Prejsť na obsah

Deň otvorených dverí hematologicko – transfuziologického oddelenia rožňavskej nemocnice

Svetový deň darcov krvi je oslavou dobrovoľných, bezpríspevkových darcov krvi. Je poďakovaním za ich ochotu prispieť k záchrane životov.   Je tiež príležitosťou k zvyšovaniu povedomia o potrebe pravidelného darovania krvi. Preto pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi, sme v nemocnici Svet zdravia Rožňava zrealizovali Deň otvorených dverí hematologicko – transfuziologického oddelenia. Všetkých prihlásených registrovaných…

19.06.2019

Svetový deň darcov krvi je oslavou dobrovoľných, bezpríspevkových darcov krvi. Je poďakovaním za ich ochotu prispieť k záchrane životov.

  Je tiež príležitosťou k zvyšovaniu povedomia o potrebe pravidelného darovania krvi. Preto pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi, sme v nemocnici Svet zdravia Rožňava zrealizovali Deň otvorených dverí hematologicko – transfuziologického oddelenia. Všetkých prihlásených registrovaných darcov krvi na úvod privítala námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť, Mgr. Alena Kačalová. Čakanie, medzi jednotlivými odbermi, spríjemnili deti zo ZUŠ Rožňava svojím hudobným vystúpením. V jednotlivých intervaloch boli na oddelenie pozvaní študenti Strednej odbornej školy technickej, Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika a Obchodnej akadémie z Rožňavy, ktorým vedúca zdravotnícka laborantka, Mgr. Jozefína Parditková, vysvetlila celý proces darovania krvi ako i dôvody, prečo je pravidelné darovanie také potrebné. Študenti mali možnosť nahliadnuť do odberovej miestnosti a vidieť na vlastné oči ako celý proces odberu krvi prebieha, ako sa následne odobratá krv spracúva a uskladňuje v krvnej banke. Na záver sme si pre darcov pripravili  malé prekvapenie v podobe torty, z ktorej každý s pôžitkom ochutnal.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 14.04.2022 | Aktuality

    Veľkonočné kúpanie vo vranovskej nemocnici

    S blížiacimi sa sviatkami sme mamičkám pobyt na oddelení šestonedelia spestrili veľkonočným kúpaním Certifikovaná laktačná poradkyňa predviedla inštruktážne kúpanie bábätiek, masáž a cvičenie s nimi. Nechýbala veľkonočná výzdoba, fotenie či malý darček s pozdravom nemocnice. Čerstvé mamičky budú na tieto sviatky ešte dlho spomínať.
  • 23.03.2021 | Aktuality

    MDŽ v galantskej nemocnici

    8. marca si aj galantská nemocnica pripomenula Medzinárodná deň žien.   Malou pozornosťou vo forme balzamu na pery v krabičke s krásnym logom „Si dokonalá, odvážnejšia a silnejšia než si myslíš“ boli obdarené všetky ženy v nemocnici. Praktický darček potešil každú jednu dámu.
  • 28.10.2015 | Aktuality

    Rožňavská nemocnica otvorila nové mamografické pracovisko

    Nemocnica svojim pacientkam predstavuje diagnostiku s minimálnymi čakacími lehotami. K verejnej výzve na podporu preventívnych prehliadok sa pripojili aj rožňavské basketbalistky. Nemocnica Svet zdravia Rožňava dnes oficiálne otvorila nové mamografické pracovisko. Jeho hlavnou súčasťou je moderný digitálny mamograf americkej firmy HOLOGIC, ktorý sa vyznačuje vysokou a rýchlou zobrazovacou schopnosťou. Vďaka nižším radiačným dávkam je šetrnejší…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)