Prejsť na obsah

Svidnícka nemocnica získala nové operačné stoly

Nemocnica arm. generála L. Svobodu Svidník n.o., člen siete nemocníc SVET ZDRAVIA získala nové operačné stoly. Akcionár tak plní svoje sľuby o modernizácii medicínskeho vybavenia. Operačné stoly sú celoröngenovateľné s elektromechanickým ovládaním. Sú určené na vykonávanie zákrokov v operačných sálach a spĺňajú spolu s príslušenstvom všetky požiadavky pre použitie v oblasti chirurgie, urológie, gynekológie, ortopédie…

13.06.2013

Nemocnica arm. generála L. Svobodu Svidník n.o., člen siete nemocníc SVET ZDRAVIA získala nové operačné stoly. Akcionár tak plní svoje sľuby o modernizácii medicínskeho vybavenia.

Operačné stoly sú celoröngenovateľné s elektromechanickým ovládaním. Sú určené na vykonávanie zákrokov v operačných sálach a spĺňajú spolu s príslušenstvom všetky požiadavky pre použitie v oblasti chirurgie, urológie, gynekológie, ortopédie a traumatológie.

Operačné stoly slúžia na uloženie a potrebnú fixáciu pacienta v polohe, ktorá je potrebná na predpokladaný operačný výkon. Polohu v priebehu operácie možno bezpečne meniť. Operačné stoly sú predovšetkým pevné vo všetkých kĺboch, ale vršok stola je posuvný. Mechanizmus operačných stolov je ovládaný prostredníctvom ručného ovládača, kde obsluhujúci personál zvolí požadovanú polohu . Súčasne môžu byť predvolené 3 polohy, ktoré možno podľa potreby meniť. Súčasťou zakúpených operačných stolov je aj ich príslušenstvo, ktoré tvorí súprava rôznych doplnkov (napr.: dlahy, závesy,  fixácie, podpery). Operačné lôžka sú pokryté odnímateľnými čalúnenými vankúšmi, ktoré zabezpečujú pohodlie pacienta v priebehu operácie.

Jeden zo zakúpených operačných stolov je doplnený extenčným  zariadením, ktoré sa využíva predovšetkým v oblasti traumatológie pri operáciách dolných a hodných končatín.

Hodnota investície je takmer 60 tis. Eur.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 07.05.2017 | Aktuality

    Medzinárodný deň sestier v trebišovskej nemocnici

    12. máj si na celom svete pripomíname deň narodenia zakladateľky moderného ošetrovateľstva Florence Nightingaleovej. V tento významný deň poukazujeme na dôležitosť poslania sestier a ich význam pre spoločnosť. Obetavú prácu zdravotných sestier si pri príležitosti ich medzinárodného sviatku uctilo aj vedenie trebišovskej nemocnice nielen osobným zablahoželaním, ale aj sladkou pozornosťou.   Každé oddelenie v nemocnici…
  • 22.02.2021 | Aktuality

    Vakcinácia učiteľov v Humennom

    Od pondelka 22. februára sa v Nemocnici A. Leňa v Humennom začalo s očkovaním pedagogických pracovníkov proti koronavírusu, ktorí sa prihlásia prostredníctvom on-line formulára.   Humenská nemocnica denne vakcínou AstraZeneca zaočkuje 50 pedagogických pracovníkov do 55 rokov. Očkovanie bude prebiehať vo vakcinačnom centre nemocnice na Nemocničnej ulici č.7,  v časti chirurgického pavilónu – (pavilón A).

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)