Prejsť na obsah

Starších si uctili aj v nemocnici v Banskej Štiavnici

Jedna ľudová múdrosť hovorí, že človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hre s deťmi do rokov, keď on bol mladý, ale aj vtedy, keď ho ľudia majú radi. S radosťou a potešením…

19.10.2016

Jedna ľudová múdrosť hovorí, že človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hre s deťmi do rokov, keď on bol mladý, ale aj vtedy, keď ho ľudia majú radi.

S radosťou a potešením sme dňa 19.10.2016 pre pacientov ODCH a DOS vo Všeobecnej nemocnici v Banskej Štiavnici pripravili malú slávnosť – „ Deň úcty k starším“.

IMG_7831.jpg

Program utkaný pesničkami, hudbou, teplým slovom a malým pohostením sa predniesol v spolupráci so Súkromnou materskou školou v Banskej Štiavnici, skvelým hudobníkom a spevákom Mirkom, našimi dobrovoľníčkami a personálom nemocnice. Pozvanie prijali a prispeli slovom aj srdcom pán riaditeľ Branislav Jaďuď,  námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mária Ivanová  a pani primátorka mesta Banská Štiavnica, Nadežda Babjaková.

IMG_7877.jpg

Toto krásne dopoludnie sa konalo pod záštitou projektu „ Krajší deň“, v ktorom pracujú naše dobrovoľníčky, nezištne a s láskou vo svojom voľnom čase. Ďakujeme za ich ochotné srdce, pomocnú ruku a každý kúsok času, ktorý nám venujú a trávia spolu s našimi pacientami. Prispievajú k tomu, aby ich dni boli krajšie, bohatšie, ale najmä, ktorými im maľujú úsmev na tvári.

Pri takýchto príležitostiach sa človeku neraz premieta jeho doterajší život, uvažuje o zmysle ľudského bytia, o zmysle nášho života. A preto skláňajme sa hlboko a ďakujme každému ránu, v ktorom sme sa zobudili a mohli sme uzrieť slnko, vidieť svet a objať svojich najbližších, stretnúť sa s priateľmi a počuť všetko čo je okolo nás.

IMG_7842.jpg

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 19.04.2023 | Aktuality

    Na humenskej onkológii rozkvitli narcisy

    S blížiacim sa Dňom narcisov sa dobrovoľníci DC Krajší deň so svojou koordinátorkou rozhodli spríjemniť onkologickým pacientom chvíle v ich neľahkej liečbe. Symbolickým kvetom narcisu, ktorý ukrýval sladké prekvapenie tak podporili tých, ktorí s touto chorobou v súčasnosti bojujú.
  • 23.05.2019 | Aktuality

    Jarný Ústavný seminár 2019

    Tohtoročný jarný Ústavný seminár sa konal 16. mája o 13:30 v kinosále nemocnice Galanta. Podujatia sa zúčastnilo spolu 279 osôb. Z toho bolo 60 lekárov, 161 sestier a 58 ostatných zdravotníckych pracovníkov.   Účasť aj tentokrát odzrkadlila záujem o toto podujatie i keď  je treba žiaľ priznať, že vidina získania kreditov pre celoživotné vzdelávanie je niekedy lákavejšia,…
  • 05.02.2021 | Blog

    Tréning pamäti nielen pre seniorov

    Poznávacie funkcie (pamäť, myslenie, reč) sú pri demencii a iných podobných ochoreniach ohrozené, musíme ich preto udržiavať ustavične aktívne. Môžeme tak urobiť tým, že sa začneme učiť nový cudzí jazyk, naučíme sa novú báseň alebo budeme lúštiť sudoku. Toto všetko sú aktivity, ktoré sú pre seniorov, ako aj všetkých ostatných, mentálne stimulujúce. KOGNITÍVNY TRÉNING Kognitívny…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)