovníci…

13.12.2016

Nový počítačový tomograf ako prvý vyskúšal majster sveta v boxe Tomi Kid Kovács Galanta 13. decembra 2016
Rádiologické oddelenie v Nemocnici Svet zdravia Galanta prešlo od leta tohto roka významnou zmenou. Celé bolo zrekonštruované a vybavené najmodernejšou diagnostickou technikou. V rámci oddelenia bolo vybudované nové pracovisko počítačovej tomografie, digitálneho röntgenu a sonografie. Vďaka tomu rádiologickí pracovníci dokážu diagnostikovať nálezy presnejšie a rýchlejšie. Nové oddelenie bude plynule nadväzovať na plánovaný nový urgentný príjem a na oddelenie anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OAMIS), ktoré by nemocnica rada zriadila v budúcnosti. Ambasádorom oddelenia sa stal rodák z Galanty a majster sveta v boxe Tomi Kid Kovács. Celkové investície do tohto projektu si vyžiadali viac ako 1 milión eur. 

Základom modernej medicíny je rýchla a presná diagnostika. Nové rádiologické oddelenie z tohto pohľadu posúva úroveň galantskej nemocnice na najmodernejšiu úroveň všeobecnej nemocnice na Slovensku.

2016-12-13-SZ-GA-Nova RDG-Tomi Kid na prvom CT vysetreni.jpg

„Celá rekonštrukcia, ktorá sa začala pred letom tohto roka, prebehla za plnej prevádzky nemocnice. Som veľmi rád, že sa nám vďaka miliónovej investícii podarilo zvýšiť úroveň diagnostických možností nemocnice, z čoho ťažia všetky jej oddelenia. V rámci strategického rozvoja nemocnice má nové oddelenie na prvom poschodí nadväzovať na budúci urgentný príjem a na oddelenie anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OAMIS),“ spresnil Marián Haviernik, riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Galanta.

„V roku 2016 Svet zdravia preinvestoval v galantskej nemocnici 3,5 milióna eur. Plníme svoje investičné záväzky a robíme všetko preto, aby táto nemocnica poskytovala čo najkvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť pre región presahujúci samotný okres Galantu,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia.

2016-12-13-SZ-GA-Nova RDG-Slavnostne otvorenie s primatorom GA.jpg

Prvým oficiálnym pacientom na vynovenom oddelení bol galantský rodák a majster sveta v boxe Tomi Kid Kovács. On sám dnes buduje novú športovú akadémiu, ktorá bude potrebovať kvalitné diagnostické zázemie miestnej nemocnice.

„Nové oddelenie je na nespoznanie. Osobne si ho pamätám ešte v stave, keď na pacientov nepôsobilo príliš vábne a komfortne. Ako Galanťan a bývalý vrcholový športovec som rád, že naša nemocnica napreduje a rozvíja sa aj pre športovcov v dôležitých oblastiach,“ upresnil nový ambasádor oddelenia Tomi Kid Kovács.

Súčasťou nového rádiologické oddelenia sú aj:

  • nový počítačový tomograf (CT) Optima CT660 od spoločnosti GE Healthcare;
  • nový digitálny röntgen;
  • dva nové sonografické prístroje;
  • priestranná čakáreň s automatickým vyvolávacím systémom.

2016-12-13-SZ-GA-Nova RDG-Digitalny rontgen.jpg

„Nové technologické možnosti nám pomáhajú výrazne spresňovať a súčasne aj zrýchľovať diagnostiku. CT pracovisko už dnes poskytuje pokročilú diagnostiku mozgových cievnych príhod, kvalitnejšiu aortografiu (vyšetrenie srdcovnice), presnejšie zobrazovanie pľúcnych tepien a obličkových artérií pri hypertenzii. V budúcnosti by sme našu diagnostickú škálu radi rozšírili o vyšetrenia ciev dolných končatín alebo extrakraniálnych (mimohlavových) ciev. Veľkou výhodou pre našich pacientov je oproti pôvodným prístrojom aj významne nižšia radiačná dávka, respektíve menšie potrebné množstvo kontrastnej látky, ktorá je súčasťou CT a röntgenových vyšetrení,“ doplnila MUDr. Viktória Schäfferová, primárka rádiologického oddelenia Nemocnice Svet zdravia Galanta.

2016-12-13-SZ-GA-Nova RDG-Nove CT a RDG tim.jpg

V sieti nemocníc Svet zdravia sú všetky rádiologické oddelenia plne digitalizované. Nové pracoviská v Galante konečné spĺňajú tento štandard. Už dnes majú všetci oprávnení lekári siete plnohodnotný vzdialený prístup k rádiodiagnostickým záznamom, ktoré sa ukladajú do centrálneho digitálneho úložiska PACS. Lekár si tak môže snímku jednoducho pozrieť v operačnej sále, môže ju konzultovať s kolegom v inej nemocnici a dokonca ju môže sprístupniť aj externému odborníkovi. Tento aktuálny trend v modernej diagnostike je plne integrovaný už aj v galantskej nemocnici.

2016-12-13-SZ-GA-Tomi Kid pri rontgene ruky.jpg 2016-12-13-SZ-GA-Nova RDG-cakaren.jpg

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 22.05.2018 | Aktuality

    Pekný deň v našej nemocnici

    Deň matiek, ktorý sa na Slovensku oslavuje vždy druhú májovú nedeľu, patrí k najkrajším sviatkom v roku. Svet zdravia, a.s., Všeobecná nemocnica v Žiari nad Hronom pri tejto príležitosti pripravila pre svoje zamestnankyne príjemnú akciu „Pekný deň v našej nemocnici“. V tomto sviatku sa odzrkadľuje jedinečnosť a nenahraditeľnosť matky. Úctu matkám nemocnica vyjadrila milým programom.…
  • 15.06.2016 | Aktuality

    Nácvik postupu pri výskyte vysokonebezpečnej nákazy

    Precvičenie postupov nemocnice pri  zistení podozrenia na výskyt vysoko nebezpečnej nákazy u osoby v príjmovej ambulancii a precvičenie realizácie činností určených opatrení na začatie poskytovania zdravotnej starostlivosti. Úlohy: Precvičiť  postupy činnosti zdravotníckych zamestnancov urgentného príjmu/ príjmovej ambulancie, preveriť vzájomnú komunikáciu s RÚVZ a reakcie cvičiacich  pri zistení osoby podozrivej na VNN. Preveriť praktické zvládnutie  používania…
  • 13.05.2021 | Aktuality

    V michalovskej nemocnici oslavovali deň sestier a pôrodných asistentiek: Jedna zo sestier oslavuje 50-ročné pracovné jubileum

    V Nemocnici Svet zdravia Michalovce, rovnako ako v celej sieti nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare, včera oslavovali sviatok sestier a pôrodných asistentiek. 12. máj je totiž Medzinárodný deň sestier a 5. máj Medzinárodný deň pôrodných asistentiek.   Pri tejto príležitosti vedenie nemocnice poďakovalo svojim sestrám a pôrodným asistentkám za ich každodennú obetavú prácu a potešilo ich…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)