Prejsť na obsah

Galantská nemocnica zaviedla identifikačné náramky pre svojich pacientov

Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. zaviedla do praxe v spolupráci s externým dodávateľom rozlišovacie náramky pre svojich pacientov za účelom zvýšenia ich bezpečnosti. Identifikačné náramky v prvotnej fáze implementácie pokrývajú zatiaľ tzv. „pacientov – operantov“, teda tých, ktorí v rámci nemocničnej starostlivosti podstúpia operačný zákrok. Náramky sa používajú v galantskej nemocnici od…

05.09.2016

Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. zaviedla do praxe v spolupráci s externým dodávateľom rozlišovacie náramky pre svojich pacientov za účelom zvýšenia ich bezpečnosti.

Identifikačné náramky v prvotnej fáze implementácie pokrývajú zatiaľ tzv. „pacientov – operantov“, teda tých, ktorí v rámci nemocničnej starostlivosti podstúpia operačný zákrok.

Náramky sa používajú v galantskej nemocnici od septembra 2016 zatiaľ vo svojej základnej podobe, pričom identifikujú pacienta na úrovni mena, priezviska a roku narodenia. Každý z operačných odborov má určenú svoju špecifickú farbu, čo personálu umožňuje napr. priamo v priestoroch operačných sál spoľahlivejšie identifikovať domovské oddelenie, z ktorého pacienti pochádzajú, čo súčasne zabraňuje ich zámene.

naramky_spolu.jpg

Chirurgickí pacienti sú rozlíšení modrou farbou, traumatologicko-ortopedickí zelenou farbou, urologickí pacienti farbou žltou a gynekologické pacientky zasa farbou červenou. Náramky dostávajú pacienti na začiatku hospitalizácie na zápästie priamo od personálu, ktorý im ich zasa na konci hospitalizácie aj odoberie. Náramky sú vyrobené z materiálu, ktorý nespôsobuje žiadne komplikácie napr. v podobe alergických reakcií a bez jeho priameho poškodenia strihom či rezom nie je možné ho svojvoľne odobrať.

Galantská nemocnica sa aj touto cestou pokúša naďalej zlepšovať poskytovanie zdravotnej starostlivosti v prospech svojich pacientov a predchádzať nežiaducim udalostiam v podobe ich nechcenej zámeny. Na základe výsledkov z tohto pilotného projektu zváži nemocnica v budúcnosti označovanie všetkých hospitalizovaných pacientov.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 18.04.2019 | Aktuality

    Školenie KPR v michalovskej nemocnici

    V týchto dňoch prebieha v našej nemocnici školenie KPR pod vedením primárky urgentného príjmu MUDr. Miriam Bodo Bartošovej.   Celé školenie sa nieslo v duchu myšlienky, že najhoršia možnosť v takýchto prípadoch je nerobiť nič. Preto sme si podrobne prešli základné oživovacie techniky u dospelých, detí starších ako jeden rok, ale aj u tých najmenších. Školenie bolo…
  • 06.12.2017 | Aktuality

    Mikulášske koledovanie

    Dobrovoľníci z dobrovoľníckeho centra v Humennom v spolupráci s vedením oddelenia pediatrie pripravili milé mikulášske dopoludnie pre deti, ktoré v tento čas žiaľ museli zostať v nemocnici.   Študentky súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémie EBG pod vedením Mgr. Kataríny Feňovej si pripravili veselé snehuliakovské predstavenie, do ktorého sa mohli interaktívne zapojiť aj detičky. Takto posmelené…
  • 20.06.2018 | Aktuality

    Vaše lieky

    Viete, že v trebišovskej nemocnici Vám dávkujú lieky zdravotníci vo farebných tričkách – VAŠE LIEKY?   Upútať pacienta bol hlavný dôvod na zavedenie farebného oblečenia. Pri svojej činnosti dávkovania liekov sú zdravotníci nerušení a pacienti trpezliví, keďže vidia, že VAŠE LIEKY sú na ceste k nim.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)