Prejsť na obsah

Ako ochrániť deti pred prenosom COVID-19?

Aby ste deti uchránili pred prenosom ochorenia COVID-19, mali by ste ich častejšie upozorňovať na preventívne odporúčania, až sa z nich stanú postupne správne návyky.   Prvým dôležitým krokom, ako ochrániť svoje dieťa pred nákazou, je naučiť ho dodržiavať  správnu techniku hygieny rúk. Dieťa by si malo umývať rúk 20 až 30 sekúnd s mydlom…

31.03.2020

Aby ste deti uchránili pred prenosom ochorenia COVID-19, mali by ste ich častejšie upozorňovať na preventívne odporúčania, až sa z nich stanú postupne správne návyky.

 

Prvým dôležitým krokom, ako ochrániť svoje dieťa pred nákazou, je naučiť ho dodržiavať  správnu techniku hygieny rúk. Dieťa by si malo umývať rúk 20 až 30 sekúnd s mydlom pod tečúcou vodou. Dôležité je dohliadnuť na to, aby si dieťa umylo celé ruky a nezabudlo ani na priestor napr. medzi prstami. V prípade, že nemáte možnosť umyť si ruky pod tečúcou vodou, použite dezinfekčný gél s obsahom aspoň 60 % alkoholu.

Ako mať istotu, že si vaše dieťa umývalo ruky dostatočný čas?

Náš tip je, aby ste si s vaším dieťatom počaspočas umývania rúk zaspievali aspoň jednu slohu piesne. Budete tak mať istotu, že ste sa venovali hygiene rúk dostatočne dlho, a pre vaše deti to bude aj zábava.

Kedy je potrebné si umyť ruky?

Dôkladné umývanie rúk a následne aplikovanie  je potrebné pred každým jedlompo vyfúkaní nosa či po kašľaní a kýchaní. Je dobré, ak vaše dieťa naučíte zakrývať si ústa pri kašľaní alebo kýchaní papierovou vreckovkou alebo si schovať nos a ústa do lakťovej jamky, vyhnete sa tak nezakrývaniu si úst a nosa dlaňou pri kašľaní či kýchnutí.  A samozrejme po použití toalety a po kontakte s domácimi zvieratami. Dezinfekčný gél je dobrí mať na viditeľnom mieste, kde ho dieťa dočiahne a môže kedykoľvek použiť po umytí rúk, ako záverečnú dezinfekciu.

Nezabudnite na dostatok spánku a posilňovanie imunity

V čase epidémie je dobré opakovane doma čistiť povrchy predmetov, s ktorými prichádzajú deti do kontaktu (hračky, nábytok, elektronické zariadenia). Doplňte deťom do stravy viac ovocia a zeleniny kvôli vitamínom a imunite. Zamerajte sa na aktívne trávenie času. Posilňujte imunitný systém pohybom primeraným veku vášho dieťaťa a pohybom na slnku. A v neposlednom rade dožičte deťom dostatok spánku.

Viac užitočných rád sa dozviete v na našom webe www.procare.sk/koronavirus alebo v užitočných informáciách pre rodičov nižšie.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 15.11.2023 | Aktuality

    Nemocnica s poliklinikou sv. Barbory v Rožňave oslávila 30. rokov

    Nová nemocnica v Rožňave bola slávnostne otvorená v októbri roku 1993. Otvorenie novej budovy nemocnice prinieslo rozvoj zdravotnej starostlivosti v celom regióne. Dnes je už viac ako 11 rokov nemocnica súčasťou siete Penta Hospitals Slovensko, počas ktorých sa do nej preinvestovalo 12 miliónov eur. Pri tejto príležitosti sa v priestoroch mestskej radnice uskutočnila slávnostná akadémia, v rámci ktorej vedenie nemocnice venovalo špeciálne poďakovanie bývalým riaditeľom a dvom súčasným medicínskym osobnostiam rožňavskej nemocnice.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)