Prejsť na obsah

Poliklinika ProCare v Prešove oslávila 30. výročie

Pri tejto príležitosti ocenili aj zamestnancov, ktorí v nej pracujú od samého začiatku.

31.10.2023

História polikliniky Sekčov v Prešove siaha až do roku 1993. V priebehu rokov sa potreby sídliska menili. Avšak poliklinika sa vždy prispôsobila k zmenám, aby tu bola oporou pre všetkých obyvateľov. Súčasťou siete Penta Hospitals Slovensko je už viac ako šesť rokov. Aktuálne zamestnáva 173 ľudí, ktorí sa s láskou a profesionalitou starajú o každého pacienta. Pri príležitosti 30. výročia poliklinika ocenila 16 zamestnancov, ktorí v nej pracujú už od samého začiatku.

„Naša najväčšia poliklinika ProCare v Prešove oslávila 30 rokov. Jej medicínskou komplexnosťou pripomína nemocnicu bez lôžkových oddelení. Za tých 30 rokov sa veľa vecí v Prešove zmenilo. K zmenám sa prispôsobila poliklinika Sekčov, dnes ProCare Prešov tak, aby bola vždy medicínskou podporou pre všetkých obyvateľov. Toto je súčasne aj cieľ do budúcnosti,“ povedal Radoslav Čuha, generálny riaditeľ siete Penta Hospitals Slovensko.

V sieti Penta Hospitals, donedávna ProCare a Svet zdravia, poliklinika našla pevné zázemie z pohľadu podpory všetkých medicínskych, personálnych a prevádzkových procesov. Tvorí jej pevnú súčasť, čo sa napríklad prejavilo aj počas nedávnej pandémie. Sieť Penta Hospitals Slovensko prispela k stabilite jej najväčšej polikliniky v Prešove. Podporuje ju vo všetkých činnostiach, ale zároveň sa teší zo vzájomnej spolupráce a jej prínosu pre celú sieť.

„Veľmi ma teší, že naša poliklinika postupne napreduje a rozvíja sa. Tomu nasvedčuje aj to, že sa tento rok zrekonštruovalo mamologické pracovisko a získalo tak nový digitálny mamograf. Taktiež som rada, že poliklinika plne využíva priestorový potenciál budovy. Vďaka tomu sme mohli priestorovo a personálne rozšíriť očnú ambulanciu a otvoriť endokrinologickú ambulanciu. Som hrdá na svojich kolegov, ktorí svojim profesionálnym prístupom a láskou pristupujú každý deň ku všetkým pacientom. Do budúcnosti poliklinike želám veľa vyliečených pacientov a takých skvelých ľudí, vďaka ktorým sme tu mohli oslavovať 30. výročie,“ uviedla Mária Miščíková, riaditeľka polikliniky ProCare Prešov.

Začiatky polikliniky

Mestská poliklinika Sekčov bola uvedená do prevádzky v júli 1993. Išlo o samostatnú štátnu príspevkovú organizáciu zriadenú MZ SR so sídlom v novopostavenom objekte. Sídlisko Sekčov bolo v tom čase rozvíjajúce sa a jej mladí obyvatelia s deťmi potrebovali náležité ambulantné zázemie. Medicínska skladba a orientácia na špecializované ambulancie s ďalšími náročnejšími výkonmi počas tých nasledovných 30tich rokov kopírovala demografický vývoj sídliska, respektíve celého mesta a jeho okolia.

V polovici 90tych rokov prešla poliklinika do súkromného vlastníctva. V roku 1998 sa v poliklinike vybudovali nové pracoviská CT a MR. Na tú dobu išlo o prelomovú investíciu regionálneho významu. V roku 2012 sa vďaka eurofondom vybudovalo pracovisko JZS, ktoré začalo poskytovať chirurgické, ortopedické a urologické zákroky. Všetky menované pracoviská fungujú úspešne dodnes.

Základné fakty o poliklinike ProCare Prešov

Poliklinika sa stala súčasťou najväčšej ambulantnej súkromnej siete ProCare na začiatku roka 2017. Denne ošetrí približne tisíc pacientov. Ročne to predstavuje 160-tisíc vyšetrení, 50-tisíc rehabilitácií, 2800 jednodňových zákrokov a päťtisíc preventívnych prehliadok. Od začlenenia do siete ProCare poliklinika zrealizovala vyše 1,2 milióna vyšetrení.

V súčasnosti sa v nej nachádza sedem ambulancií všeobecných lekárov pre dospelých, dve ambulancie pre deti a dorast, dve gynekologické ambulancie, šesť stomatologických ambulancií, 23 špecializovaných ambulancií v 15tich špecializáciách a dve ambulancie pohotovostnej služby.

Ocenenie dlhoročných zamestnancov

Poliklinika ProCare pri príležitosti 30. výročia ocenila 16 zamestnancov, ktorí v nej pracujú už od jej vzniku. V poliklinike aktuálne pracuje celkovo 173 ľudí, z toho 52 lekárov. Počas večernej slávnostnej akadémie vystúpil folklórny súbor Šarišan a naživo zaspievala aj Katka Koščová s hudobným doprovodom. Súčasťou programu bolo aj video, kde si zamestnanci zaspomínali na to, aké to bolo kedysi a dnes. Prostredníctvom ďalšieho videa zablahoželali poliklinike aj známi Prešovčania, ako napríklad herec divadla Alexandra Duchnoviča, Jevgenij Libezňuk.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 02.03.2015 | Aktuality

    Novým primárom chirurgického oddelenia nemocnice v Spišskej Novej Vsi je MUDr. Jaroslav Barla

    Prišiel z Chirurgickej kliniky FNsP Prešov, má atestáciu z chirurgie I. a II. Stupňa a viaceré certifikované školenia v oblasti brušnej a hrudníkovej chirurgie absolvoval na Slovensku a v Česku. „Na chirurgické oddelenie nemocnice v Spišskej Novej Vsi prichádzam s ambíciou pomôcť skvalitniť poskytovanú zdravotnú starostlivosť pre obyvateľov celého regiónu. Budem sa snažiť o zmodernizovanie…
  • 12.11.2020 | Aktuality

    Otestujte sa bezplatne aj v našej sieti ProCare a Svet zdravia

    Otestovať sa bezplatne prostredníctvom antigénových testov je možné aj v rámci nemocníc siete Svet zdravia a polikliniky ProCare.   Pozrite sa, kde sa už mobilné odberové miesta nachádzajú a v ktorých časoch sa môžete prísť otestovať. Tieto odbery sa robia každý pracovný deň. Trebišovská nemocnica KDE: V areáli nemocnice, treba vstupovať do areálu cez zadný…
  • 17.07.2017 | Aktuality

    Pitný režim pre pacientov nemocnice Svet zdravia Trebišov

    V nemocnici Svet zdravia Trebišov začal ojedinelý projekt „Pitný režim pre našich pacientov“, ktorého cieľom je zlepšiť poskytovanie starostlivosti o našich pacientov prostredníctvom podpory prijímania dostatku tekutín, a to najmä teraz, počas letných horúčav. Tento nápad sa po dôslednom plánovaní pretavil do skutočnosti a od dnešného piatka môžete stretnúť na chodbách nemocnice dve príjemné a…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)