Prejsť na obsah

Motorkári darovali krv priamo na motozraze

Hematologicko-transfúziologické oddelenie Nemocnice Penta Hospitals Michalovce v spolupráci so Slovenským červeným krížom zorganizovali mobilný odber krvi priamo na Medzinárodnom Motozraze Sveta motocyklov na Zemplínskej Šírave.

23.08.2024
pentahospitals-sk_nemocnica-michalovce_HTO_motozraz_darovanie krvi

Mobilný odber krvi

Mobilný odber krvi sa niesol v duchu súdržnosti a úprimnej snahe pomôcť. Svoju krv prišlo ochotne darovať veľa darcov, no kvôli obmedzeniam týkajúcich sa cestovania do zahraničia mohlo krv nakoniec darovať 17 ľudí. Celý tím hematologicko-transfúziologického oddelenia úprimne ďakuje každému darcovi, ktorý si našiel čas a prišiel darovať tú najvzácnejšiu tekutinu. Chutnými darčekmi pre darcov krvi túto skvelú akciu podporil aj náš partner SYRÁREŇ BEL SLOVENSKO a.s.

Kde darovať krv a plazmu

V prípade, že majú záujemcovia darovať krv alebo plazmu, urobiť tak môžu v Darcovskom centre Nemocnice Penta Hospitals Michalovce, ktoré sa nachádza v areáli nemocnice. V týchto letných mesiacoch je akútny nedostatok krvi, preto nemocnica uvíta každú pomoc a podporu vo forme darovania krvi, ktorá je nevyhnutná nielen pri operačných výkonoch, ale aj v rámci ďalších liečebných postupov. Všetky potrebné informácie darcovia nájdu na webe www.darujemkrv.sk alebo www.darujemplazmu.sk.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 06.11.2017 | Blog

    Podiel lekárskeho ožiarenia na ožiarení populácie z umelých zdrojov žiarenia je viac ako 95%

    Nemocnica Svet zdravia vo Svidníku myslí na tieto skutočnosti a trvalé dohliada na bezpečnosť svojich pacientov, aby znižovala nežiadúce účinky pôsobená lekárskeho ožiarenia.   Všetci ľudia sú počas celého života vystavený trvalému pôsobeniu ionizujúceho žiarenia. Existujú dva základné zdroje ionizujúceho žiarenia, ktoré pôsobia na človeka: prírodné zdroje ionizujúceho žiarenia umelé zdroje žiarenia (vrátane zdrojov žiarenia…
  • 01.06.2020 | Aktuality

    Medzinárodný deň detí v Nemocnici Svet zdravia Michalovce

    Dnešný výnimočný sviatok sme oslávili na pediatrickom a novorodeneckom oddelení.   Malým pacientom sme darovali detské náučné pexeso, knihu a diplom za statočnosť, ktorý si určite zaslúžia. Túto malú pozornosť odovzdal náš maskot Zdravko spolu s personálom nemocnice. Odmenou nám bola nefalšovaná detská radosť a úsmevy. Veríme, že našim najmenším pacientom toto malé prekvapenie pobyt…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.