Prejsť na obsah

Nové kardiocentrum v Rimavskej Sobote začalo s implantáciami kardiostimulátorov

6. mája 2016 spustila nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota nové kardiocentrum (pracovisko intervenčnej arytmológie), ktoré sa zameriava najmä na implantovanie kardiostimulátorov. Centrum ďalej realizuje základné elektrofyziologické vyšetrenia, základné katetrové ablácie, základné 3D elektroanatomické mapovanie arytmií a diferenciálnu diagnostiku synkopy. Kardiologickým pacientom s implantovaným kardiostimulátorom zároveň poskytuje pravidelnú starostlivosť. Odbornými garantmi sú MUDr. Adrián Bystriansky a MUDr. Martin Škamla z…

20.05.2016

6. mája 2016 spustila nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota nové kardiocentrum (pracovisko intervenčnej arytmológie), ktoré sa zameriava najmä na implantovanie kardiostimulátorov.

Centrum ďalej realizuje základné elektrofyziologické vyšetrenia, základné katetrové ablácie, základné 3D elektroanatomické mapovanie arytmií a diferenciálnu diagnostiku synkopy. Kardiologickým pacientom s implantovaným kardiostimulátorom zároveň poskytuje pravidelnú starostlivosť.

Odbornými garantmi sú MUDr. Adrián Bystriansky a MUDr. Martin Škamla z oddelenia arytmií zo Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb.

„V širšom regióne Rimavskej Soboty a Lučenca doteraz neexistovalo pracovisko, ktoré by vykonávalo implantáciu kardiostimulátorov. Keďže počet pacientov s kardiovaskulárnymi ochoreniami je tu relatívne vysoký, som rád, že sa nám podarilo zaviesť tento typ operačného výkonu a tým pacientom skrátiť čakacie lehoty a vzdialenosť. V súčasnosti realizujeme operačné zákroky každý piatok. Bez ústretovej spolupráce so Stredoslovenským ústavom srdcových a cievnych chorôb by nebolo možné toto pracovisko otvoriť a preto patrí naša veľká vďaka jeho vedeniu ako aj samotnému lekárskemu tímu, ktorý k nám dochádza,“ vysvetlil Ivan Mokrý, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota.

Prvou úspešne zoperovanou pacientkou nového kardiocentra bola osemdesiatdva ročná Júlia Hanicová z Rimavskej Soboty, ktorej bol kardiostimulátor implantovaný 6. mája 2016.

„Som šťastná, že operácia dopadla dobre a že moje nové srdiečko zatiaľ spoľahlivo funguje. Dlhšie som tento zákrok odkladala, ale nastala tá možnosť v mojej Rimavskej Sobote, už som neváhala. Pre starších ľudí je veľkou výhodou, ak majú kvalitnú zdravotnú starostlivosť po ruke. Ďakujem celému operačnému tímu za skvelý výkon a milý prístup,“ doplnila Júlia Hanicová. 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 05.04.2022 | Nezaradené

    Krajší deň pre deti v žiarskej nemocnici s edukačno-zábavnými videami o žabke

    Hospitalizácia v nemocnici je pre detského pacienta väčšinou veľmi náročná. Vďaka podpore z Grantu Nadácie Penta Investments vznikli krásne edukačno-zábavné videá o žabke, ktoré spríjemnia čas detským pacientom počas pobytu na pediatrickom oddelení v nemocniciach Svet zdravia. Videá na oddelení je možné stiahnuť jednoduchým naskenovaním QR kódu do vlastného mobilu, tabletu.  Viac informácií o zábavných videách o žabke…
  • 17.04.2018 | Aktuality

    Oslava narodenín v Špecializovanom zariadení Stropkov

    Dňa 27.3.2018 sa naša klientka pani Anna Pašeňová dožila krásneho životného jubilea 80 rokov svojho života a dňa 30.3.2018 náš klient pán Jozef Legiň oslávil svoje 60 narodeniny. Oslava narodenín a prijímanie gratulácie prebehli v spoločenskej miestnosti za prítomnosti príbuzných,klientov a zamestnancov zariadenia, ktorí sa tiež pripojili ku gratulácií. Našim oslávencovm pani Pašeňovej a pánovi…
  • 11.12.2019 | Aktuality

    Vianočný večierok Vranovskej nemocnice

    Už tradične sa v tomto predvianočnom čase stretli zamestnanci Vranovskej nemocnice na vianočnom večierku. Svojou účasťou nás poctil primátor Ján Ragan a generálny riaditeľ Sveta zdravia a ProCare Vladimír Dvorový.   Spoločne s riaditeľom Eugenom Lešom a námestníčkami Alenou Tančákovou a Marínou Romanovou zablahoželali oceneným zamestnancom za ich úspechy a prínos pre nemocnicu za rok…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)