Prejsť na obsah

Nemocnica na jarmoku

V duchu sloganu „Nemocnice bližšie k ľuďom“ rozostavila michalovská nemocnica svoje stánky aj na tohtoročnom Zemplínskom jarmoku. Zvyčajne ponúkané aktivity, ako meranie glykémie a krvného tlaku sme tohto roku rozšírili aj orientačné zistenie krvnej skupiny, či meranie obsahu kyslíka v krvi pomocou pulzného oxymetra. Ďalšou tohtoročnou novinkou na jarmoku bola aktivita našich anesteziológov, ktorí záujemcom…

30.08.2017

V duchu sloganu „Nemocnice bližšie k ľuďom“ rozostavila michalovská nemocnica svoje stánky aj na tohtoročnom Zemplínskom jarmoku. Zvyčajne ponúkané aktivity, ako meranie glykémie a krvného tlaku sme tohto roku rozšírili aj orientačné zistenie krvnej skupiny, či meranie obsahu kyslíka v krvi pomocou pulzného oxymetra.

Ďalšou tohtoročnou novinkou na jarmoku bola aktivita našich anesteziológov, ktorí záujemcom ochotne vysvetľovali základy prvej pomoci na KPR modeloch a učili ich poskytovať prvú pomoc. Profesionálne resuscitačné figuríny zaujali aj deti, ktoré si jednotlivé modely s veľkým záujmom obzerali. Niektoré sa aj osmelili a podľa pokynov pani doktorky skúšali, ako by im to išlo.

Keďže sa jarmok koná na sklonku leta, veľkému záujmu zo strany okoloidúcich sa tešila aj pani doktorka z dermatologickej ambulancie, ktorá pomocou prenosného dermatoskopu pomáhala ľudom rozpoznať znamienka, ktoré by sa mohli zvrhnúť na zhubný melanóm, a v dvoch prípadoch dokonca odporučila vyšetrovaným, aby sa s problémovým znamienkom objednali na našej ambulancii, alebo u svojho dermatológa.

Nemocničná epidemiologička na svojom stanovišti vysvetľovala správnu techniku umývania rúk, ktorú si mohli sami vyskúšať a následne si pomocou UV lampy overiť účinnosť postupu.

Sprievodnou súčasťou jarmoku býva už tradične aj zraz motorkárov na Zemplínskej šírave, kde sme si taktiež rozostavili svoj stánok a v priestoroch turistického informačného centra zorganizovali kolegyne z HTO ďalší výjazdový odber krvi.

A keďže Nemocnica novej generácie v Michalovciach je už len pár mesiacov pred dokončením, nenechali sme si ujsť túto skvelú príležitosť a aj prostredníctvom informačných letákov, ktoré okrem iného rozdával okoloidúcim nemocničný maskot Zdravko, sme informovali Michalovčanov, ako aj ostatných návštevníkov jarmoku, o progrese výstavby a o naplánovaných aktivitách až do jej otvorenia v januári 2018.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 06.12.2016 | Aktuality

    Mikuláš neobišiel ani žiarsku nemocnicu. A radosť urobil hneď dvojnásobnú.

    Meno sv. Mikuláša svietilo v kalendári pred pár dňami. Mikulášske slávnosti neobišli ani nemocnicu Svet zdravia v Žiari nad Hronom. Mikuláš strávil v žiarskej nemocnici viac času než vlani. Prečo? Tento rok totiž navštívili našu nemocnicu na Mikuláša aj klienti Strediska DSS Doména Žiar nad Hronom patriaceho pod DD a DSS v Žiari nad Hronom. Doména…
  • 25.10.2017 | Aktuality

    Zmena na poste primára oddelenia fyziatrie

    Dovoľujeme si Vás informovať o personálnej zmene v nemocnici Svet zdravia Topoľčany.   Milé kolegyne, milí kolegovia, Dovoľujeme si Vás informovať o personálnej zmene v nemocnici Svet zdravia Nemocnica Topoľčany, a.s.. Dňom 01.06.2017 ukončuje svoje pôsobenie na poste primára oddelenia fyziatrie MUDr.Ján Chochula, ktorý do uvedeného dňa zastával funkciu primára. MUDr. Ján Chochula nadalej zostáva…
  • 28.04.2020 | Aktuality

    Poďakovanie za zdravé tyčinky a sladké čokoládky

    Pediatrických pacientov Nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota potešil sladký darček vo forme čokoládových zajačikov a vajíčok, ktoré prišli osobne odovzdať zástupcovia Policajného zboru v Rimavskej Sobote.   Rovnako prekvapenie prišlo aj pre zamestnancov nemocnice v Rimavskej sobote a to vo forme zdravých tyčiniek „Mixitka“ od spoločnosti Mixit s.r.o.. Úprimne vám ďakujeme za všetky darčeky, v mene našich…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)