Prejsť na obsah

Nemocnica Rimavská Sobota zriadila triedenie pacientov pre vstup do nemocnice

Vďaka spolupráci s krajským a okresným riaditeľstvom HaZZ rimavskosobotská nemocnica zriadila pri vstupe do areálu nemocnice stan pre triedenie pacientov.   Jeho cieľom je odkloniť potenciálne rizikových pacientov už pred vstupom do nemocnice. Pomáhajú v ňom dobrovoľne študenti medicíny, ktorí verejnosti bezkontaktne merajú teplotu a vyhodnocujú ďalšie príznaky (napríklad kašeľ, cestovateľská anamnéza, kontakt s infikovanou…

24.03.2020

Vďaka spolupráci s krajským a okresným riaditeľstvom HaZZ rimavskosobotská nemocnica zriadila pri vstupe do areálu nemocnice stan pre triedenie pacientov.

 

Jeho cieľom je odkloniť potenciálne rizikových pacientov už pred vstupom do nemocnice. Pomáhajú v ňom dobrovoľne študenti medicíny, ktorí verejnosti bezkontaktne merajú teplotu a vyhodnocujú ďalšie príznaky (napríklad kašeľ, cestovateľská anamnéza, kontakt s infikovanou osobou).

Pre pacientov s podozrením na koronavírus Nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota zriadila samostatný vyhradený priestor. Ten sa nachádza na prízemí internistického pavilónu C, má samostatný vchod. Pracovisko je vizuálne označené a počas dňa pacientov usmerní aj personál pri vstupe do areálu.

Verejnosť môže do budovy rimavskosobotskej nemocnice vstupovať len s rúškom či inou ochranou časti tváre, napríklad šatkou, ktorá zakrýva ústa a nos. Naďalej platí, že rimavskosobotská nemocnica aktuálne poskytuje len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Platí tiež zákaz návštev.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 11.12.2017 | Aktuality

    Mikuláš zavítal aj do trebišovskej nemocnice

    Aj tento rok do našej nemocnice zavítal Mikuláš spolu so svojimi pomocníkmi – neposlušným čertom a krásnym anjelom. Ako prvé prišiel pozrieť malých pacientov na detskom oddelení, ktorí museli tento sviatok tráviť v nemocnici. Natešené deti sa návšteve úprimne potešili. Deti si spoločne zaspievali a zarecitovali Mikulášovi vianočné básničky, za čo od neho dostali sladkú odmenu. Potom…
  • 19.05.2015 | Blog

    Náhla bolesť hlavy

    Spektrum príčin náhlej bolesti hlavy je rôznorodé, od subarachnoidálneho krvácania, cez migrénu, zápal prínosových dutín až po nádor. Ak sa súčasne s bolesťou hlavy objaví teplota, vyrážka, stuhnutosť krku, slabosť končatín, spomalenie myslenia alebo porucha vedomia, určite navštívte lekára. Diagnóza sa okrem klinického vyšetrenia stanovuje pomocou CT, MRI a lumbálnou punkciou. Bolesti hlavy sú častým…
  • 25.02.2021 | Aktuality

    Poďakovanie firme Sladučké Ovocie

    Firma Sladučké Ovocie s.r.o., podporila zamestnancov rimavskosobotskej všeobecnej nemocnice Svet zdravia, a. s., darovaním čerstvého ovocia, zeleniny a produktov vlastnej výroby. V mene všetkých zamestnancov oddelenia vnútorného lekárstva vyslovujeme úprimné poďakovanie za toto milé gesto a podporu. ĎAKUJEME!

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)