Prejsť na obsah

Nábor praktických sestier zo Strednej zdravotníckej školy v Dunajskej Strede 

12. februára 2024 sa uskutočnil nábor maturantov Strednej zdravotníckej školy v Dunajskej Strede (SZŠ) do Nemocnice s poliklinikou Dunajská Streda. Nábor prebiehal pod vedením námestníčky OŠE PhDr. Henriety Földesovej, MBA a HR koordinátorky Mgr. Kristíny Slobodu. 

15.02.2024

Počas náboru bol prezentovaný projekt Letná škola, ktorý v NsP Dunajská Streda beží už od roku 2016. Cieľom projektu je oboznámiť študentov SZŠ s prácou v nemocnici na  rôznych oddeleniach . Študenti sa tak môžu dozvedieť viac o uplatnení praktických sestier v zdravotníctve a o tom, aké nároky a požiadavky sú kladené na prácu v zdravotníckom zariadení. 

Po prezentácii projektu prebiehala otvorená diskusia, v ktorej sa študenti mohli pýtať na rôzne otázky týkajúce sa práce v NsP . Zaujímali sa najmä o prácu na jednotlivých oddeleniach a o možnosti zamestnania sa po skončení štúdia. 

Osem študentov už vedelo, že chcú po maturite študovať odbor ošetrovateľstvo na vysokej škole. Plánujú študovať dennou – kombinovanou formou  a zároveň pracovať v našom zariadení . 

Nábor maturantov je súčasťou stratégie nemocnice v  Dunajskej Strede  hľadať nových zamestnancov z interných zdrojov.  Nemocnica sa tak   snaží riešiť problém nedostatku sestier a zároveň podporovať mladých ľudí z regiónu. 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 11.12.2019 | Aktuality

    Vianočný večierok Vranovskej nemocnice

    Už tradične sa v tomto predvianočnom čase stretli zamestnanci Vranovskej nemocnice na vianočnom večierku. Svojou účasťou nás poctil primátor Ján Ragan a generálny riaditeľ Sveta zdravia a ProCare Vladimír Dvorový.   Spoločne s riaditeľom Eugenom Lešom a námestníčkami Alenou Tančákovou a Marínou Romanovou zablahoželali oceneným zamestnancom za ich úspechy a prínos pre nemocnicu za rok…
  • 15.08.2016 | Aktuality

    Nemocnica na Galantských trhoch 2016

    Ako už býva dobrým zvykom, Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. sa tento rok, už po druhý krát, zapojila v piatok 12. augusta 2016 do účasti na populárnych Galantských trhoch 2016, ktoré sa toho roku konali už po úctyhodný 32. krát. Zapojenie sa nemocnice do tohto tradičného regionálneho podujatia prebiehalo ako inak prezentáciou…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.