Prejsť na obsah

Žiarska nemocnica má nových námestníkov

V januári tohto roka sa výrazne posilnilo vedenie nemocnic Svet zdravia Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. Novým námestníkom pre liečebno-preventívnu starostlivosť sa stal MUDr. Juraj Lukačko. Post námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť prevzala PhDr. Mária Ivanová. Tieto personálne zmeny vedú k lepšej pripravenosti nemocnice zavádzať dôležité novinky a zlepšenia v celkovej zdravotnej starostlivosti a k…

05.02.2015

V januári tohto roka sa výrazne posilnilo vedenie nemocnic Svet zdravia Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. Novým námestníkom pre liečebno-preventívnu starostlivosť sa stal MUDr. Juraj Lukačko. Post námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť prevzala PhDr. Mária Ivanová. Tieto personálne zmeny vedú k lepšej pripravenosti nemocnice zavádzať dôležité novinky a zlepšenia v celkovej zdravotnej starostlivosti a k jej modernizácii.

„Naše ambície prinášať pacientom žiarskeho a štiavnického regiónu vyššiu kvalitu zdravotnej starostlivosti sú vysoké. Pri realizácii dôležitých zmien sú nevyhnutní kvalitní ľudia. Som veľmi rada, že sa nám podarilo posilniť tím vedenia o dvoch skúsených a progresívnych odborníkov,“ vysvetlila Eva Páleníková, riaditeľka nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica.

2015-SZ-ZH-MUDr. Juraj Lukačko.JPG

MUDr. Juraj Lukačko vyštudoval medicínu na Jesseniovej lekárskej fakulte UK v Martine. V roku 1997 nastúpil na chirurgické oddelenie vtedajšej NsP Nitra, na úsek detskej chirurgie. Neskôr prešiel na traumatologické oddelenie tej istej nemocnice, kde pôsobil až do konca roka 2014. Najprv ako chirurg, potom ako úrazový chirurg a napokon ako zástupca primára. Od marca 2009 do konca minulého roku pôsobil aj ako supervízor krajského operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby v Nitre, kde získal okrem klinických aj organizačné skúsenosti.

„Plne sa stotožňujem s cieľmi siete Svet zdravia, ktoré chcú zvýšiť kvalitu žiarskej nemocnice zo všetkých stránok. Za priority považujem postupnú reorganizáciu nemocnice, modernizáciu jej oddelení a propaciensky prístup zo strany všetkých medicínskych pracovníkov,“ zdôraznil MUDr. Juraj Lukačko, nový námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom.

2015-2-4-SZ-ZH-Maria Ivanova.JPG

PhDr. Mária Ivanová pochádza zo Žiaru nad Hronom a v zdravotníctve pracuje od ukončenia strednej školy. Po návrate z materskej dovolenky nastúpila na chirurgické oddelenie žiarskej nemocnice ako sestra pri lôžku v nepretržitej prevádzke. Prvé manažérske skúsenosti začala nadobúdať na tom istom oddelení najskôr ako staničná, neskôr ako vedúca sestra. Od roku 2005 pôsobila v nemocnici ako námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť. V roku 2011 prešla na rovnaký post do vranovskej nemocnice. V roku 2014 sa stala manažérkou siete Svet zdravia pre oblasť ošetrovateľstva.

„V žiarskej nemocnici som začínala a pôsobila som tam 20 rokov. Teším sa, že získané skúsenosti z iných nemocníc budem schopná priniesť teraz naspäť a zúročiť ich v ošetrovateľskej oblasti. Nemocnica musí robiť všetko pre zdravie a spokojnosť pacienta. Preto plánujeme zamerať sa na rozvoj jeho bezpečnosti, do nemocnice chceme vrátiť rodinnú atmosféru a veľký dôraz budeme klásť na motivovanosť našich zamestnancov. Vzťah „spokojný pacient = spokojný zamestnanec“ dnes určite dvojnásobne platí aj opačne: „spokojný zamestnanec = spokojný pacient,“ doplnila nová námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť PhDr. Mária Ivanová.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 13.09.2019 | Blog

    Je svrbenie konečníka u detí nebezpečné?

    Svrbenie konečníka je jeden z príznakov, ktorý by človek určite nemal prehliadať.   Môže byť totiž symptómom ochorenia. V detskom veku sú to najčastejšie parazity. Parazitárne ochorenia v detskom veku nie sú nezvyčajným stavom. Deti prichádzajú do styku s parazitmi na pieskoviskách, pri hre a kontakte s domácimi zvieratkami. Príznaky ochorení nemusia byť výrazne, liečba…
  • 06.07.2020 | Blog

    Ako sa vyhnúť úpalu

    Úpal je náhly stav, ktorý je vyvolaný nadmerným pôsobením tepla na organizmus vysokou teplotou prostredia alebo ťažkým horúčkovým ochorením.  Medzi základné príznaky úpalu patrí: slabosť, nevoľnosť so zvracaním, bolesť hlavy, suchá červená pokožka, rýchle a plytké dýchanie, horúčka do 41 °C, zmeny správania, svalové kŕče, v najhorších prípadoch až bezvedomie. Pri týchto príznakoch je nutná…
  • 13.06.2013 | Aktuality

    Rádiodiagnostické oddelenie rožňavskej nemocnice s novým vedením

    Rádiodiagnostické oddelenie v Nemocnici s poliklinikou sv. Barbory Rožňava, a.s., má nového primára MUDr. Petra Šmirjaka. MUDr. Peter Šmirjak vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika  v Košiciach. Absolvoval niekoľko zahraničných stáži na rádiologických oddeleniach v Holandsku, v Izraeli a Brne. Vo Viedni sa pravidelne zúčastňuje na medzinárodnom rádiologickom kongrese. V roku 2012 dosiahol špecializáciu…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)