Prejsť na obsah

Legenda medicíny MUDr. Andrej Leňo

Pri príležitosti dňa lekárov by sme vám chceli predstaviť legendu medicíny z humenskej nemocnice – MUDr. Andreja Leňa (* 19. 7. 1908 Báčsky Petrovec – † 30. 9. 1976 Bratislava), ktorý patrí medzi legendy československej chirurgie. Vzdelaný, pracovitý, rozvážny, spravodlivo prísny, náročný na seba a svojich kolegov. Tak si pamätajú na MUDr. Andreja Leňa, primára…

26.04.2021

Pri príležitosti dňa lekárov by sme vám chceli predstaviť legendu medicíny z humenskej nemocnice – MUDr. Andreja Leňa (* 19. 7. 1908 Báčsky Petrovec – † 30. 9. 1976 Bratislava), ktorý patrí medzi legendy československej chirurgie.

Vzdelaný, pracovitý, rozvážny, spravodlivo prísny, náročný na seba a svojich kolegov. Tak si pamätajú na MUDr. Andreja Leňa, primára chirurgického oddelenia (1946 – 1976), jeho kolegovia a obyvatelia Humenného.
Za skvelé operačné výsledky, vysoké profesionálne nasadenie, húževnatosť a rozhodujúci vplyv na rozvoj chirurgie je právom zaraďovaný medzi legendy československej chirurgie.

Zaslúžil sa o vzdelanostný rast troch generácií chirurgov. V operačnej praxi neustále presadzoval inovácie, nové myšlienky a vízie, čím prekračoval hranice regiónu.

V roku 2000 bola na jeho počesť po ňom humenská nemocnica pomenovaná. Navždy ostáva v pamäti tých, ktorí s ním mali česť spolupracovať, či byť jeho pacientmi pre jeho chirurgické a ľudské kvality. Aj tom, aké boli, sa dozviete vo videu.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 29.05.2017 | Aktuality

    Dunajskostredský deň ošetrovateľstva II.ročník

    Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek a Nemocnica s Poliklinikou v Dunajskej Strede organizovala 25.mája 2017 Celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou: Dunajskostredský deň ošetrovateľstva II.ročník.   Ústredné témy konferencie boli: Inovácie v ošetrovateľstve, dodržiavanie ošetrovateľského procesu a skórovacích škál, rehabilitácia pre ošetrovateľstvo, hygiena rúk- významný faktor prevencie nozokomiálnych infekcií.   Opodstatnenosť a veľký význam konaní…
  • 03.12.2020 | Aktuality

    Poliklinika ProCare Zvolen oslavuje svoje 65. narodeniny: Niektorí zamestnanci sú jej verní až 40 rokov!

    Poliklinika ProCare Zvolen oslavuje 65. výročie od svojho založenia. Vznikla totiž z dvoch závodných ambulancií ešte v roku 1955 a prvé roky sa starala najmä o zamestnancov železníc. Za ten čas uskutočnila milióny vyšetrení a niektorí jej zamestnanci v nej pôsobia už 20 až 40 rokov. V piatok 4. decembra si poliklinika pripomenie svoje výročie…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)