Prejsť na obsah

Výstavba nemocnice novej generácie napreduje podľa plánu a postupne vyrastajú základy novej budovy

Dnešným dňom sa končí nultá fáza projektu nemocnice novej generácie v Michalovciach a začína sa výstavba samotnej novej budovy. V rámci prípravy územia na výstavbu bol počas štyroch mesiacov odstránený skelet nedostavaného a chátrajúceho pavilónu. So starostlivou prípravou protihlukových a protiprašných opatrení prebehlo búranie starej budovy za plnej prevádzky nemocnice bez problémov. V zmysle harmonogramu…

30.09.2015

Dnešným dňom sa končí nultá fáza projektu nemocnice novej generácie v Michalovciach a začína sa výstavba samotnej novej budovy. V rámci prípravy územia na výstavbu bol počas štyroch mesiacov odstránený skelet nedostavaného a chátrajúceho pavilónu. So starostlivou prípravou protihlukových a protiprašných opatrení prebehlo búranie starej budovy za plnej prevádzky nemocnice bez problémov. V zmysle harmonogramu sa začiatkom septembra začalo s výstavbou spodnej stavby novej budovy. Po ukončení pilotáže pokračuje príprava betónových hlavíc, základových pásov a štrkových zásypov. Do konca roka 2015 bude vybudovaný suterén a súčasne budú rozpracované konštrukcie prvého nadzemného podlažia. Súbežne so železobetónovým skeletom sa zrealizujú vonkajšie prípojky vody a kanalizácie. Výstavba skeletu štvorpodlažnej budovy  by mala byť ukončená v priebehu marca 2016. Brány nemocnice novej generácie by sa mali otvoriť pre prvých pacientov začiatkom roka 2018.

  2015-09-30-SZ-NNG MI-Posledne nakladne vozidlo so sutou (1 of 2).jpg

Po štyroch mesiacoch intenzívnych prác na odstránení skeletu nedostavaného nemocničného pavilónu v Michalovciach odišlo dnes posledné nákladné auto so stavebnou sutinou. Celkovo bolo zo staveniska odvezených 12 500 ton stavebnej sutiny, čo predstavuje približne 1 200 nákladných vozidiel.

„Napriek extrémnym letným teplotám sa nám podarilo zvládnuť toto náročné obdobie bez vážnejších problémov a sťažností. Chcem poďakovať našim pacientom, zamestnancom, ako aj obyvateľom priľahlých mestských častí za trpezlivosť a ústretový prístup. Najťažšia fáza projektu by v tomto smere mala byť už za nami,“ zdôraznila Zita Ženišová, riaditeľka nemocnice Svet zdravia Michalovce.

2015-09-30-SZ-NNG MI-Zaciatok vystavby zakladov novej budovy (1 of 6).jpg

V zmysle právoplatného stavebného povolenia, paralelne s výkopovými prácami bol vykonaný aj archeologický prieskum. Jeho terénna časť nepotvrdila archeologicky významné nálezy. Na stavenisku v týchto dňoch vyrastajú aj dva stavebné žeriavy, ktorých výška bude 28 metrov a 31 metrov. S dĺžkou výložníkov 40 až 50 metrov bude zabezpečovať vertikálnu materiálovú logistiku celej stavby.

„Keďže projekt má veľmi ambiciózny časový harmonogram, stavebné práce prebiehajú v intenzívnom tempe 6 dní do týždňa,“ doplnil Vladimír Kumičák, projektový senior manažér za Svet zdravia.

Nemocnica novej generacie-MI-hlavna budova-web.jpg

Kľúčové fakty o nemocnici novej generácie v Michalovciach:

  • Moderná architektúra vytvárajúca liečivé prostredie (prízemie a tri nadzemné poschodia s vnútornými átriami)
  • Centrálny urgentný príjem
  • Komplexná rádiodiagnostika s CT a MR
  • OMIS (oddelenie multiodborovej intenzívnej starostlivosti)
  • Lôžkové časti (310 až 370 plávajúcich lôžok v novej budove; celkový počet lôžok nemocnice vrátane infektologického a onkologického pavilónu bude až 443)
  • Vysoký podiel jednolôžkových izieb
  • 8 moderných operačných sál
  • Oddelenie jednodňovej chirurgie
  • 4 pôrodné izby a moderná pôrodná zákroková sála
  • Moderný parkovací systém, 170 parkovacích miest pre pacientov, zamestnancov a pre dodávateľov
  • Pripravenosť na nemocnicu bez papierov
  • Celková plánovaná investícia v objeme 34 milióna eur
  • Začiatok prevádzky v januári 2018

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 30.09.2019 | Aktuality

    TOP LEKÁR NA SLOVENSKU 2019

    Odborný týždenník Zdravotnícke noviny aj tento rok už po piatykrát vyhlásil anketu TOP lekár na Slovensku vo viacerých kategóriách. Sieť nemocníc a polikliník ProCare a Svet zdravia sa do nej s radosťou zapojila a na základe nominácií z jednotlivých entít do ankety prihlásila deviatich výborných špecialistov. Piati lekári boli mimoriadne úspešní a stali sa víťazmi…
  • 27.06.2022 | Aktuality

    4. ročník Neurologického dňa vo Všeobecnej nemocnici Rimavská Sobota

    15. júna 2022 sme už po štvrtý krát privítali na pôde Všeobecnej nemocnice Rimavská Sobota resp. Neurologickom dni záujemcov o rôzne témy z oblasti neurológie. Podujatie otvoril riaditeľ nemocnice doc. MUDr. Richard Hrubý, PhD., MBA, MPH a tiež primárka neurologického oddelenia MUDr. Erika Zacharová. V doobednej časti programu prebiehalo neuromuskulárne fórum so zaujímavými prednáškami MUDr. Moniky Turčanovej…
  • 22.05.2017 | Aktuality

    Psychofyzická príprava na pôrod

    Milé mamičky, v našej pôrodnici v Žiari nad Hronom Vám ponúkame psychofyzickú prípravu na pôrod, aby sme Vás na tento nádherný okamih príchodu Vášho bábätka čo najlepšie pripravili.   Tím gynekologicko-pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia Vás prevedie druhým a tretím trimestrom gravidity tak, aby ste boli psychicky pozitívne naladené a v dobrej fyzickej kondícii pred blížiacim…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)