Prejsť na obsah

Slávnostné uvedenie lineárneho urýchľovača do prevádzky

Dňa 2. júla 2013 bol v michalovskej nemocnici slávnostne odovzdaný do prevádzky nový lineárny urýchľovač. Akcionár michalovskej nemocnice plní svoje sľuby o modernizácii a skvalitňovaní poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Ani nie po roku od zrekonštruovania priestorov ambulantnej chemoterapie pribudol na oddelenie onkologickej rádioterapie nový lineárny urýchľovač. Michalovská nemocnica sa tak zaradila medzi tri najkvalitnejšie pracoviská radiačnej onkológie a tak…

02.07.2013

Dňa 2. júla 2013 bol v michalovskej nemocnici slávnostne odovzdaný do prevádzky nový lineárny urýchľovač.

Akcionár michalovskej nemocnice plní svoje sľuby o modernizácii a skvalitňovaní poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Ani nie po roku od zrekonštruovania priestorov ambulantnej chemoterapie pribudol na oddelenie onkologickej rádioterapie nový lineárny urýchľovač. Michalovská nemocnica sa tak zaradila medzi tri najkvalitnejšie pracoviská radiačnej onkológie a tak pacienti zo zemplínskeho regiónu nemusia cestovať za liečbou do vzdialených zdravotníckych zariadení.

„Tento prístroj umožňuje ožarovať zhubné nádory s vysokou presnosťou a tým zabrániť neželaným účinkom na zdravé tkanivá,“ hovorí primárka oddelenia onkológie a rádioterapie MUDr. Gabriela Hermanová.

Radiačná onkológia je po chirurgickej liečbe najefektívnejšou  a preto lineárny urýchľovač skvalitní liečbu onkologických ochorení a vzhľadom na kratší terapeutický proces jedného ožarovacieho cyklu umožní pomôcť väčšiemu počtu pacientov.

Táto investícia v hodnote viac ako 1,25 mil. Eur spolu s oddelením onkológie, rádioterapie a ambulantnej chemoterapie budú tvoriť základ pripravovaného kompetenčného onkologického centra, ktoré má ambíciu poskytovať dostupnú nadštandardnú zdravotnú starostlivosť.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 07.07.2017 | Aktuality

    Dýchacie cesty pod drobnohľadom

    Nemocnica Svetu Zdravia vo Svidníku na oddelení intenzívnej medicíny zefektívnila diagnostické a terapeutické možnosti zakúpením mobilného bronchoskopu. Celková investícia bola 12 300€.   Bronchoskopia je endoskopický postup, ktorý umožňuje lekárovi skontrolovať vnútorný povrch hlasiviek, hrtana, priedušnice, priedušiek. Jedná sa o efektívnu metódu v rýchlej diagnostike zápalových ochorení dýchacích ciest, tuberkúlózy, nádorových ochorení. Pre oddelenie intenzívnej…
  • 14.02.2022 | Aktuality

    Krajší deň – Valentín v humenskej nemocnici

    Pri príležitosti sviatku sv. Valentína, si v humenskej nemocnici dobrovoľníci pod vedením koordinátorky Liany Kontrovej pripravili malé valentínske prekvapenie v podobe srdiečok, sladkostí a iných drobností. Potešili tak nielen personál, ale aj pacientov na oddelení.
  • 09.06.2017 | Aktuality

    Jarná odborná konferencia

    V poradí štvrtý ročník už tradičnej jarnej konferencie „Nemocnica Trebišov vo Svete zdravia“ sa 30. mája 2017 v poobedňajších hodinách konala v reprezentatívnych priestoroch historického kaštieľa Andrassyovcov v Trebišove. Hlavnou témou tohto stretnutia kľúčových ľudí nemocnice boli nové výzvy s názvom „Kľúčom k úspechu je profesionalita.“ V prvom bloku konferencie predstavil svoje vízie riaditeľ nemocnice…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)