Prejsť na obsah

Nábor praktických sestier zo Strednej zdravotníckej školy v Dunajskej Strede 

12. februára 2024 sa uskutočnil nábor maturantov Strednej zdravotníckej školy v Dunajskej Strede (SZŠ) do Nemocnice s poliklinikou Dunajská Streda. Nábor prebiehal pod vedením námestníčky OŠE PhDr. Henriety Földesovej, MBA a HR koordinátorky Mgr. Kristíny Slobodu. 

15.02.2024

Počas náboru bol prezentovaný projekt Letná škola, ktorý v NsP Dunajská Streda beží už od roku 2016. Cieľom projektu je oboznámiť študentov SZŠ s prácou v nemocnici na  rôznych oddeleniach . Študenti sa tak môžu dozvedieť viac o uplatnení praktických sestier v zdravotníctve a o tom, aké nároky a požiadavky sú kladené na prácu v zdravotníckom zariadení. 

Po prezentácii projektu prebiehala otvorená diskusia, v ktorej sa študenti mohli pýtať na rôzne otázky týkajúce sa práce v NsP . Zaujímali sa najmä o prácu na jednotlivých oddeleniach a o možnosti zamestnania sa po skončení štúdia. 

Osem študentov už vedelo, že chcú po maturite študovať odbor ošetrovateľstvo na vysokej škole. Plánujú študovať dennou – kombinovanou formou  a zároveň pracovať v našom zariadení . 

Nábor maturantov je súčasťou stratégie nemocnice v  Dunajskej Strede  hľadať nových zamestnancov z interných zdrojov.  Nemocnica sa tak   snaží riešiť problém nedostatku sestier a zároveň podporovať mladých ľudí z regiónu. 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 27.09.2016 | Aktuality

    Detské oddelenie vo Svidníku sa rozveselilo

    Vďaka spolupráci Združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera sa detské oddelenie v nemocnici Svet zdravia Svidník doslova vyfarbilo. Šikovní maliari sa kreatívne „vybláznili“ a vďaka tomu sa tak detskí pacienti počas hospitalizácie už nebudú pozerať len na biele steny. Nemocnica navyše počas letných prázdnin investovala aj do nových okien s bezpečnostnými prvkami, zrekonštruovala aj sociálne…
  • 14.05.2021 | Aktuality

    V žiarskej nemocnici opätovne spúšťajú predpôrodnú prípravu

    Nemocnica Svet zdravia Žiar nad Hronom od budúceho týždňa opätovne spúšťa predpôrodnú prípravu. Kurz trvá päť týždňov a konať sa bude každý utorok od 13.30 h v zasadacej miestnosti (5. poschodie) budovy polikliniky na Sládkovičovej 11.   Na budúce mamičky čakajú v rámci predpôrodnej prípravy interaktívne prednášky a rozhovory s lekármi i pôrodnou asistentkou na rôzne témy. Rozprávať sa…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)