Prejsť na obsah

Dar pre nemocnicu Galanta

Hovorí sa, že zlé časy dokážu zomknúť ľudí a každý človek s dobrým srdcom chce prispieť aj keď len dobrým slovom. Veľa počujeme tieto dni o tom, aby sme zostali doma, aby sme sa nestretávali a možno práve aj táto karanténa alebo izolácia prispela k jednej veľmi dobrej dobrovoľníckej akcii.   S myšlienkou zorganizovať zbierku rúšok pre Nemocnicu Sv. Lukáša…

27.03.2020

Hovorí sa, že zlé časy dokážu zomknúť ľudí a každý človek s dobrým srdcom chce prispieť aj keď len dobrým slovom. Veľa počujeme tieto dni o tom, aby sme zostali doma, aby sme sa nestretávali a možno práve aj táto karanténa alebo izolácia prispela k jednej veľmi dobrej dobrovoľníckej akcii.

 

S myšlienkou zorganizovať zbierku rúšok pre Nemocnicu Sv. Lukáša v Galante prišla p. Martina Holečková Šúryová. Informácia sa začala šíriť veľmi rýchlo, za čo chceme poďakovať všetkým, ktorí zdieľali príspevky a šírili túto dobrú vec do sveta.

Za prvý týždeň sa podarilo vyzbierať spolu 1 228 rúšok, ktoré nám p. Martina doručila osobne do nemocnice.  Vyzbierala ich od darcov nielen z Galanty, ale aj okolitých obcí a miest. Úprimne chceme poďakovať každému, kto sa akýmkoľvek spôsobom podieľal na výrobe alebo dodaní materiálu, a samozrejme, p. Martine za myšlienku, zozbieranie a doručenie.

Okrem tejto veľkej zbierky sme na niektoré oddelenia dostali rúška priamo od darcov. Je Vás naozaj veľmi veľa. Niektorí chcú zostať v anonymite a neradi by sme niekoho vynechali, preto nikoho nebudeme menovať, každý darca o sebe vie a my mu z celého srdca ďakujeme.  Rúška sa porozdeľovali a doručili na jednotlivé oddelenia.

Okrem rúšok sú v nemocnici veľmi potrebné aj ochranné štíty, tie sme v počte 40 ks dostali od iniciatívy www.pomoznemocnici.sk. Opäť veľmi pekne ďakujeme a nesmierne si vážime, čo pre nás robíte.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 30.08.2017 | Aktuality

    Nemocnica na jarmoku

    V duchu sloganu „Nemocnice bližšie k ľuďom“ rozostavila michalovská nemocnica svoje stánky aj na tohtoročnom Zemplínskom jarmoku. Zvyčajne ponúkané aktivity, ako meranie glykémie a krvného tlaku sme tohto roku rozšírili aj orientačné zistenie krvnej skupiny, či meranie obsahu kyslíka v krvi pomocou pulzného oxymetra. Ďalšou tohtoročnou novinkou na jarmoku bola aktivita našich anesteziológov, ktorí záujemcom…
  • 26.04.2021 | Aktuality

    Legenda medicíny MUDr. Štefan Kukura

    Pri príležitosti dňa lekárov by sme vám chceli predstaviť legendu medicíny z michalovskej nemocnice MUDr. Štefana Kukuru.  Ako primár chirurgického oddelenia chcel v Michalovciach vybudovať vysoko erudované pracovisko všeobecnej chirurgie podľa odborných zásad popredných kliník.   MUDr. Štefan Kukura nepochybne patrí k výnimočným osobnostiam slovenského zdravotníctva.  Vysokou profesionalitou, obrovským rozhľadom a bohatými životnými skúsenosťami prispel k…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)