Prejsť na obsah

Žiarski lekári si zvyšujú svoju odbornosť

Každý mesiac sa koná v nemocnici v Žiari nad Hronom celoústavný odborný seminár lekárov, ktorý je organizovaný v spolupráci s námestníčkou pre liečebno-preventívnu starostlivosť s jednotlivými oddeleniami nemocnice. V mesiac január tohto roku, dňa 18.01.2017 sa uskutočnil celoústavný seminár lekárov s odbornými témami: Odporúčania pre KPR  a Racionálna ATB liečba. Tému odporúčania pre KPR z roku 2015 uviedol pán primár oddelenia anestézie…

26.01.2017

Každý mesiac sa koná v nemocnici v Žiari nad Hronom celoústavný odborný seminár lekárov, ktorý je organizovaný v spolupráci s námestníčkou pre liečebno-preventívnu starostlivosť s jednotlivými oddeleniami nemocnice. V mesiac január tohto roku, dňa 18.01.2017 sa uskutočnil celoústavný seminár lekárov s odbornými témami: Odporúčania pre KPR  a Racionálna ATB liečba.

Tému odporúčania pre KPR z roku 2015 uviedol pán primár oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny MUDr. Ladislav Kukolík s lekárom oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny MUDr. Abu Murad Hatemom.

DSC_0877.JPG

Hlavným  cieľom  tejto prednášky bolo  uviesť do klinickej praxe na všetky oddelenia našej nemocnice najnovšie  poznatky v problematike  srdcovo – pľúcnej  resuscitácie, za účelom poskytnutia najnovších odporúčaní  na  záchranu ich života, pokiaľ  sa  im  zastaví  krvný  obeh. Cieľom je, aby  sme našich pacientov zvrátili  z  klinickej  smrti  späť do   života  s  dobrou  kvalitou  prežívania.

Druhou prednáškou tohto seminára bola prezentácia Doc. MUDr. Andrei Demitrovičovej, PhD., lekárky Sveta zdravia na tému Racionálna ATB liečba.

DSC_0883.JPG

Súčasná doba je charakterizovaná obrovskou krízou antibiotickej účinnosti. Denne sa v klinickej praxi stretávame s baktériami s rezistenciou na viaceré skupiny antibiotík a dokonca až  panrezistentými kmeňmi, čím sme sa prakticky dostali do „postantibiotickej éry“. Vývoj nových antibiotík, hlavne proti gram-negatívnym baktériám, je absolútne nedostatočný. Riešením tak zostáva   obmedzenie antibiotickej liečby, ktorá musí byť racionálna a prísne dodržiavania protiepidemických opatrení.

Najbližší seminár lekárov sa bude konať v mesiaci február (22.02.2017), ktorý bude organizovaný Rádiologickým oddelením Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom.

Plán Celoústavných odborných seminárov na marec – jún 2017:

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie  22.03.2017
Oddelenie vnútorného lekárstva          26.04.2017
Pediatrické oddelenie                          24.05.2017
Oddelenie funkčnej diagnostiky           21.06.2017

Tešíme sa na Vašu účasť!

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 25.04.2019 | Aktuality

    Na bratislavských Boroch vyrastá nemocnica novej generácie

    14 špičkových operačných sál, urgentný príjem novej generácie, osem intímnych pôrodných izieb namiesto boxov, robotická prípravovňa liekov, zdravotná starostlivosť organizovaná v multidisciplinármych programoch, inovatívne procesy a moderné rádiodiagnostické vybavenie, jednolôžkový štandard pre pacienta či liečivé prostredie. Aj taká bude prvá koncová nemocnica novej generácie siete Svet zdravia, ktorá práve vyrastá na bratislavských Boroch.   Nemocnica…
  • 01.06.2023 | Aktuality

    Deň detí plný úsmevov v humenskej nemocnici

    Prvý jún patrí všetkým deťom. V humenskej nemocnici sme Medzinárodný deň detí oslávili s úsmevom. Oslava dňa detí Najmenším pacientom v nemocnici v Humennom sme na ich sviatok rozdali milé tematické darčeky, o výzdobu a občerstvenie sa postarali dobrovoľníci DC Krajší deň a úsmev na tvári vyčarili červené nosy. Ich poslaním je prinášať radosť a…
  • 02.01.2019 | Aktuality

    Betlehémske svetlo

    Vianoce sa spájajú aj s tradíciou roznášania svetla z Betlehéma. Prvá zmienka o jeho putovaní siaha do 11.-12. storočia. Spolu so svetlom tak prichádza aj duch Vianoc, nádej, viera a láska všetkým ľuďom dobrej vôle.   Dobrovoľníci z dobrovoľníckeho centra Krajší deň v nemocnici Svet zdravia vo Svidníku sa rozhodli priniesť svetlo na všetky oddelenia nemocnice.…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)