Prejsť na obsah

Nemocnica Galanta zaškolila príslušníkov mestskej polície do práce s defibrilátorom

Prednedávnom sa galantská nemocnica spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera podieľala na dobročinnej myšlienke, a síce zaobstaraní automatického externého defibrilátora pre hliadky Mestskej polície Galanta, čím sa v meste i jeho priľahlom okolí zvýši dostupnosť tohto život zachraňujúceho zariadenia, ktorého rozmach zaznamenáva nie len svet, ale aj naše Slovensko. Pri tejto príležitosti sa Nemocnica s poliklinikou…

18.07.2016

Prednedávnom sa galantská nemocnica spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera podieľala na dobročinnej myšlienke, a síce zaobstaraní automatického externého defibrilátora pre hliadky Mestskej polície Galanta, čím sa v meste i jeho priľahlom okolí zvýši dostupnosť tohto život zachraňujúceho zariadenia, ktorého rozmach zaznamenáva nie len svet, ale aj naše Slovensko.

Pri tejto príležitosti sa Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. podujala spoločne s dodávateľom zariadenia zaškoliť príslušníkov Mestskej polície Galanta na užívanie samotného prístroja.

MP GA01.JPG

Školenie prebehlo 15. júla 2016 v dopoludňajších hodinách, v priestoroch samotnej polície pod vedením náčelníka Miroslava Grella. Odbornú stránku školenia garantoval a súčasne vykonal námestník riaditeľa nemocnice pre úsek ošetrovateľskej starostlivosti, PhDr. Martin Ballay, MPH, ktorý v minulosti pôsobil dlhé roky v oblasti prednemocničnej neodkladnej zdravotnej starostlivosti, konkrétne v záchrannej zdravotnej službe.

Technickú stránku školenia vykonala Ing. Paulína Haasová, zástupca dodávateľa, spoločnosti PharmaCare Slovakia, s. r. o.

MP GA04.JPG

Školenie prebehlo na veľmi profesionálnej úrovni a pokrylo nie len oblasť samotnej defibrilácie, ale aj celej kardiopulmonálnej resuscitácie, spoločne s nácvikom.

Spolupráca všetkých zainteresovaných bola skutočne príkladná a profesionálna, preto všetkým zúčastneným patrí úprimná vďaka za ich iniciatívu, ktorá v budúcnosti možno dokáže zachrániť ľudské životy v tých najťažších chvíľach priamo v teréne.

MP GA02.JPG

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 15.07.2020 | Aktuality

    Otestovali sme hráčky hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce

    V Nemocnici Svet zdravia Michalovce sme v rámci mobilného odberového miesta pod vedením hlavnej sestry Centra športovej medicíny Mgr. Martiny Ondovej, odobrali vzorky na COVID-19 trom hráčkam hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce. Ivana Godečova, Milica Trifuničová a Nada Čorovičová sú hráčky pôvodom z Čiernej Hory. Samotné testovanie nebolo, samozrejme, veľmi príjemné, ale mladé športovkyne s tým nemali takmer…
  • 24.01.2020 | Aktuality

    V dunajskostredskej nemocnici sa vlani narodilo vyše 900 detí

    V Nemocnici Svet zdravia Dunajská Streda sa počas minulého roku uskutočnilo 925 pôrodov, čo je najvyšší počet pôrodov za posledných päť rokov. Najviac pôrodov bolo v mesiacoch marec, august a september. Chlapcov v dunajskostredskej pôrodnici prišlo na svet len o niečo viac ako dievčat a štyrom mamičkám sa narodili dvojičky. Medzi najčastejšie dievčenské mená, aké…
  • 22.10.2021 | Aktuality

    Medzinárodný deň za zdravé prsia

    V galantskej nemocnici si pripomenuli Medzinárodný deň za zdravé prsia. 3 sekundy, približné toľko trvá vyhotovenie jednej snímky na mamografe, ktorá môže žene zachrániť život. Mamografické vyšetrenie je najpresnejšia forma preventívnej diagnostiky a záchytu minimálneho karcinómu prsníka. Preto, milé dámy a slečny, nezabúdajte na starostlivosť o seba, pravidelné samovyšetrovanie prsníkov a prevenciu.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)