Prejsť na obsah

Rozprávkový les v žiarskej nemocnici

Malí pacienti v nemocnici Svet zdravia v Žiari nad Hronom sa dočkali milého prekvapenia. Vďaka združeniu Osmijanko a zdravotnej poisťovni Dôvera budú môcť tráviť voľné chvíle v úplne novej návštevnej miestnosti. Spojovacia chodba, ktorá doteraz slúžila ako sklad na bielizeň, zaprataná skriňami  prešla kompletnou obnovou. Architekti ju postupne zmenili na nový veselý a farebný rozprávkový…

06.10.2014

Malí pacienti v nemocnici Svet zdravia v Žiari nad Hronom sa dočkali milého prekvapenia. Vďaka združeniu Osmijanko a zdravotnej poisťovni Dôvera budú môcť tráviť voľné chvíle v úplne novej návštevnej miestnosti.

Navstevna miestnost na detskom odd v ZH.jpg

Spojovacia chodba, ktorá doteraz slúžila ako sklad na bielizeň, zaprataná skriňami  prešla kompletnou obnovou. Architekti ju postupne zmenili na nový veselý a farebný rozprávkový les. Stredom miestnosti vedie chodníček obklopený zeleným kobercom, ktorý deťom pripomína trávnik. Nálepky na stenách v tvare stromov, hojdacia sieť, množstvo sedacích vakov a muchotrávkové stoličky prispeli k tomu, aby sa deti v nemocnici cítili, akoby sa hrali niekde vonku.

Architekti sa popasovali aj s veľkou terasou, ktorá deťom v teplých dňoch slúži na hranie a učenie. Deti tak môžu tráviť čas na čerstvom vzduchu, nielen medzi štyrmi stenami.

„V žiarskej nemocnici sme vytvorili úplne nový priestor a podarilo sa nám tu  nádherne prepojiť interiér s exteriérom. Deti sa cítia, ako keby sa hrali v lese alebo záhrade. V neposlednom rade priestor poslúži aj personálu nemocnice. Lekári a sestričky tu nájdu relax po náročnej práci,“ povedala Jana Pecsérke-Kubranská, riaditeľka združenia Osmijanko.

Kompletná zmena starej chodby trvala maliarom, majstrom a architektom takmer dva týždne. A výsledok rozhodne stojí za to.

„Malí pacienti majú v novej návštevnej miestnosti mnoho podnetov, a tak ľahko zabudnú na nútený pobyt v nemocnici. Keď ich rodičia vidia veselých, odľahne aj im. A to je naším cieľom. Zmierniť trápenie a stres z hospitalizácie u detí aj rodičov,“ zhodnotil Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Slávnostné odovzdanie návštevnej miestnosti vzali do svojich rúk aj zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors. Hospitalizovaným deťom zahrali, zaspievali, vyčarili úsmev na tvárach a pomohli vytvoriť príjemnú atmosféru.

Projekt renovácie detských oddelení sa realizuje vďaka viac ako sedemročnej spolupráci združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera. Spoločnými silami sa podarilo zrekonštruovať priestory už v takmer 30 nemocniciach. Tento rok to boli nemocnice v Bojniciach, Starej Ľubovni a v Rožňave.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 19.11.2019 | Aktuality

    Stretnutie bývalých zamestnancov nemocnice v Žiari nad Hronom

    Vedenie nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom v predvianočnom období opäť zorganizovalo spoločné stretnutie s bývalými zamestnancami. Toto milé stretnutie sa nieslo v duchu poďakovania a úcty.   Po privítaní a úvodnom slove sa prítomným dôchodcom prihovoril riaditeľ nemocnice Ing. Ivan Mokrý. V rámci príhovoru ich oboznámil s novými aktivitami v poskytovaním zdravotnej starostlivosti a…
  • 21.09.2021 | Aktuality

    Primárku neonatológie humenskej nemocnice Máriu Vasilovú ocenil primátor mesta Humenné

    Ako jedna z prvých na Slovensku podávala špeciálny liek do pľúc nedonosených detí metódou, ktorá nevyžaduje dlhodobejšiu umelú pľúcnu ventiláciu. Je spoluzakladateľkou nedonoseneckého úseku detského oddelenia humenskej nemocnice a celý svoj život zasvätila práci pediatričky. Primárka novorodeneckého oddelenia Nemocnice Svet zdravia Humenné Mária Vasilová už za svoju prácu získala mnohé ocenenia a teraz k nim…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)