Prejsť na obsah

Nová záhrada vo Svidníku zaručuje dokonalé liečebné prostredie

Klienti Psychiatrickej liečebne nemocnice Svet Zdravia vo Svidníku si od októbra tohto roku môžu vychutnávať a vstrebávať energiu prírody  priamo v záhrade, ktorá je súčasnou danej liečebne. Premena záhrady vznikla v rámci Projektu spoločnosti Svet Zdravia: „Sadové a parkové úpravy“. Všetci klienti nemocnice potrebujú k dosiahnutiu svojho cieľa, uzdraveniu sa, nielen kvalitnú zdravotnú starostlivosť,  v…

07.10.2016

Klienti Psychiatrickej liečebne nemocnice Svet Zdravia vo Svidníku si od októbra tohto roku môžu vychutnávať a vstrebávať energiu prírody  priamo v záhrade, ktorá je súčasnou danej liečebne. Premena záhrady vznikla v rámci Projektu spoločnosti Svet Zdravia: „Sadové a parkové úpravy“.

Všetci klienti nemocnice potrebujú k dosiahnutiu svojho cieľa, uzdraveniu sa, nielen kvalitnú zdravotnú starostlivosť,  v zmysle najnovších liečebných postupov, ale aj príjemné prostredie.

DSC_0493.JPG

Psychiatrická liečebňa bola odovzdaná do používania 01.06.2016. Vonkajšia záhrada bola sprístupnená klientom od samého začiatku, avšak chýbali im tam lavičky, chodníky, altánok,  kde by vedeli tráviť nielen voľné chvíle, ale aj realizovať spoločné skupinové sedenia.

V mesiaci september sa vykonali odborné práce sadových úprav. Lemy novo položených chodníkov ozdobili rôzne kvetiny, rastliny, do záhrady pribudli borovice, javory.

DSC_0494_2.jpg

Dominantu záhrady tvorí šesťhranný altánok, ktorý je vyrobený zo sušeného borovicového dreva. Nosne stĺpy zaručujú bezpečnosť v každom počasí. Súčasťou altánku je podlaha, stôl a 5 lavíc, ktoré pohodlne usadia až 20 ľudí.

DSC_0513_2.jpg

Pohodlie čiastočného súkromia si klienti môžu vychutnať aj na klasických parkových lavičkách, ktoré sú rozmiestnené po celej záhrade.

DSC_0502.JPG

Celková investícia bola 19 500€. Investovanie do záhrady psychiatrickej liečebne neprinieslo „iba“ estetický pozitívny dojem, ale predovšetkým bude vytvárať vhodné stimulujúce prostredie pre samotných klientov danej liečebne. Vplyv prírody, čerstvého vzduchu už poznali od pradávna a  má svoje opodstatnenie aj v súčasných terapeutických postupoch.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 21.06.2021 | Aktuality

    Vo vranovskej nemocnici oceňovali elitu darcov krvi pri folklórnych tónoch

    Pri príležitosti svetového dňa darcov krvi (14. júna) vo vranovskej nemocnici ocenili darcovskú elitu a spoločne im za tento opakovaný ušľachtilý čin poďakovali. Pre každého z prítomných darcov boli pripravené milé darčeky v podobe originálneho trička, či kľúčenky s vygravírovanou krvnou skupinou. Odmenou pre nich bol aj kultúrny program folklórnej skupiny Mihaľovčan, ktorej členovia priniesli na hematologicko-transfúziologické oddelenie…
  • 23.09.2021 | Aktuality

    Týždeň dobrovoľníctva v humenskej nemocnici

    Aj napriek nepriaznivému počasiu sa dobrovoľníkom pod vedením Mgr. Janky Copkovej podarilo uskutočniť túto milú aktivitu a takto sa zapojiť do týždňa dobrovoľníctva.   Vyčistili park pri onkologickej ambulancii, usadili sa nové lavičky a pleteninami sa ,,obliekli,, stromy, čím sa zútulnilo prostredie humenskej nemocnice. Všetkým zúčastneným ďakujeme.
  • 07.08.2020 | Aktuality

    Ambulancia cestovnej medicíny

    Aké očkovania absolvovať pred cestou do tropických krajín, kedy preventívne nasadiť antimalariká a na čo všetko si dať pozor počas pobytu v trópoch?   Už viac ako dva roky v nemocnici Svet zdravia Michalovce našim pacientom radíme, ako zvládnuť dovolenky či pracovné cesty v tropických krajinách v zdraví a naplno si tak vychutnať chvíle oddychu. Počas…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)