Prejsť na obsah

Rožňavská nemocnica napreduje

Rožňavská nemocnica, ktorá od roku 2012 patrí do skupiny regionálnych nemocníc Svet zdravia, ďalej napreduje a prináša viaceré novinky do svojej zdravotnej starostlivosti. Nové prístrojové vybavenie získalo oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny. Konkrétne na pracovisku centrálnych operačných sál bol zakúpený nový anesteziologický prístroj S/5 Aespire s kompaktným monitorom Datex – Ohmeda. Prístroj poslúži lekárom aj…

11.03.2014

Rožňavská nemocnica, ktorá od roku 2012 patrí do skupiny regionálnych nemocníc Svet zdravia, ďalej napreduje a prináša viaceré novinky do svojej zdravotnej starostlivosti. Nové prístrojové vybavenie získalo oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny.

Konkrétne na pracovisku centrálnych operačných sál bol zakúpený nový anesteziologický prístroj S/5 Aespire s kompaktným monitorom Datex – Ohmeda. Prístroj poslúži lekárom aj pacientom pri poskytovaní bezpečnej a modernej anestézie a vďaka možnosti podávania nízko-prietokovej inhalačnej anestézie sa dosiahne vyššia efektivita.

Na chirurgickom oddelení sa zaviedla nová metodika ošetrovania intrakapsulárnych zlomenín stehennej kosti G-kompresívnou skrutkou. Jedná sa o mini-invazívnu metodiku s krátkym operačným časom a minimálnym kožným rezom. Tento efektívny prístup skracuje čas liečby a pritom dosahuje výsledky porovnateľné s klasickou terapiou zlomenín. Podľa dostupných informácií ostatné klinické pracoviská v okolí ešte tento progresívny lekársky postup ešte nezaviedli a Rožňavská nemocnica v tomto smere drží primát.

V  rámci skvalitňovania služieb pacientom nemocnica od marca rozširuje ponuku  endoskopického vyšetrenia horného aj dolného zažívacieho traktu mimo pracovnej doby, t.j. každú druhú sobotu v mesiaci na presne určený čas. Vyšetrenia budú realizované na gastroenterologickej ambulancii – endoskopii, odborne školeným personálom. Na uvedené vyšetrenia možno objednávať pacientov telefonicky každý deň po 13.00 hod. na telefónnom čísle 058/7771 273. Vyšetrenie bude spoplatnené v zmysle platného cenníka výkonov a služieb sumou 35€. Služba je určená pacientom, ktorí z rozličných dôvodov nemôžu prísť na vyšetrenie v pracovné dni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 12.04.2022 | Aktuality

    V spišskonovoveskej nemocnici sme spoznali najlepšieho medika a najlepšiu budúcu sestru

    Július Okály a Mariana Tarbajová: To sú tohtoroční víťazi súťaže Medik a Florence roka 2021 Zašiť reznú ranu rôznymi technikami a typmi stehov, ošetriť čerstvo narodené bábätko či resuscitovať (figuríny) novorodenca i dospelého človeka – aj s týmito úlohami si muselo tento víkend priamo na pôde spišskonovoveskej nemocnice poradiť 24 tohtoročných finalistov súťaže Medik a Florence roka…
  • 17.10.2022 | Aktuality

    Ružový október v Nemocnici Svet zdravia Dunajská Streda

    Mesiac október sa nesie v znamení boja proti rakovine prsníka, nazývaný aj ako RUŽOVÝ OKTÓBER. Ide o celosvetovú kampaň na zvýšenie povedomia o tomto ochorení. Ružová farba symbolizuje nutnosť preventívnych kontrol u lekára a samo vyšetrenia. Zároveň ide o symbol solidarity k ženám, ktoré týmto ochorením trpia. Prevencia proti rakovine prsníka Aj v Nemocnici Svet zdravia…
  • 25.10.2022 | Aktuality

    Poďakovanie spoločnosti FoodStar s.r.o. Žiar nad Hronom

    Vedenie žiarskej nemocnice poďakovalo spoločnosti FoodStar s.r.o. za dar v podobe 5 000ks respirátorov FFP2 pre zamestnancov nemocnice v celkovej hodnote 16 000,- €. Respirátory sú v nemocnici veľmi dôležité, pomáhajú nám chrániť zdravie pacientov, ale aj zamestnancov. Ďakujeme.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)