Prejsť na obsah

Starým lavičkám odzvonilo už aj v Michalovciach

Regionálne nemocnice Svet zdravia spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera pokračujú v generálnej výmene lavičiek vo všetkých 12 nemocniciach siete. Celkovo tak v čakárňach pribudne takmer 1200 lavičiek s vyše 4100 pohodlnými miestami na sedenie. Projekt nových lavičiek vznikol na základe iniciatívy Pekná nemocnica. V rámci nej mali všetci zamestnanci možnosť navrhnúť zlepšenia, ako by bolo možné skrášliť a zútulniť priestory…

14.08.2014

Regionálne nemocnice Svet zdravia spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera pokračujú v generálnej výmene lavičiek vo všetkých 12 nemocniciach siete. Celkovo tak v čakárňach pribudne takmer 1200 lavičiek s vyše 4100 pohodlnými miestami na sedenie.

Projekt nových lavičiek vznikol na základe iniciatívy Pekná nemocnica. V rámci nej mali všetci zamestnanci možnosť navrhnúť zlepšenia, ako by bolo možné skrášliť a zútulniť priestory nemocníc Svet zdravia. Práve lavičky patria k najkritizovanejším v slovenských nemocniciach. Často sú zničené a pôsobia odpudivo. Ich počet je navyše nedostatočný a pacienti pri čakaní nemajú zabezpečené dostatočné pohodlie. Generálna výmena všetkých lavičiek prinesie nový štandard v čakárňach dvanástich nemocníc Svet zdravia na Slovensku. Nové lavičky sa vyznačujú dobrou ergonómiou sedadiel, odolnosťou a jednoduchou hygienickou údržbou.

Po nemocniciach v Trebišove, Rožňave, Spišskej Novej Vsi a v Humennom dostala dodávku nových lavičiek aj nemocnica Svet zdravia Michalovce. Pacienti sa môžu tešiť na 86 lavičiek so 258 miestami na sedenie. Nové lavičky budú umiestnené v spoločných priestoroch nemocničných oddelení a ambulancií.

„Naši zamestnanci aj pacienti sa zhodli, že lavičky v nemocničných čakárňach sú významným problémom. Dnes prezentujeme generálne riešenie, ktoré prináša nový komfortný a hygienický štandard vo všetkých dvanástich nemocniciach,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ regionálnej siete nemocníc Sveta zdravia, a. s.

„O technické zariadenie nemocníc sa nemá starať zdravotná poisťovňa. Našli sme však spôsob, ako túto investíciu finančne pokryť, nemocnice boli ochotné spolupracovať, tak sme pomohli nad rámec našich povinností,“ uviedol Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

V samotnom meste Svet zdravia súčasne zrealizoval aj špeciálnu inštaláciu nových lavičiek v obchodnom centre Zemplín. Cieľom je pritiahnuť záujem verejnosti a poukázať na novu úroveň komfortu v čakárňach pre pacientov.

Najbližšie nemocnice, ktoré dostanú nové lavičky v rámci siete Svet zdravia, sú vo Vranove nad Topľou a vo Svidníku, zvyšné nemocnice postupne do prvej polovice septembra 2014. Dodávateľom nových lavičiek je trnavský výrobca Nábytok R studio, s. r. o. Výška celkovej investície predstavuje vyše 160 000 eur.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 09.06.2017 | Aktuality

    Oslavovali sme Medzinárodný deň sestier

    Zdravotné sestry po celom svete oslávili 12. mája svoj sviatok v rámci spomienky na narodenie priekopníčky ošetrovateľstva a sesterského povolania Florence Nightingalovej z Británie.   V nemocnici Rimavská Sobota sme si v tento deň uctili obetavú a náročnú prácu našich sestričiek, pôrodných asistentiek a ostatného zdravotníckeho personálu odovzdaním kvietku a malého darčeka so symbolickým červeným…
  • 11.04.2019 | Aktuality

    Deň narcisov na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v Trebišove

    11. apríl tradične patrí narcisom, podpore Ligy proti rakovine a ľuďom, ktorí bojujú s týmto ochorením. Práve snaha o vyjadrenie empatie a podpory ľuďom, ktorí svoj boj stále vedú sa rozhodlo gynekologicko-pôrodnícke oddelenie trebišovskej nemocnice hromadne zapojiť do zbierky na podporu Ligy proti rakovine a jej projektov pre onkologických pacientov.   Aj na gynekologicko –pôrodníckom…
  • 06.04.2022 | Aktuality

    DIAGNOSTIKA V LEKÁRNI A ROBOT, KTORÝ ŠETRÍ ČAS FARMACEUTOM

    Budúcnosť lekární, nie je iba o liekoch, ale predovšetkým o službách a starostlivosti, verí líder slovenského lekárenského trhu Dr.Max. Potvrdením tejto vízie je dvojica inovatívnych noviniek v lekárňach. Prvou sú rozšírené diagnostické služby, a tou druhou je využívanie plnoautomatického robota v zázemí lekárne. Nové diagnostické služby poskytované v lekárňach využilo už viac ako 57 tisíc ľudí.…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)