Prejsť na obsah

Vďaka novému CT prístroju nemocnica Svet zdravia vo Svidníku výrazne skracuje čakaciu lehotu na vyšetrenia

Nemocnica Svet zdravia vo Svidníku dnes opäť spustila oficiálne prevádzku nového počítačového tomografu (CT) Siemens. V rámci interného programu Pekná nemocnica* súčasne vynovila priestory čakárne na celom oddelení rádiológie. Celková investícia si vyžiadala 350-tísíc eur. Nový CT prístroj sa vyznačuje lepšou presnosťou a vzhľadom na nižšiu radiáciu je pre zdravie pacienta bezpečnejší. Navyše je rýchlejší,…

08.09.2014

Nemocnica Svet zdravia vo Svidníku dnes opäť spustila oficiálne prevádzku nového počítačového tomografu (CT) Siemens. V rámci interného programu Pekná nemocnica* súčasne vynovila priestory čakárne na celom oddelení rádiológie. Celková investícia si vyžiadala 350-tísíc eur. Nový CT prístroj sa vyznačuje lepšou presnosťou a vzhľadom na nižšiu radiáciu je pre zdravie pacienta bezpečnejší. Navyše je rýchlejší, a preto nemocnica bude schopná vykonať vyšší počet vyšetrení. Patrónmi pracoviska rádiológie sa stali hráči volejbalového tímu Slávie Svidník, ktorí momentálne bojujú v najvyššej súťaži o majstrovský titul.

2014-04-04-SZ-Svidnik-nove CT pracoviskon a volejbalovi patroni.jpg

„Po štyroch mesiacoch vynútenej odstávky CT pracoviska bude pre pacientov z blízkeho okolia opäť k dispozícii špičková diagnostika. Nový CT prístroj nám umožní vyšetriť viac pacientov a vďaka nižšej radiačnej dávke aj s vyššou bezpečnosťou pre ich zdravie. V čakárni máme nové podlahy, pohodlné sedačky a nástennú výzdobu. Veríme, že naši pacienti sa tu budú oveľa lepšie cítiť,“ povedal Peter Petruš, riaditeľ nemocnice Svet zdravia vo Svidníku. Na realizáciu projektu Pekná nemocnica sponzorsky prispela aj spoločnosť Siemens, ktorá je dodávateľom nového CT SOMATOM Emotion 16 Excel.

Nové CT bude významným prínosom nielen pri neurologických ochoreniach, ale aj pri diagnostike nádorových ochorení, ochorení ciev, v diagnostike brušnej dutiny a hrudníka, ale aj pri závažných úrazoch a autonehodách. „Vďaka vyššej rýchlosti prístroja sa priemerné čakacie lehoty skrátia z jedného týždňa na približne dva dni a zároveň rozširujeme našu diagnostiku aj o angiografické vyšetrenia cievneho systému,“ doplnil MUDr. Marián Baja, primár oddelenia rádiológie v nemocnici Svet zdravia vo Svidníku.

Vynovené pracovisko svidníckej rádiológie sa môže pochváliť aj spoluprácou s volejbalovým tímom Slávia Svidník v oblasti medicínskej diagnostiky. „Zdravie je základným predpokladom úspechu každého vrcholového športovca. V prípade zdravotných problémov je presná diagnostika nevyhnutná. Teším sa, že tunajšia nemocnica zvyšuje svoju medicínsku kvalitu, ktorá bude k dispozícii aj pre náš klub,“ povedal Peter Kalný, tréner A mužstva volejbalového klubu Slávia Svidník.

Siemens SOMATOM Emotion 16 Excel je veľmi výkonný CT skener, spoľahlivo vykonávajúci rutinné a rozšírené aplikácie pri nízkych nákladoch počas životného cyklu. Prístroj umožňuje získavať zobrazenia v špičkovej kvalite, profitovať z nových klinických mechanizmov CT pre diagnostické procedúry. Komplexné spektrum klinických aplikácií dáva možnosť realizovať rutinné vyšetrenia hrudníka, brušnej dutiny, hlavy a podobne. Pokročilé aplikácie pre CT angiografiu prinášajú zobrazenie tých najjemnejších diagnostických detailov. Nový CT prístroj umožní lekárom tohto pracoviska v priebehu niekoľkých minút vykonať ľubovoľné vyšetrenie – od rýchlej a spoľahlivej diagnostiky až po komplexné reportovanie. Prístroj je vybavený rôznymi technológiami na zníženie radiačnej záťaže pre pacienta. Jeden z nich CareDOSE 4D dosahuje zníženie radiačnej dávky až do 68 %. SOMATOM Emotion 16 Excel patrí do tzv. zeleného portfólia spoločnosti Siemens. Má o 30 % nižšiu spotrebu energií v porovnaní s inými tomografmi v tejto kategórii. Počítačové tomografy SOMATOM Emotion patria k najpredávanejším vo svete, keďže sa ich inštalovalo už viac ako 8000 kusov.

2014-04-04-SZ-Svidnik-vystrenie na novom CT pracovisku.jpg

* Pekná nemocnica je nový interný program na skrášlenie a zútulnenie prostredia nemocníc Svet zdravia. Iniciatíva vyšla od samotných zamestnancov, ktorí navrhli 200 nápadov a zlepšení. Prvý pilotný projekt bol realizovaný na rádiologickom oddelení Nemocnice vo Svidníku.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 20.01.2014 | Aktuality

    Zaujímavý deň na psychiatrickom oddelení

    Dňa 9.12.2013 prebehol deň na Psychiatrickom oddelení trošku netradične, ale v o to lepšej nálade. Svojou návštevou poctil oddelenie pán Ondrej Bašták Ďurán, ktorý na Slovensku pôsobí ako tréner hry s názvom Boccia. Boccia je loptová hra podobná Petangu, z ktorého pochádza. Jej jedinečnou charakteristikou je, že ju môžu hrať takmer všetci ľudia, od malých…
  • 21.02.2017 | Blog

    Artróza kĺbu ruky – pacientovi odstránime bolesti a obnovíme jej celkovú funkčnosť

    Vďaka operačnému riešeniu rizartrózy získa pacient plný rozsah pohybu palca U pacientov, ktorým zlyhal konzervatívny spôsob liečby ponúka ortopedické oddelenie nemocnice ProCare Medissimo možnosť odstrániť bolesti a hlavne prinavrátiť funkčnosť kĺbu. Na Slovensku ako jedna z mála nemocníc vykonáva operácie rizartrózy, a to totálnou náhradou prvého CMC kĺbu. Vďaka tejto jedinečnej operácii získa pacient plný rozsah pohybu palca, čím…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)