Prejsť na obsah

Zlepšenie komfortu pacientov vďaka Lige proti rakovine

Snahou manažmentov nemocníc je zabezpečiť pacientom čo najlepšiu zdravotnú starostlivosť. Tá ide ruka v ruke s komfortom a pohodlím pacienta na nemocničnom lôžku. Na oddelení klinickej onkológie je pohodlie ešte dôležitejšie, keďže pacienti často trpia silnými bolesťami a dyskomfortom. V rámci projektu, ktorý vyhlásila Liga proti rakovine  sa Nemocnica Svet zdravia Trebišov zapojila do výzvy…

28.10.2014

Snahou manažmentov nemocníc je zabezpečiť pacientom čo najlepšiu zdravotnú starostlivosť. Tá ide ruka v ruke s komfortom a pohodlím pacienta na nemocničnom lôžku. Na oddelení klinickej onkológie je pohodlie ešte dôležitejšie, keďže pacienti často trpia silnými bolesťami a dyskomfortom.

V rámci projektu, ktorý vyhlásila Liga proti rakovine  sa Nemocnica Svet zdravia Trebišov zapojila do výzvy o príspevok tejto organizácie na pomoc onkologickým pacientom.

Nemocnica si „vzala na mušku“ zlepšenie komfortu pacientov počas pobytu na Onkologickom oddelení. V záujme spríjemnenia pobytu, zvýšenia komfortu a odpútania pozornosti od ťažkej choroby onkologických pacientov hospitalizovaných na oddelení  Nemocnica Svet zdravia Trebišov žiadala o poskytnutie finančných prostriedkov na zakúpenie polohovacích postelí a kresiel.

Liga proti rakovine venovala z verejnej zbierky na rok 2014 Nemocnici Svet zdravia Trebišov peňažný dar vo výške 2500 €. Z týchto finančných prostriedkov Nemocnica  zakúpila Onkologickým pacientom mechanicky polohovateľné  lôžko s antidekubitárnym matracom a príslušenstvom a dve  moderné polohovateľné čalúnené kreslá.

Nové lôžko ponúka pohodlie pre chorého, výbornú pracovnú ergonómiu ocení však aj personál  hlavne pri manipulácii s ležiacim pacientom. Široké možnosti nastavenia ložných plôch zvyšujú exkluzivitu starostlivosti o pacienta. Je vybavené viacerými pomocnými zariadeniami za účelom bezpečnosti pacienta a jeho komfortu.

P1160161.jpg

Kreslá si nájdu svoje všestranné využitie hlavne pri podávaní ambulantnej chemoterapie.  Sú polohovateľné, navyše vybavené stolíkom na čítanie, infúznym stojanom, aj podložkou na nohy.

„Vieme, že práca s onkologickými pacientmi nie je jednoduchá, je to poslanie. Vďaka Lige proti rakovine môžeme našim pacientom ponúknuť kvalitu, služby a komfort na vyššej úrovni.“ konštatoval primár oddelenia MUDr. Michal Licko.

V tomto období nemocnica zakúpila a vymenila na všetkých lôžkových oddeleniach matrace a lôžkoviny, viaceré oddelenia dostali nové lôžka. Túto zmenu vnímajú pacienti veľmi pozitívne.

Nemocnica  Svet zdravia Trebišov aj v mene svojich pacientov ďakuje. Poďakovanie patrí aj darcom, ktorí nezištne pomáhajú onkologickým chorým. Znova sa presviedčame, že aj malé veci môžu mať veľký význam.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 08.03.2018 | Aktuality

    V spišskonovoveskej nemocnici oslavovali deň žien: Pacientky prišli učesať kaderníčky

    Po chodbách spišskonovoveskej nemocnice dnes chodili jej pacientky s novými strihmi a profesionálnymi účesmi. Nemocnica totiž pre ne prichystala malý darček k Medzinárodnému dňu žien a pozvala do svojich priestorov budúce kaderníčky. Tie počas predpoludnia potešili novým účesom vyše dve desiatky pacientiek.   „Chceli sme urobiť tento deň pre pacientky trochu výnimočným, napriek tomu, že…
  • 07.09.2017 | Krása, šport a relax

    Kedy je vhodné cvičiť na chrbticu

    Nielen pri pohyboch s rotačnou zložkou, ale absolútne pri všetkých pohyboch platí – ak vás bolí chrbát, nemôžete pohyby robiť cez bolesť. Ak chceme cvičiť bezpečne, je dôležité vyhýbať sa cvikom, ktoré sú bolestivé alebo provokujú bolesť. Cvičenia s rotačnou zložkou vylučujeme v akútnom štádiu ochorenia chrbtice ako napr. výhrez (vysunutie) medzistavcovej platničky. Cvičenie s rotačnou…
  • 07.04.2017 | Aktuality

    Každá služba má svoju hodnotu

    Pán Beblavý, v blogu z piatka 7. apríla 2017, svojím návodom ako využívať nadštandardné služby a pritom za ne neplatiť nijakým spôsobom neprispieva k zlepšovaniu kvality zdravotníctva na Slovensku. Dovoľte mi jedno prirovnanie. Ak si objednáte čerstvé pečivo v pekárni, budete ho mať každé ráno čerstvé a pripravené. Po čase však začnete očakávať, že by…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)