Prejsť na obsah

Výmena prístrojovej techniky po 23 rokoch

Vďaka novému skiagrafickému prístroju na rádiodiagnostickom oddelení v trebišovskej nemocnice nebudú musieť viac pacienti čakať na vyvolávanie RTG snímkov. Vďaka akcionárovi sa mohla po 23 rokoch uskutočniť výmena prístrojovej techniky na RDG oddelení. Nový skiagrafický prístroj prenáša zosnímané dáta priamo do počítačového programu nepriamou digitalizáciou. Informácie sa nahrajú buď online priamo do programu lekára alebo…

13.06.2013

Vďaka novému skiagrafickému prístroju na rádiodiagnostickom oddelení v trebišovskej nemocnice nebudú musieť viac pacienti čakať na vyvolávanie RTG snímkov.

Vďaka akcionárovi sa mohla po 23 rokoch uskutočniť výmena prístrojovej techniky na RDG oddelení. Nový skiagrafický prístroj prenáša zosnímané dáta priamo do počítačového programu nepriamou digitalizáciou. Informácie sa nahrajú buď online priamo do programu lekára alebo na CD nosič a preto pacient nemusí viac čakať na vyvolanie RTG snímku.

„Modernizácia prístrojovej techniky ponúka našim pacientom lepšiu zdravotnú starostlivosť. Digitalizácia skracuje čas potrebný na vyšetrenie jedného pacienta a zvyšuje tak rentabilitu prístroja. Najväčšou výhodou je však vyššia kvalita obrazu a možnosť následného počítačového spracovania – úprava jasu, kontrastu či rôznych filtrov,“ hovorí primárka rádiodiagnostického oddelenia MUDr. Eva Jakubčáková.

Skiagrafický prístroj slúži na röntgenové (RTG) vyšetrenie pacienta. Dokáže RTG žiarením snímať orgány a kosti brušnej a hrudnej dutiny, ale aj horných a dolných končatín, či lebky. Využíva sa pri preventívnych prehliadkach – snímok pľúc, aj na priame odporúčanie obvodných alebo špecializovaných lekárov.

Hodnota takého prístroja sa pohybuje okolo 38 000 Eur.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 04.01.2021 | Aktuality

    Prvý novorodenec v roku 2021 z Humenného

    Prvým novorodencom z Humenného v roku 2021 je malá Zoja, ktorá sa v humenskej nemocnici narodila 3. 1. 2021 o 12:25 hod.   S váhou 3050g a výškou 50cm sa spolu s mamičkou Mirkou tešia dobrému a pevnému zdraviu. Pri tejto významnej príležitosti pogratuloval mamičke primár oddelenia a s vedúcou sestrou gynekologického oddelenia odovzdali mamičke dar od primátora mesta Humenné PhDr. Ing. Miloša Merička.
  • 30.01.2018 | Aktuality

    Lekárne Dr.Max a nemocnice Svet zdravia sú najatraktívnejšími zamestnávateľmi v slovenskom zdravotníctve

    Víťazom ankety Najatraktívnejší zamestnávateľ 2017, ktorú organizuje spoločnosť Profesia, sa v kategórii Lekárska a zdravotná starostlivosť stala sieť lekární Dr.Max. Zároveň sa na druhom mieste v rovnakej kategórii umiestnili nemocnice Svet zdravia. Obe spoločnosti patriace do skupiny Penta sú tak podľa verejnosti najatraktívnejšími zamestnávateľmi v slovenskom zdravotníctve.   „Výsledky ankety sú pre nás veľmi potešujúcou…
  • 14.05.2018 | Aktuality

    Vranovský deň ošetrovateľstva

    Vranovská nemocnica, a.a., člen siete nemocníc Svet zdravia, Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek vo Vranove nad Topľou a mesto Vranov nad Topľou Vás srdečne pozývajú na Vranovský deň ošetrovateľstva. Konferencia prebehne 17.05.2018 od 10:00 hod. v Mestskom dome kultúry.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)